10 Kasım 2009 Salı

LAZIO KAMPA GİRDİ...FUTBOLCULAR HIRS KÜPÜ

Önce sezon başında İnter karşısında gelen İtalya Süper Kupa zaferi ardından ligde ilk iki maçta Atalanta ve Chievo karşısında gelen galibiyetler ve bu arada UEFA Avrupa Ligi gruplarına, Elfsborg'u kupa dışına iterek ulaşılması. 12 Eylül tarihindeki Juventus maçına çıkarken Lazio'nun bu sezon zirveyi zorlayacağı düşünülebilirdi. Ama o akşam Roma Olimpiyat Stadyumu'nda alınan 2-0'lık mağlubiyet kabusun başlangıcı oldu. İzleyen 10 lig maçında tek bir galibiyet bile alamadılar. 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetleri var. İlk iki haftada 6 puan toplamışlardı, sonraki 10 haftada bu rakam ancak 5'e ulaşabildi. Bu seride onlardan daha kötü olan tek bir takım var, o da son 10 maçta 3 puan toplayan Siena. Ne acıdır ki forvet hattında Zarate, Rocchi gibi isimler bulunan takım bu süre zarfında hiçbir lig maçında 1 golden fazla atamadı. 1"6. sıraya demir atmış durumdalar. Üstelik 2009 sonuna kadar Roma, Napoli, Inter deplasmanları ve Genoa maçları var. 6 Kasımdaki Roma derbisinde "kulakları çınlasın" olur mu bilemem bu gidişle. Dua etsinler Roma'nın durumu da pek iyi değil. Takım o kadar kötü oynuyordu ki, son Milan maçının ikinci yarısıdna biraz futbol kırıntısı gösterince başkan Claudio Lotito, maç sonu soyunma odasına inip "neden önceki maçlarda da böyle oynamadınız" diye sormuş. Yani öyle perişanlar ki mağlup oldukları maçın futbolundan medet umar duruma geldiler.

Bu duruma gelişte geçen yıl Lazio'nun maçlarında en fazla forma giyen isim olan Cristian Ledesma ve takımın en fazla gol atan ikinci oyuncusu Goran Pandev'in aforoz edilmesinin de payı büyük. Pandev sezon başında, yıllık 450.000 euro olan kontratının geliştirilmesi teklifi reddedilince ayrılmak istediğini belirtmişti. 2011 yılına kadar süren konratı çerçevesinde yıllık 500.000 euro kazanan Ledesma da kendisine önerilen yıllık 1,5 milyon euroluk kontratı az bulunca aynı yola gitti. Ancak transfer döneminin sonuna kadar kulüp bulamayınca işlevsiz iki oyuncuya dönüştüler. İkisi de bu sezon tek bir maçta dahi forma giymediler ve kendi başlarına çalışıyorlar antrenmanlarda.

Bunun üzerinde başkan Lotito, teknik direktör Davide Ballardini'nin de görüşünü alarak, içinde bulunduğumuz milli maç arasından yararlanıp, futbolcuları yarın başlayacak 10 günlük bir kampa alacak. Kamp zaten alınan sonuçlardan kızgın olan ve Milan maçı sonrası stadyumun önünde bekleyip futbolcuları sorgulayan taraftarların tepkisinden kaçınmak için basına açıklanmayan, gizli bir mekanda yapılacak. Milli takım görevi olanlar bu ufak çaplı işkenceden kurtuldu tabii. Lazio sağ tarafın takımıdır biliyorsunuz. İnşalah o kamp, "concentration camp" modunda olmaz, yoksa Lazio o 5 puanı da arar hale gelir.

2 yorum:

bonaventure dedi ki...

"concentration camp" :)
abanta geleceklermiş:P

varol döken dedi ki...

Çenesuyu Piknik Alanı ve Kamp Tesisleri Lazio Futbol Kulübü Kamp Programı:

05:00: Kalkış
05:15: Tüfekli Hareketler İdman Serisi
06:00: İçtima alanı temizliği
06:30: Kahvaltı
06:45: Tuvalet molası
06:50: Serbest zaman
07:00: Küçük Golcü Tsubasa
07:30: Striker (Benjamin)
08:00: Pim Çek Bomba At
09:00: Gol sevinçleri çalışması
10:00: Romalı taşlama saati
...

20:00: Okuma saati (Mein Kampf)