14 Kasım 2009 Cumartesi

HAKA DANSI DÜNYA KUPASINDA



Zamanında söylemiştim, "dünya kupasında eleme gruplarındaki gibi bir Arjantin görmektense Yeni Zelanda'yı görmeyi tercih ederim" diye. Kiwinin, Haka Dansının, elflerin, orkların, cücelerin, yüzüklerin memleketi dünya kupasına gitti az önce biten maçla. Play-off maçında, Bahreyn'i 0-0'ın rövanşında, 43. dakikada Plymouth Argyle forveti Rory Fallon'ın golüyle 1-0 mağlup ettiler ve 1982'den sonra ikinci kez dünya kupasına gittiler. Bu ayrıca Avustralya ve Yeni Zelanda'nın beraber katıldığı ilk dünya kupası. Yıllardır Avustralya elemeleri birincisini Güney Amerika beşincisi ile play-off oynatan sistemin değişmesinden sonraki ilk kupada, kıta iki takım birden gönderdi bu dikkat çekici. Ayrıca (buzullarla kaplı Antarktika'yı saymazsak) bu kupa, üzerinde futbol oynanan 6 kıtanın tümünden en az bir takımın yer alacağı dördüncü dünya kupası olacak.

Yılların eskitemediği forvet Shane Smeltz, Blackburn Rovers'ın emektar oyuncusu Ryan Nelsen, ülke tarihinin en çok milli olan oyuncusu Ivan Vicelich Johannesburg'a gidiyorlar...Yolları açık olsun. Kupada içten içe destekleyeceğimiz bir "underdog" daha var artık.

13 yorum:

ihk dedi ki...

yalnız sevgili fd bir noktayı hatırlatmak lazım: avustralya coğrafi olarak yeni zelenda'yla aynı kıtada olsa da asya futbol konfederasyonu üyesi. yani elemelere asya kategorisinden katılıyor.

Emoonn dedi ki...

Avustralya'nın AFC ye dahil olması Yeni Zelanda'ya yaramış.

niko dedi ki...

2002'de ümit davala'nın japonya'ya attığı golün aynısı olmuş gol (:

Majesty dedi ki...

Bundan sonra Yeni Zelanda daha sık katılabilir Dünya Kupası'na çünkü Avustralya Asya federasyonuna(AFC) bağlı 2006'dan beri.

Beercholic dedi ki...

rugby'den biliriz, yeni zelanda seyircisi keyiflidir, renk getirir.. güzel olacak dünya kupası..

berthelemy dedi ki...

yeni zelanda güzel ülkedir de konu futbolken arjantine tercih etmek???

Osman dedi ki...

Bakalim, yeni Wynton Rufer kim olacak! :)

Flying Dutchman dedi ki...

@ihk tabii ki biliyorum da ben coğrafi açıdan söyledim...

@berthelemy

konu "arjantin'in elemelerdeki futbolu" olunca evet :)

Protanopia dedi ki...

Bence buradan çıkarmamız gereken Asya futbolunun içler acısı hali.

Avustralya güle oynaya kral oluyor elemelerde. Yeni Zelanda gibi bir takım da beşinciyi(aslında Avustralya'yı saymazsak dört) eliyor.

Gokhan dedi ki...

turkiyenin katılmadıgı dunya kupasında yeni zelanda benim icin bir umut oldu...

Queen Street'ine , Rotaruoa'na , Waiheke Island'ına kurban....

Adsız dedi ki...

bahreyn'e yine yazık oldu iki dünya kupasının da kapısından geri dönmüş oldular. geçen sefer trinidad bu sefer yeni zelanda. 4 play off maçında 1 gol atabildiler son iki dünya kupası elemelerinde. bir forvet devşirmeleri farz oldu ama bir o kadar da geç en iyi jenerasyonu sayılırdı Hubail biraderler yaşları 30'a dayandı

evrendeki en mutevazı insan dedi ki...

her nedense okyanusya takımlarını hep sevmişimdir. Yeni Zelanda'yı her ne kadar Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, TÜrkiye gibi takımların gidemediği bir turnuvada izlemek bence hakkaniyetli olmasa da yine de Yeni Zelanda ve Avustralya turnuvada destekleyeceğim takımlar. Şimdi bizim spor spikerleri küçümseyeceklerdir Zelanda'yı, eskiden Avustralya'yı küçümsedikleri gibi. Gerçi Zelanda Avustaralya'nın yaptıklarını yapacak kadar güçlü değil. Artık bakacaz.

Ozkan Ulukok dedi ki...

4 yıl önce Trinidad Tobago, şimdi ise Yeni Zelanda destekleyeceğim sempati takımım olacak. Daha iyisi sanıyorum Fiji'yi Dünya Kupasında izlemem olur herhalde:)))