23 Aralık 2009 Çarşamba

FAISAL XAVIER























Galatasaray'a oynadığı dönemde çok faydası dokunduğunu düşündüğüm bir adam değildi Abel Xavier. Tabii bunda Fatih Terim'in o kabus ikinci döneminde kadroya katılmasının da payı büyüktür. O dönem kimin hayrı dokundu ki onun da dokunsun. Almaguer Vermeguer Adam Geliyor Vurbeguer döneminin yaşandığı yıllardır o. Xavier'in meşhur saç, sakal, bıyık tarzı yıllarca yılanın dersini değiştirmesi gibi değişmiştir. Boyaya harcadığı parayla son model bir araba çekerdi altına büyük ihtimal. En son David Beckham'la beraber Los Angeles Galaxy forması giyiyordu. Ruud Gullit'in takımında başarılı olamayınca geçtiğimiz yıl takımdan ayrıldı. Boşta geziyordu, talip olan da yoktu zaten. Kariyerinin en iyi dönemi Euro 2000 ve sonrasında formasını giydiği Everton ve Liverpool takımlarındaki performanslarıdır. Hatta bir ara Liverpool onun uzun taçlarıyla az gol bulmamıştır, hatta Lucescu'nun Galatasaray'ından İstanbul'da 1 puan kopardıkları Şampiyonlar Ligi mücadelesinde, golleri Mozambik doğumlu Portekizli'nin taçı sonucunda gelmiştir.

8 farklı ülke ve 12 farklı takımda oynadıktan sonra futbolu resmen bıraktığını açıkladı dün. Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenledi basın toplantısını. Niye burada diyeceksiniz. İslam dinini benimsediğini ve yeni adını da deklare etti: Faisal. Bununla birlikte önümüzdeki yıllarda, doğduğu ülkeyi, daha doğrusu kıtayı da unutmadığını göstererek, Afrika'daki yardım projelerinde görev alacağını açıkladı. Kısacası kendisini hayatın bu döneminde hayırseverliğe, ibadete, duaya,öbür dünya işlerine adamış durumda. Allah kabul etsin diyelim...

2 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Fatih Terim'in yararlanamadığı adamdır aslında. Terim fiziği nedeniyle bir bek olan Xavier'i stoper oynatarak bitirmiştir. Hatta stoper Suat Usta'yı da bek yapmaya çalışıp o çocukcağızı da bitirmiştir.

moist dedi ki...

"Faydalı olduğunu düşündüğüm bir adam değildi"

Kendisi zaten faydalı falan değildi. II. Sinyor Terim döneminin hiçbir şeyi iyi değildi. Unutmak istiyorum her şeyiyle. İşte Sabri çıktı bi, o da yeni yeni kurtuluyo o dönemin kontaminasyonundan.