29 Aralık 2009 Salı

2 MAÇTA 6 PUAN...MESELA YANİ

Ankaraspor'u ligin fasulyesi yaptık biliyorsunuz. Ligin ilk yarısı devam ederken takımın ligden ihracı sonucu, o ana kadar oynadığı tüm maçlar da dahil, oynayacağı maçlarda 3-0 hükmen mağlup sayılmasına karar verildi. Ankaraspor'a o ana kadar mağlup olmuş olan takımlar bundan önemli kazanç sağladılar tabii. 2 hafta önce Belçika Ligi takımlarından RE Mouscron'un durumundan bahsetmiştik. Takım, maddi sıkıntılar ve 15 milyon euroyu bulan borçlar sebebiyle kapanmanın eşiğindeydi ve hafta sonu maça çıkıp çıkmayacakları perşembe-cuma günü belli oluyordu. Sonunda Belçika Futbol Federasyonu Mouscron'un lisansını iptal etti. 16 takımlı, ve normal sezonu 30 haftalı ligin ilk 19 haftası oynanmıştı. Dolayısıyla Mouscron'un bundan önce oynadığı maçlara bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Onlar herkese 3-0'ı yazmadılar, onun yerine Mouscron'un oynadığı tüm maçları iptal ettiler, yani o maçlarda puan kazanan takımların puanları silindi. Bundan da en büyük darbe alanlari Mouscron ile iki maç yapıp ikisini de kazanarak 6 puan almış Lokeren ve Cercle Brugge oldu. Lokeren, 15 puanda iken 9 puana inip son sıraya düştü. Yöneticiler, federasyona bir itiraz dilekçesi gönderdiler. Yeni puan durumu ve takımların parantez içindeki silinen puanları aşağıda. Hangisi daha hakkaniyetli, bizimki mi onlarınki mi, karar sizin.

1. Anderlecht 42 (-3)
2. Club Brugge 39 (-1)
3. AA Gent 36 (-1)
4. Germinal Beerschot 32 (-3)
5. Zulte Waregem 30 (-3)
6. Standard 28 (-1)
7. Sint-Truiden 28 (0)
8. Kortrijk 27 (-4)
9. KV Mechelen 22 (0)
10. Westerlo 20 (-3)
11. RC Genk 19 (0)
12. Charleroi 19 (0)
13. Cercle Brugge 14 (-6)
14. Roeselare 12 (-1)
15. Lokeren 9 (-6)
16. Mouscron 0

7 yorum:

A.Çakar dedi ki...

İkisi de aynı kapıya çıkar. HA maçlarda 0 puan yazılmış ha 3 puan eklenmiş, sene sonu puan durumuna etki etmez.

sannti dedi ki...

İyi de olaya basit bi mantıkla bakarsak, her takıma altı puan eklemek veya çıkarmak puan durumunu etkilemez. Sonuçta iki ülkenin yaptığı da aynı mantığa geliyor. Bi farkı yok bana kalırsa iki uygulamanın.

oceangoing dedi ki...

sanirim bizimki daha hakkaniyetli.. lokeren'in hicbir sucu yok, adam gibi cikip kazanmislar. resmen federasyondan ceza almis oluyolar 6 puanin silinmesiyle. olmamis, yazik..

Flying Dutchman dedi ki...

tuzak sorusunu geçtiniz dostlar
tebrik ediyorum :))

örnek veriyorum

22 puanlı A takımı ihraç edilen takımdan 2 maçta 2 puan almış
B takımı 6 puan almış

diyelim takım ihraç edildi ve herkes o maçlarda 6 puan almış sayıldı.

22 puanlı A takımına 4 puan eklenir 26 olur
B takımına bir şey eklenmez 18'de

kalır fark 8 puan olur...

ya da alınan puanlar silinir

A takımında 2 puan silinir 20 olur
B takımından 6 puan silinir 12 olur

puan farkı yine 8

pink dedi ki...

Merhaba,

'Günümüz futbolunda şiddet'adlı bir ödev hazırlıyorum.İlk tıkladığım linkte sizin siteniz oldu.Flying Dutchman'ın arşivine baktığımda çok güzel belgeler buldum.Sizden ricam bunlar arasından birkaç tane de olsa bu ödeve uygun içeriğe sahip olanlardan bana önermeniz.

İyi Çalışmalar.

organic soap dedi ki...

Ligin ilk yarısındaki maçları silmeyebilirlerdi. son 4 maçı silerlerdi, haksızlık bir nebze azaltılırdı.

Maslow dedi ki...

mantık olarak arada bir fark olmasada psikolojik olarak ligden düşürülen takımı iki kez yenen bir takımın çat diye 6 puanının silinmesi olumsuz etki yaratabilir. nihayetinde adamlar o maçları öyle veya böyle kazanmış. bence herkese 3 puan etlemek daha mantıklı en azından bazısının 2 bazısının 6 puanının silinmesi gibi travmatik durumlar yaşatmaz.