28 Aralık 2009 Pazartesi

FD'S TOP 10 SPORT EVENTS OF DECADE

















10 yılın en önemli 10 spor olayı. Yine şahsi liste tabii ki belirteyim. O yüzden "Alişan'ın Tepecikspor'a imza atmasına çok ayıp etmişsin" diye yorum basmayalım dostlar, o bana göre önemli değil ya da takip etmediğim bir spordan gelmiş demektir. Sizinkileri duymaktan memnun oluruz tabii.

1-Usain Bolt'un 2008 Beijing Olimpiyatları'ndaki 100 ve 200 metre rekorları
2-Michael Phelps'in 2008 Beijing Olimpiyatları'nda 8 altın madalya kazanması
3-Rusya'nın Amerikan asıllı bir koç ve Amerikan asıllı bir basketbolcunun son dakika basketiyle Eurobasket 2007'yi kazanması.
4-Patrick Rafter-Goran Ivanisevic 2001 Wimbledon Tenis Turnuvası Tek Erkekler Finali
5-Lance Armstrong'un serinin sonu 2005'te olan, 7 yıl üstüste kazandığı Fransa Bisiklet Turu






















6-Hollanda-İtalya, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final karşılaşması
7-Michael Schumacher'in 2000-04 arasında 5 yıl üstüste Formula 1 Sürücüler Şampiyonu olması.
8-Roger Federer-Rafael Nadal: 2008 Wimbledon Tenis Turnuvası Tek Erkekler Finali
9-Liverpool-AC Milan 2005 Şampiyonlar Ligi final karşılaşması
10-Kim Clijsters'ın tenisi bıraktıktan 2 yıldan uzun bir süre sonra kortlara döndüğü ilk Grand Slam'de, wild-card'la 5 seribaşı tenisçiyi geçerek şampiyonluğa ulaşması.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

4 numara kesinlikle overrated olmuş. hele de 8 numaranın neden 8 numarada olduğunu hesaba katarsak. yani anlatmak istediğim...bu iki olay arasında 4 basamaklık fark yok.

Adsız dedi ki...

2006 dünya basketbol şampiyonasinda amerikanin eline almasi.

alchoburn dedi ki...

hepsini alt alta görünce insan soruyor ister istemez, bu kadar çok şey yaşadık mı yahu diye.

a-town dedi ki...

bolt'la ilgili pekin'deki 4x100 rekorunu ve 2009'dakileri de ekleyebiliriz. "bolt'un 2 sene üst üste olimpiyat ve dünya şampiyonası'nda 100 ve 200 rekoru kırması" diye genişletilebilir.

bana göre listenin dışında kalan en önemli olaylar:

- 2006'da calciopoli skandalı patlarken italya'nın dünya şampiyonu olması. (veya dünya şampiyonu italya'nın skandalla çalkalanması): ibrahimovic'in inter'e ve barça'ya transferleri, mourinho'nun inter'e gelmesi, prestiji iyice azalan serie a'nın dibe vurmaya yaklaşması, italya'nın en başarılı kulübü juventus'un kalıcı biçimde lekelenmesi gibi birçok etkisini gördük ve 2010'larda etkileri devam edecek. dünya şampiyonluğunun önemiyse buffon, pirlo, gattuso, del piero gibi güzel futbolcuların kariyerlerini (legacy demek daha doğru olur) bir üst seviyeye taşımasıydı.

- the malice at the palace: 2004'te indiana pacers oyuncuları ile detroit pistons taraftarları arasında çıkan "savaş". oralarda eşi benzeri görülmemiş bu olayın etkileri: nba'in disiplin yönetmeliklerinde, davranış ve giyim-kuşam kurallarında yapılan sayısız değişiklik, indiana pacers franchise ını adeta bitirmesi.

- abd basketbol takımının uluslararası arenadaki çöküşü ve yeniden dirilişi: 2002'de kendi evinden 6. olan abd'nin daha güçlü kadroyla 2004 olimpiyatları'nda finali görememesi, ve 2006'daki son fiyaskodan sonra gelen seferberlik. dünyaya yeni bir dream team izleme şansını vermesinin yanında basketbolda avrupa ve güney amerika'nin abd'ye ne kadar yaklaştığını göstermesi açısından çok önemli bir olay.

- fc barcelona: fazla açıklamaya gerek yok sanırım. cruyff'un rijkaard önerisiyle temelleri atılan sistemin barça'yı ve ronaldinho'yu zirveye taşıması, sonrasında 2009'da ortaya çıkan makinenin messi-xavi-iniesta-puyol-guardiola vb. isimleri şimdiden efsane yapması.

Flying Dutchman dedi ki...

yazıda da fark yok zaten 4 ile 8 arasında

önem sırasına göre değil

Frapppedaki dedi ki...

Henry`nin eli de girebilirdi bu listeye.

Adsız dedi ki...

Eskide kaldigi icin unutulmus ancak Michael Jordan' in basketbola geri donmesi Turkiye' deki tartisma programlarinda bile konu olmustu.

Adsız dedi ki...

Son dakika basketi de komik olmus biraz :) son saniye desek? Futbol degil ki bu?

Flying Dutchman dedi ki...

durum şu

holden'ın basketi son saniyede gelmedi rusya'nın son hücumunda geldi. Ardından İspanya bir hücum daha yaptı ve son saniyede Gasol'un atışı girmeyince Rusya şampiyon oldu

son dakika dememizin sebebi bu

Kasux dedi ki...

Listeye 15 tane madde koysalardı Buttonun şampiyonluğuda konulurdu gibime geliyor.

Black Pearl dedi ki...

6 maddeyi daha dün gibi hatırlıyorum üzerinden neredeyse 10 yıl gecmiş. Kluivert 1, Cocu 1, Stam 1 ve F. de Boer 2 penaltı kacırmıstı.