8 Aralık 2009 Salı

EIGHT LIONS-6

15 gün önce yazmıştık aslında olup biteni. O yazıyı özetleyelim. Beşiktaş'ı bir yana bırakırsak bana göre Avrupa'yı sallayacak maçlar bugün Marsilya ve Zürih'te yarın Kiev ve Milano'da oynanacak. F grubunda dört takımın da dört basamakta yer alma şansı var. Inter ve Barcelona kazanırlarsa veya berabere kalırlarsa ikinci turu görüyorlar. Barcelona, Dynamo Kiev deplasmanında ne sonuç alırsa alsın, Rubin Kazan Inter deplasmanında kazanırsa veya 2-2 ve daha gollü berabere kalırsa Inter üçüncülüğe iniyor. Rubin Kazan Ukrayna'daki maçın sonucuna göre birinci veya ikinci oluyor. Inter kazanıp Barcelona mağlup olursa, bu mağlubiyetin 3 farklı olması lazım ki Barca üçüncülüğe insin, Kiev takımı ikincilik koltuğuna otursun. İtalya'daki maç berabere sonuçlanırsa da, bir Dynamo Kiev galibiyeti onları ikinciliğe oturtur. Peki fantazimiz ne? Şu skorlar. Dynamo Kiev 3-0 Barcelona ve Inter 0-1 Rubin Kazan. Bu skorlarla sıralama Rubin Kazan, Dynamo Kiev, Barcelona, Inter oluyor ki düşünün şenliği.

C grubunda da işler karışık. FC Zurich deplasmanında Milan kazanırsa işi bitiriyor. Kazanamazsa ve Olympique Marsilya Real Madrid'i içerde mağlup ederse Milan üçüncülüğe iniyor. Yok Milan kazanırsa, Marsilya da Real Madrid'e 3 fark atabilirse bu sefer Real Madrid üçüncülüğe iniyor. Marsilya kazanamazsa Real-Milan elele çıkıyorlar. Bunun dışındaki gruplarda genelde 2 takım çekişiyor.

-Bayern Münih bu akşam Şampiyonlar Ligi tarihinde üçüncü kez Torino'da Juventus karşısında. Daha önceki 2 maç grup mücadeleleriydi ve her iki mücadeleyi de Juventus kazandı. 2004 yılındakini 1-0, 2005 yılındakini 2-1 ile. Louis Van Gaal Şampiyonlar Ligi tarihinde Juventus'u ilk kez mağlup etmek içni Delle Alpi'de. Beraberlik ona yaramıyor.

-Maccabi Haifa Şampiyonlar Ligi'nin bu sezonki 8 grubu içinde halen gol atamamış tek takım. A grubunda mücadele eden İsrail takımı Bayern'e 3-0 ve 1-0, Juventus'a 1-0 ve 1-0, Bordeaux'ya da 1-0'lık skorlarla mağlup oldu. Avrupa defterini hiç olmazsa gol atarak kapatmak istiyorlar ve karşılarında grup birinciliğini garantilemiş Bordeaux var.

-Manchester United'ın Beşiktaş tarafından bozulan kendi evinde mağlup olmama serisinin şimdiki sahipleri Arsenal ve Chelsea. Arsenal bu hafta deplasmanda. Chelsea 22 Şubat 2006'da Barcelona'ya 2-1 mağlup olduğu maçtan beri 20 maçtır Stamford Bridge'de mağlup olmuyor.

-Manchester United'ın iç saha zinciri Tello tarafından kırıldı ama dış saha zinciri henüz kırılmadı. 14 maçtır deplasmanda mağlup olmuyorlar. Onlara son yenilgiyi 2 Mayıs 2007'de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna yürüyen Milan 3-0'la tattırdı.

-Olympiakos, yarın Arsenal'i mağlup etmek için sahaya çıkacak ama elinde geçmişten gelen kötü bir karne var. Bugüne kadar 17 kez İngiliz takımlarıyla Avrupa'da karşı karşıya gelen Yunan ekibi bu maçların sadece 2 'sini kazandı. 3 beraberlik ve 12 mağlubiyeti var.

-Dinamo Kiev yarın bir imkansızı başarmak için sahada. Ukrayna ekibi Barcelona'yı 2-0 mağlup etmek zorunda ve Şampiyonlar Ligi'nde en son bir iç saha maçını 2 farklı kazandıklarında 5 yıl önceydi. Roma'yı 2-0 mağlup ettiler.

-Inter kendi evinde Rubin Kazan'ı konuk edecek ama iç saha gidişi pek iyi değil. 4 maçtır içeride kazanamıyorlar. 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetleri var. Bu gidişi mutlak surette bozmak zorundalar.

-Son maçlara girilirken halen galibiyet alamamış 6 takım var. Bunların arasında en kötüsü ise Macar Debreceni takımı. Kulüp oynadığı maçların tümünü kaybetti ve 5 gol atıp 15 gol yedi.

3 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Bugün şöyle bol gol izleyelim istiyorum. Geçen Şampiyonlar Ligi haftasında golsüzlükten kırıldık resmen.

cuma dursun dedi ki...

man utd geçen sezon finalde roma'da yenildi. dış saha saymamış yazar. tarafsız aslında doğru

AbSurDMaN dedi ki...

Ooh dileğim kabul oldu, maç başı 3.25 gol geçen haftaya göre ilaç gibi geldi :P