14 Kasım 2009 Cumartesi

SFENKSİ SALLAYAN BİR MAÇ



1 ay boyunca duyurduk bu maçı 14 Kasım akşamının en müthiş maçı olacak diye, son hatırlatmamız dün olmak üzere. Beklediğimize, izlediğimize, maç boyu nefesimizi tutmamıza değdi. Hem de nasıl. İzleyemeyen çok şey kaybetti öyle diyeyim. Mısır, 2010 Dünya Kupası Afrika elemeleri C grubunda, 3 puan ve 2 gol averajı geride olduğu Cezayir'i Kahire'de 2-0 mağlup etti. Maçın daha ikinci dakikasında Amr Zaki'nin yukarıdaki golü ile sallandı Kahire Stadyumu. Ama Mısır'a, kupaya doğrudan gitmek için 3-0, en azından Sudan'da oynanacak muhtemel play-off maçına gidebilmek için 2-0 lazımdı. 93 dakika boyunca saldırdılar rakip kaleye. Maçı sunan Mısır'lı spiker maç içinde o kadar çok Allaaaaaah dedi ki, tamam dedim Mısır 2'yi atarsa adam ölür herhalde. 90'da kalktı dördüncü hakemin tabelası. 6 dakika yazıyordu. Cezayirliler, maç öncesi Mısır sokaklarında yedikleri taşlardan korkmuş olacak ki kulübeye sığınmış artık dünya kupası bileti için geri sayıyorlardı. 95'te tüm umutlarını yitirmiş olan Mısır'ın hücumunda soldan ortalanan topa kafayı vuran Emad Moteab tek kelime ile yıktı Kahire'yi. Stadyumdan çıkan gürültüyü, biraz sonra golün videosunu koyunca duyacaksınız, Mısır'ın Asya Kupası sahibi teknik direktörü Hassan Shehata kendini kaybetti golden sonra. Mısır'lı spiker.....O da Allah katına erdi. 96. dakikada Mısır üçüncü gol için geldi, içeri girmekte olan topu Cezayir kalecisi Gaouaoui çıkardı. O top içeri girse Mısır zelzeleden haritadan silinebilirdi.

Çarşamba günü Sudan'da yine karşı karşıya gelecek iki ekip. Yine bekleyeceğiz ama bu daha bir tek taraflı maçtı, o yüzden zevki bu derece fazlaydı. Hani bir maçı uzun süre beklersiniz de tüm beklentilerinizi karşılayınca keyiflenirsiniz ya. İşte öyle bir şeydi bu da. Şu maçtan sonra dahi bu sporu aşağılayan varsa alnını karışlarım.

İkinci golün videosu için buyurun efendim.


12 yorum:

mrt309 dedi ki...

ikinci gol ofsayt desem, ne dersiniz?

AAAA dedi ki...

maçı izleyemedim ama 2. gol ofsayt gibi duruyor.

delgado dedi ki...

kameraman bile allahını şaşırmış birinci golde.

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Tekbirrrr Allahuekberrrr

Adsız dedi ki...

cezayir gol bulamamasıyla kendi sonunu hazırladı aslında 1-0'dan sonra bir şekilde mısır'ın gol atacağı çok belliydi. cezayirlilere atılan tekmeleri görmezden gelen hakem gökten inen melekleri görmüş olacak ki onlardan gelen vahiyle maçı uzattı da uzattı. maçtan sonra hakem mısır 2.golü atmasa 75bin kişi olay çıkartabilir kahire'yi ateşe verebilir cezayirliler ölebilirdi bu yüzden göz yummak zorunda kaldım diye açıklama yapsa yeridir. açıkçası bu spor asıl bu maçtan sonra aşağılanmalı..

Erhan dedi ki...

İki gol de saçma sapan goller. Spiker de futbol sektöründe değilde camide çalışsaymış daha başarılı olurmuş.

insivible dedi ki...

misir fenerbahce stili bi sekilde maci kopardi ama mactan once olanlarla bu macin oynanmasi ve hakemin hali ve son golun ofsayti tum bunlar aslinda insani futboldan tam tersi sogutuyor yukaridaki adsiz arkadasin dedigi gibi. tum kalbim cezayirleydi, cok uzuldum isallah sudanda dunya kupasi biletini kapicaklar.

sunshine dedi ki...

nasıl gol olacaktı saçma sapan olmaması için çok merak ediyorum.
Spikerde gayet başarılı bizim spikerleri düşününce.

varol döken dedi ki...

cezayirliler maçı değil canlarını düşünüyorlar basbayağı, belki de yedikleri gole dua etmişlerdir...

ahmed hassan iki golde de topu ceza sahasına gönderen adam bu arada...

bana kalsa ikisini de görmek istemem dünya kupasında, sebepleri de bana kalsın, hele ki hackçi devrimciler blogu izliyorken...

Raziel dedi ki...

Süper maç olmuş da bu tarz hareketlere alışık olmama rağmen invisible nickli arkadaşı tebrik etmek geldi içimden. Şu olayda bile Fenerbahçe'ye laf sokmaya çalışmak hakkaten takdire şayan.

Canto dedi ki...

Golü atan eleman ofsaytta değil sanki, ön tarafta Mısırlıların arasında kalmış bir Cezayirli ofsaytı bozuyor gibi...

aksilaz dedi ki...

Çarşamba günkü maç saat 19:30 da (TSİ) oynanacak. İş sonrası güzel bir keyif olacak. Cezayir gitsin istiyorum Dünya kupası. Ahmet hassanı oldum olası sevmedim.