18 Aralık 2009 Cuma

FİGÜR





Not: Bu yazıya gelen saçmasapan yorumların tümünü reddettim dostlar sebebi de şudur. Yapılan yorumların yüzde 90'ı "Torinolu Şaban işte belli zaten"le, adsız güruhun gönderdiği "kaldır şu vidoyu acısı yoksa bacını s...erim, acısı hala devam mı ediyor" (adam öyle uçmuş ki beni Fenerbahçeli sanıyor) arasında fanatizm ve espriden anlamayan nesle aşina olmadığımızı bir kere daha bize kanıtlayan bir tavır arasında gidip geldiği için reddedilmiştir. Yazıyı kaldırmayacağım, zira ben bu videoyu ne bir şahısla dalga geçmek ne de onun attığı golleri göstermek için koydum. Sadece ve sadece amaç o gol sevinciyle o filmdeki figür arasındaki benzerlik ve gol sevincinin en az filmdeki figür kadar komik olmasıdır. Bu videonun "sadece ve sadece" konma sebebi budur. Bunu anlayana kadar gönderdiğiniz sığ yorumların hiçbirisi onaylanmayacaktır.

40 yorum:

ToseLLi dedi ki...

Hahah süper, zaten rahmetlinin filmlerdeki tiplemesi aynı H.Şükür.

İnek Şaban filminin afişine bir bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Sanki adamlar H.Şükür'ü koymuşlar afişe.

http://images.gittigidiyor.com/2057/INEK-SABAN-KEMAL-SUNAL-NADIR-CIZIM-FILM-AFISI__20578149_0.jpg

Unknown dedi ki...

tek kelime: muazzam!

Sade dedi ki...

figure it out

Doğu Eroğlu dedi ki...

kılıbık şaban efsanesi...

Adsız dedi ki...

FD'ye:http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/arsenal/6835017/Arsenals-Andrei-Arshavin-covers-Liverpool-players-in-manure-in-spoof-YouTube-video.html yazısından bir video http://www.youtube.com/watch?v=rrw4IlKRPmc

morientes dedi ki...

Hakan Şükürün bir de yengeç dansına alternatif olarak çıkardığı göbek atma figürü vardı sanırım, seviyor adam bu işleri :D

reverdy dedi ki...

naçizane görüşüm flying dutchman'e yakışmamış bu video :/ keşke olmasaydı.

YZ Şahin dedi ki...

Övüyon mu sövüyon mu !?

Deniz Tuna dedi ki...

Benzerliği yakalamak her ne kadar ilk etapta bir beceri olarak görülse de rakip takımların oyuncuyu aşağılamak için kullandıkları bu benzerliği futbolun güzel taraflarını ortaya çıkarmaya çalışan bu siteye yakıştıramadım.
Yapmış olduğunuz bu post ile kişisel fanatik taraftar sitelerinden bir farkınız kalmadı.

Flying Dutchman dedi ki...

@Deniz Tuna ve reverdy

yazıları, videoları sadecek kendi süzgecinizden geçirmeyin. Yukarıda yorumlar üzerine gelen açıklamayı ve bu vidoeyu hangi amaçla koyduğumu okuyun. Her espriye de gurur meselesi yapıp yaklaşmayın

Deniz Tuna çok afedersin ama 4000'e yaklaşmış yazı sayısı ve blog arşivinde yer alan onca yazının yer aldığı bu blog senin konma niyetini anlamadığın bir video ile fanatik taraftar sitesi haline gelmez bunu da bilmiş ol.

Eleştiriye açığız ama bağcıyı dövmek amacıyla yapılan eleştiriye değil

ve hatta biraz saygılı olun...

