16 Aralık 2009 Çarşamba

22 YAŞINDAKİ EFSANE


















10 Kasım yazısında bahsetmiştik. Efsane biraz iddialı laf tabii. Barcelona'nın 22 yaşındaki oyuncusu Pedro Rodríguez Ledesma, bugün takımının 2009 FIFA Kulüpler Kupası yarı finalinde Atlante'yi 3-1 yendiği maçta, takımının üçüncü golünü atarak, kulüp tarihinde bir sezon içinde 6 ayrı turnuvada gol atmış ilk oyuncu oldu. Bu akşamki maça çıkmadan evvel rekoru, 1997-98'de Barcelona'nın mücadele ettiği 5 kupada da gol atma başarısını gösteren Brezilyalı Giovanni'yle paylaşıyordu. Pedro 16 Ağustos 2009'da Athletic Bilbao'ya, İspanya Süper Kupası'nda attığı golle seriye başladı. Ardından kurbanı Süper Kupa'da Shakhtar Donetsk oldu. 29 Eylül'de Dinamo Kiev'e attığı golle Şampiyonlar Ligi'nde de ilk golüne ulaştı. Ardından 3 Ekimdeki La Liga mücadelesinde Almeria ağlarını sarstı,daha sonra Cope del Rey'de Leonasa'ya 2 gol salladı. Son olarak bu akşam sahneye çıktı. 1.69'luk bu genç şimdiden Katalan futbol tarihinde kendisine bir yer bulmuş durumda. Bu arada resimde onu kovalayan da Santiago Solari...

Kupanın finali cumartesi günü Barcelona ile Arjantin'in Estudiantes kulübü arasında. Barca resmen dünyanın en büyüğü olmaya bir adım uzakta.

2 yorum:

Kadir dedi ki...

Barcelona ŞL gruplarında 3. olup Avrupa Ligine kalsaydı Pedro oradada gol atsaydı işte o zaman efsane olurdu.

QuaresmA dedi ki...

bu çocuk bana dos santos'u hatırlatıyor. 1-2 sezon daha parlatıp para harcamayı seven (tottenham, man city, atletico madrid vs) bi kulübe satarlar, sonra da unutulur gider.