4 Aralık 2009 Cuma

DALIN HEDİYE DENİZİ'NE


























Dünya Kupası kuraları için çok uzunca konuşuruz ama birkaç cümleyle İtalya ve İngiltere'nin oldukça "şeker" kuralar çektiklerini, desteklemeyi düşündüğümüz Kuzey Kore'nin kuranın bahtsız bedevisi olduğunu (en ölüm grubuvari yere düştüler), futbol tanrılarının da Henry'nin elinden dolayı Fransa'yı cezalandırmayı bırakın ödüllendirdiğini söyleyelim. . Aslında A grubuna da takımların güç dengesinin yakınlığından ölüm grubu denebilir. Arjantin, Nijerya ve Yunanistan 1994'te de aynı gruptaydı. Charlize Theron da 2 kez açıklanmasına rağmen hiçbir şey anlamadığından takımların gruptaki sıralamasının çekildiği kuralarda "çok heyecanlıyım" dedi ama niye heyecanlı olduğunu kimse anlamadı garibim.

Haftayı kapatırken gelecek hafta blogdan Çarkıfelek misali dağıtacağımız hediye ile ilgili bir kısa girizgah yapalım. Hediye Denizi ismindeki web sitesinden Taci Yalçın, büyük bir incelik göstererek dün bizlere ulaştı ve yılbaşının da yaklaşması vesilesiyle blog okurlarına ufak bir jest yapmak istediğini söyledi. Kendileri bize 100 YTL'lik bir hediye çeki kontenjanı ayırmışlar. Biz bunu onların da izniyle 50 YTL'lik 2 hediye çekine böldük. Kendilerine teşekkür edelim. Gelecek hafta blogdan bu hediye çeklerini bilgili ya da araştırmacı arkadaşlara ulaştıracağız. Bilgili ya da araştırmacı dememin sebebi hediyeleri futbol, müzik ve sinema dalından toplam beşer sorudan oluşan iki yarışmayla dağıtacak olmamız. Birisini çarşamba diğerini de cuma akşamı TSİ 21:00 dolaylarında yapmayı düşünüyorum. Böylece ilk şansı kaçıranlar ikinci şansı yakalayabilirler. Sorular inanılmaz kazık olmayacak merak etmeyin, yani "1856 FA Cup'ta oyuna son 12 dakikada giren Richard Johnson'ın ikinci kızının adı nedir?" tarzı sorular olmayacak. Ama belli bir bilgi birikimi ve ufak bir araştırma gerekebilir.

Soruları doğru olarak yanıtlayan ilk kişiye 50YTL'lik hediye çekini teslim edeceğiz. Süreç şöyle işleyecek. Kazandığını ilan ettiğimiz arkadaşlar bize isim, adres gibi kişisel bilgilerini ve Hediye Denizi sitesinden aldığı üyelik bilgilerini ulaştıracaklar. Biz de bunu site yetkililerine bildireceğiz ve puanları bu üyelik hesaplarına yüklenecek. Ben haftaya salı akşamı bir hatırlatma daha yaparım.

2 yorum:

Hediye dedi ki...

Teşekkürler Hediye Denizi :)

Adsız dedi ki...

"1856 FA Cup'ta oyuna son 12 dakikada giren Richard Johnson'ın ikinci kızının adı nedir?"

elizabeth :)))