Abas dedi ki...

yalnız hakan şükür'ün yaptiği biraz farklı hakan şukur bir sağa bir sola hareket ederken filmde hareketler art arda 2 sağa 2 sola şeklinde

Major dedi ki...

süpermiş.. :D :D

a-town dedi ki...

benim anlamadığım, hakan şükür'ü rahmetli kemal sunal'a benzetmek neden tepkiyle karşılanıyor? "şaban" ve muadilleri türk sinemasının en sevilen karakterleri. hakan şükür de birçok gs taraftarının gönlünde yer etmiş bir oyuncu. böyle sevilen iki şahsın arasında mizahi bağlantı kurmanın nesi kötü, veya bu tür benzetmeler niye iki taraftan birine hakaretmiş gibi algılanıyor?

Adsız dedi ki...

İzledik, güldük, hayatımıza devam ettik.

MithrandiR dedi ki...

Blogların en güzel yanı dünya üzerine yaşayan ne kadar çeşit insan olduğunu bir kez daha görmemizi sağlaması oldu sanırım..

lion's advocate dedi ki...

aceto ile birlikte düzenli okuduğum bu blog'a yakıştıramadım bu benzetmeyi bunları aşmış konuların irdelendiği bir yer değil miydi burası?
hakan şükür'ün dünya görüşleri sanırım size onu antipatik kılan...

Orangensaft dedi ki...

hakan şükür keşke hep böyle neşeli sevinseydi gollere. zamanında resmi bir şekilde tuncayla el sıkıştığını hatırlarım. ayrıca bu hoş benzerliği yakaladığınız için tebrikler.

scugnizzi dedi ki...

hala gülüyorum. :)

mcdonell dedi ki...

birader kufur ediyorsunuz, yok yakıstıramadım fln diyorsunuz ya benim bildigim hakan sukur bu sevinci bilerek yapmıs dahi olabilir. adam yıllarca ulke spor magazinini tek basına mesgul etti bir gun sikayetci de olmadı halinden ama sizin bu trt duyarlılıgınız ne olacak onu bilmiyorum

onur dedi ki...

Hakan Şükür'ü çok severim; kendisi Türk futbol tarihinin "istatistiklere göre" gelmiş geçmiş en büyük golcüsüdür. Hatta hala üst düzey oynayabileceğini düşünüyorum...Videodaki gol de bunu ispatlıyor zaten. "Torino'lu Şaban" yakıştırmasından da hiç hoşlanmam, kıskananlar çatlasın sonuçta! Buna rağmen espriyi komik buldum; hatta facebooktan link bile verdim; eline sağlık Dutchman...

oceangoing dedi ki...

sanki hakan sukur yillarca saban diye anilmadi bu ulkede, sanki saban'a benzetilmek bir hakaret, sanki kendisi bile bilmiyor kime benzetildigini. adam turkiye'nin en efsane aktoru kardesim. canlandirdigi tiplere yillarca, nesillerce gulmedik mi? hala gulmuyormuyuz? kimi, niye rahatsiz eder bu? nedir yani bu duygusal yaklasimlar falan? namus mu kurtariyosunuz, nedir anlamadim ki.

burasi dutchman'in kendi kisisel blogu. kimseye zorla okuttugunu sanmiyorum. her gun bir yigin, baska yerlerde bulamayacaginiz ya da bulmakta zorlanacaginiz bilgiye tek sayfadan ulasiyorsunuz. biraz saygi gosterin bari.

bir de sana yakismadi FD diyenler var. yahu arkadaslar, buranin bir yayin politikasi, bir sablonu yok ki. adamlarin kisisel bloglari. yani kendi duygu, dusuncelerini de iceriyor yazdiklari. her yazilani begeneceksiniz diye verilmis bir soz yok. yani kafalarinizda bir sablon olusturmayin. asagida bi yazida, "bebeto'yu hic sevmedim" denmis mesela, ben de cok severdim aksine, ne yapmaliyim simdi, "olmadi dutchman, sevilmez mi bebeto" diye isyan mi edeyim? yoksa "sil o yazdigini yoksa falan filan" mi deseydim. reca ediyorum olgun olun biraz.

FD, takma baba kafana. ne yazarsan yaz. sayfa senin. begenmedigimiz yaziyi es geceriz. ama iyi ki varsin, iyi ki bu blogu yaziyorsun.

moist dedi ki...

