16 Aralık 2009 Çarşamba

30 MAÇ SEYİRCİSİZ



















Ben seyircisiz oynama cezası diye buna derim işte. 30 maç. Hey maşallah. 10 gün önce Flamengo'nun şampiyonluk yazısında Coritiba'nın Campeonato Serie A'dan Serie B'ye düşmesinin haberini vermiş, cuma günü de maçtan sonra polisle Coritiba taraftarlarının meydan muharebesini andıran görüntülerini koymuştuk. Brezilya federasyonu cezayı açıkladı. Gelecek yıl Serie B'de ve Brezilya Kupası'nda oynayacakları ilk 30 maçı seyircisiz oynayacaklar. Zaten ligde 20 takım var, fikstürde 19 iç saha maçı demek bu. Bu ceza gelecek sezonu kesmez sonraki sezona da sarkar. Curitiba'daki Couto Pereira stadyumunda bundan sonraki 1-1,5 yıl boyunca fotoğraflar aşağıdaki gibi olacak. Bu da yetmemiş 240.000 euro da ceza kesmişler. 24 Coritiba'lı da olayların olduğu gün tutuklanmıştı. Kulübün kapısına kilit vurmadıkları kalmış. Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve çağırıyorum. Hemen yetkiyi eline alıp cezayı önce 1 maça indirsinler, sonra da İzmir Atatürk'e çevirsinler.

3 yorum:

ozgurr dedi ki...

sağlam giydirmişler gerçekten.ama parana eyalet liginde gerçerli değil sanırım bu cezalar.öyle olsa en azından bazı maçları burada atlatırlardı.

SirEvo dedi ki...

İlk defa 30 maç görüyorum ben. :D

Mehmet Ali dedi ki...

UÇAN HOLLANDALI süper bi espiriyle bitirmişsin, inan yine güldürdün beni. ama ceza çok ağırmış bee. haketmediler mi? ne biliyim ağır gibi. daha da olay çıkartamaz dicemde bu sefer maçın oynandığı şehri karıştırırlar ceza başka ülkede oynamaya gidebilir :P