Küçük figür de aratmadı Hakan abisini. Arda Elano'yu "gavur" olarak fişlemiş herhalde. Maç boyunca Elano Arda'dan pas almak için meşale falan yakacaktı artık. Verdiği nadir paslardan biri de gol oldu zaten.

Flying Dutchman dedi ki...

lion's advocate

hangi benzetme
bir açar mısın?
neyi yakıştıramadın yani?

Vandir dedi ki...

bilerek mi yapmış acaba yoksa tesadüf mü

Pardaillan dedi ki...

Bu muhteşem tesadüfü bulup koyman harika olmuş.. Acaba Hakan Şükür maçtan sonra bu filmi görüp naptın lan ben demiş midir acaba kendine..

Ama o maçtaki en sevdiğim gol sevincini çok komik bulup çok sevmiştim, Fenerlileri kızdırmak için bu gol sevincini kullanıyordum :)

brk dedi ki...

bir kere adamın adı kamil azıcık dikkat :)
şaka bir yana şu ülkenin yetiştirdiği en komik insanlardan birine benzetilmes bence hakaret olarak algılanmamalı...
son olarakda epriden anlamayan nesle aşina değilim...

Adsız dedi ki...

galatasaraylı olarak beğendim.komik olmuş.bir hakaret mi var bu kadar kızıyorsunuz.küfürün eksik olmadığı tribünlerin böyle şeyleri kaldıramamısı ilginç.

iorfa

unknown dedi ki...

hahaha süpermiş yaa.. gülceğimi düşünmemiştim, iyi yakalamışın tebrikler.. yorumlarda okudumda saçma sapan şeylere takılmışlar ama boşver sen he de geç :)

Adsız dedi ki...

Dostum, yapılan saçma sapan, sığ yorumlara hiç takılma sen. Bu videoyu kaldırmayarak en güzelini yapmışsın. Ben bir GS'lı olarak yine bir GS'lı arkadaşımla bu videoya o kadar güldük ki. Başlığının "Figür" olması, altında hiç açıklama olmaması, ilk izleyişte videonun ortalarına kadar dumur bir şekilde anlam veremeden izlemek bunu kat kat daha komik hale getiriyor.

Sizin Top 10 yazılarınızı da çok büyük keyifle okuyoruz, arkadaşlarla toplandığımız zaman okuyup kahkahalara boğuluyoruz. Aynen devam....

Adsız dedi ki...

İkisinide Türk halkı çok sevdi.
Yerlerdide doldurulamadı.
İyi yakalamış yakalayan

Mehmet Tuna dedi ki...

Adam golünü yazsın ezeli rakibe, ondan sonra isterse ÖSS'den sıfır çeksin,baleye yazılsın, beni hiç bağlamaz..

Biz zaten Hakan Şükür'ü dünya görüşü, çok zeki olması ya da diplomasideki başarısı yüzünden sevmiyoduk, golleri yüzünden seviyoduk.

Kişiliğini, saçma sapan insanlara olan yakınlığını hala daha hiç ama hiç sevmesem de, Galatasaray için yaptıklarını hala daha takdirle anarım, topçuluğuna da laf ettirmem.

Ama canım ciğerim Flying Dutchman, keşke bu videoyu koymayaydın.. Meslek erbabı gazeteciler, haybeye 10 saat düşünmüyor o gün nelere yer vereceklerini(gazetecilikle uzaktan yakından alakam yok). Sonuç olarak sen de medya mensubu sayılırsın bizim nezdimizde, biraz okuyucuyla empati yaparak elemek gerekiyor yazılıp çizilecek şeyleri..

Ama yanlış anlama, ben artık bu blog'u senin kişisel blog'un olarak değil, halka malolmuş(Kıraç'tan bahsetmiyorum :D) bir blog olarak gördüğümden böyle didim. Yoksa kötü niyet olsaydı, 4000 kayıtta çoktan belli olurdu..

Deniz Tuna dedi ki...

@flying dutchman

bu kadar takipçisi olan bir sitede yazı yazıp ta eleştriye açık olmaman çok kötü. saygı konusunda ise ne yazık ki szie katılmıyorum. sizin yazdığınız yazı ile kendi yazımı tekrar tekrar okudum. kimin saygı konusunda daha fazla nasihate ihtiyacı var bence tartışılır.
yapmış olduğun post konusunda fikirlerim değişmedi ama sizin hakkınızdaki fikrim değişti. sizin fikriniz dışındakiler sığ sizinle aynı fikirde düşünenler değil. kolay bir düşünce tarzı olmalı sizin için.

Flying Dutchman dedi ki...

@Deniz Tuna

biz eleştiriye açığız, hatta merak etme internet üzerinde bu veya benzer alanda faaliyet gösteren bir dolu siteden daha açığız. Bunu yine blog arşivini incelersen göreceksin. Ama senin o son cümlede yaptığın eleştiri değil, karalama

Lütfen megalomanlık, kendini beğenmişlik olarak algılama zira bazı şeyleri vurgulamak için söylüyorum bunu, bu sitede inceleme bölümündeki yazılara bir tıklamanı tavsiye ederim. Bu sitede, Türkiye'de daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış yazılar yazıldı hala da yazılmaya devam ediliyor. Bu sadece o bölüm için geçerli değil her bölüm için geçerli.

Senden rica ediyorum, internette o FD'nin farkının kalmadığını düşündüğün siteleri bir dolaş, bu sitede emek verilerek yayınlanmış o inceleme yazılarının % 10'unu bulursan eğer, ben blogu şifreleriyle beraber sana teslim edeceğim. Bir daha da internet sayfalarına bulaşmayacağım

Ayrıca tekrar söylüyorum yine yanlış anlama var, ben senin yorumuna sığ demedim ki, yayınlamadıklarım için kullandım o kelimeyi. Seninkini yayınladığıma göre cevap verilmeye değer bulmuşum demektir.

Ve son tahlilde hala, videonun altına yazmama rağmen (ki ona bile gerek yoktu), yayınlama amacımı benden daha iyi bildiğini iddia ediyorsun...

G R İ ❥ dedi ki...

Güzel bir benzetme olmuş; artı çok sempatik durmuş.

Deniz Tuna dedi ki...

@ Flying Dutchman

öncelikle buraya hiç yorum yazmamış olmama rağmen yaklaşık 1 yılı aşkın süredir düzenli olarak takipçinizim. Yani sitenizi geriye dönük olarak çok fazla taramama gerek yok. O yüzden bu yorumu yazdın zaten.
Benim yazdığım yerin adı yorumlar bölümü. Dolayısı ile buraya yazdığım herşey benim kendi yorumumdur. Kişisel olarak herhangi bir hakaret içermediği ya da genel ahlak kurallarının dışına çıkmadığım müddetçe kendi yorumumu buraya özgür şekilde yazabileceğimi düşündüğüm için yazdım o yazıyı ama karşılığında aldığım cevap saygısızlık ile itham edilmek oldu. Bunun yanında anlayışı kıt olarak tanımlanmakta cabası. Benim fikrim seni rahatsız ediyorsa yayınlamazsın yorumumu olur biter ancak hem yorumumu yayınlayıp hem de beni azarlar gibi altına birşeyler ilave etmeni çok doğru bulmuyorum. Bu postu eklerken sadece benzerlikten yola çıktığını yazmış olsaydın eğer emin ol benim açımdan bir sıkıntı olmazdı. Ancak senin yazdıkların benim yazdıklarımı çürütme ya da yanlış anladığımı gösterme amacı gütmeyip direk benim kişiliğimi hedef almış durumda.
Gereksiz yere bu polemiği uzatma amacında değilim. Senden ricam daha önce yazdığım yorumlar ile birlikte bu yorumu da silerek kaldırman. Bundan sonra da herhangi bir şekilde bir görüş bildirmeyeceğim ama siteni takip edeceğim çünkü belirttiğin gibi bağcıyı dövme niyetinde değilim.

Selametle,

Flying Dutchman dedi ki...

@Deniz Tuna

Öncelikle kişiselleştirme tarafını söyleyeyim. Sen buraya koyduğum ve amacımın ne olduğunu yanlış anladığın bir videodan çıkıp (hadi somut konuşalım) beni antu veya benzer siteler ile aynı kefeye koyduğunda bu kişiselleştirme olmuyor da ben "bu blogun geçmişindeki bu kadar yazıya saygılı olsun bari" dediğimde bu kişiselleştirme oluyor. Böyle midir?

Ayrıca ben bloga koyduğum her yazının altına bu videoyu koyarken böyle düşünüyorum, aslında bunu bunu demek istedim diye yazamam. İnsanlar bunu farklı şekilde anlayabilir elbet, ama bir şeyi yanlış anlamak ya da blog yazarının kastettiği şeyden farklı şeyi anlamak ayrı (ki doğaldır), o yanlış anladığın şeyden yola çıkarak bütün bir blogu, beşinci sınıf orgazm siteleriyle aynı kefeye koymak ayrı şey. O son cümle benim yazdığım cevabımın sebebidir.

Yorumlarını kaldırmayı düşünmüyorum, zira dediğim gibi sığlıkla falan itham etmedim seni, sen bir şey iddia ediyorsun ben de cevap veriyorum.

Ayrıca senin kişiliğini hedefe almak mı? Aksine resmen ben senin yazdıklarınla ilgileniyorum. Açıkça soruyorum işte. Ben nasıl o saydığın sitelerle bir video (ki amacı açıklanmış) ile aynı kefeye konulmuş oluyorum bunu açıkla diyorum. Yani bunca yıldır emekle hazırlanmış Flying Dutchman nasıl o sitelerle bir video yüzünden aynı kefeye konuluyor diyorum. Bu kişiselleştirme midir? Şu cümle size ait değil mi?

"Yapmış olduğunuz bu post ile kişisel fanatik taraftar sitelerinden bir farkınız kalmadı."

Benim saygısızlık olarak gördüğüm şey budur. Biz oturalım 2 senedir, burada kendimize ve birçok insana bir şeyler anlatmak üzere bir dolu yazı yazalım, şöyle böyle iyi tepkiler alalım, ama oraya bir tane mizahi video koyduk diye o bütün geçmiş unutulsun, Kişisel Fanatik Taraftar Sitesi olalım

Şimdi bu yorum o kadar emeğe saygısızlık olmuyor da, buna tepki gösteren benimki saygısızlık oluyor.

Polemiği uzatmayız istersiniz de bu bloga ve sadece benim değil tüm yazar kadrosuna yaptığınız yakıştırmanın gayet tatsız olduğu gerçeğini değiştirmez.

Unknown dedi ki...

acısı hala devam mı ediyor (adam öyle uçmuş ki beni Fenerbahçeli sanıyor)

diyen benim. adsız güruh değil. adım da orada soyadımda. 25 yılı geçti kapalıdayım. 10 yıldır üst solda en öndeyim. uğruna pankartının arkasında.

adsız dememen için başka bilgi gerekiyorsa verebilirim.

sana fenerlisin demedim, acısı devam ediyor dedim. acının sebebi hakan şükür nefreti olabilir mesela. bir adam kemal sunalla hakanı arka arkaya bir videoya koyarsa bir yerlerinde yara kalmıştır, bunun akla mantığa uyan başka hiç bir açıklaması yok.

başlığı da torinolu şaban yapsaydın blog senin blogun kim karışacak nasılsa. böylece benimki gibi sığ yorumlardan kurtulur, toselli'ninki gibi inek şaban ve hakandan başka bir şey içermeyen derin yorumlarla başbaşa kalırdın. ama o kadar açık yüreklı olmak zor zanaat.

Flying Dutchman dedi ki...

Adres bilgileri için teşekkür ediyorum. Paraşütü ulaştıracağım, yere iniş daha rahat olur...

varol döken dedi ki...

new kids on the blog...

Vandir dedi ki...

@varol döken

aman yarabbi, ölüyorum zannettim, helal olsun