3 Aralık 2009 Perşembe

FLYING DUTCHMAN'IN SEYİR DEFTERİ-30




















Juventus'un çift pasaportlu forveti Amauri Carvalho de Oliveira dünya futbol tarihinde, bir ülkenin milli formasını hiçbir zaman giymemiş en pahalı oyuncudur. Brezilya vatandaşı olarak Güney Amerika'da dünyaya gelen Amauri, 2000 yılında Napoli'ye transfer olmuş, bugüne kadar kısa Bellinzona macerası dışında İtalya'da oynamıştır ve İtalyan pasaportunu almaya hak kazanmıştır (kendisi ayrıca İtalyan vatandaşlığını kazanmış bir bayanla evlidir). Ancak İtalya milli takımına hiç çağırılmayan Amauri, Dunga'nın, bu yılın ocak ayında kendisini Brezilya milli takımına çağırdığı maça Juventus başkanı izin vermediği için gidememiştir. 30 Mayıs 2008'de Palermo'dan Juventus'a 22,8 milyon euroya transfer olan futbolcu halen hiç milli olmayan en pahalı oyuncu sıfatını elinde bulundurmaktadır.

Seyir Defteri

10 yorum:

august oscar dedi ki...

Sayın Vliegende Nederlander,
Zaman zaman atıfta bulunarak, "the Guardian" gazetesine saygılarınızı sunuyorsunuz ama blogu düzenli olarak takip etmeye başladığımdan bu yana bahsettiğim gazetenin futbol sayfasından biraz da olsa fazla esinlendiğinizi görüyorum.

Bu durum blogu takip ve takdir etmem engel değil tabi ki. Bunu da belirtmek isterim.

Saygılarla,
Maastricht, Limburg

Flying Dutchman dedi ki...

@august oscar,

sadece saygılarımı sunmuyorum, oradan direk alıntılar da yapıp dediğiniz gibi zaman zaman yaptığımı da belirtiyorum zaten

Kaldı ki The Guardian bizzat üye olduğum ve bölümlerine yolladığım maillerle destek verdiğim bir gazetedir.

Esinlenme mevcut, bazen hatta direk alıntı da var. Bunu hiç inkar etmiyorum zaten. Bunu bir kez daha hatırlatmama olanak verdiğimiz için de teşekkürler

Benden de Saygılar
Amersfoort, Utrecht

varol döken dedi ki...

biraz da olsa fazla esinlenmek ne demek anlamadım... neden direkt aşırıyorsun yerine böyle kibarlaştırılıyor düşünceler (aşırmak benim düşüncem değil)

saygılılar,
Kasımpaşa, İstanbul, Türkiye

Ortega dedi ki...

Herhangi bir katkım olmayacak bu bölüme ama böyle adres vererek yorum yapma fikri hoşuma gitti. Öylesine yazayım istedim. Boş beleş adamız zaten.

Saygılar
Üsküdar, İstanbul, Türkiye

oguzmania dedi ki...

Ey Dutchman geçen haftaki MSN sohbetinde bu soruyu sorup yanıt da alamayınca cevabın Kevin Davies olduğunu söylemiştin.(Sakın inkar etme elimde MSN kayıtları var!!!) Yoksa sen de Aceto gibi ortaya kolpa haberler atıp biz gariban bloggerleri mi takip ediyorsun yoksa, şimdi kendimi çok kullanılmış hissediyorum umarım vicdanın rahattır :)

Saygılarımla...

Meram,Konya,Türkiye

august oscar dedi ki...

@ Vliegende Nederlander

Aslında biraz önce fark ettiğim bir durum için tekrar yazıyorum. Ben sizin Fırat Topal olduğunuzu bilmiyordum. İsminizi The Knowledge'da o kadar gördüm ki bugüne kadar.. Bilseydim bu bahsi hiç açmazdım bile.
Benim de gönderdiğim bi cevap olmuştu bu arada. 2 yıl önce bizim Süper Lig'deki teknik direktör kovma çılgınlığını özetleyip istatistiğe dökmüştüm. Onunla ilgili bi soru-cevap yayınlanmıştı o sıralarda.
Konu geride kaldığı için yayınlanmadı ama..

Saygılar

Adsız dedi ki...

racon kesmiyorz kafa kesiyorz

saygılar
cerrahpaşa,istanbul

mamo chello dedi ki...

en sevdiğim yazı dizisi budur bu blogda..halı saha için giyinmiş bir halde,"dünyanın en kısa sürede kovulan hocası" başlığını okuyup,ağzımdaki vişne suyunu portlatmıştım da,caanım Antalyaspor şrtum mahvolmuştu...

ama başlarken günlük veya 2 günde 1 diye konuşmuştuk dutchman..olmuyo böle..

ellerine sağlık tekrardan..

Olympian dedi ki...

ben de ihtiyacim oldugundan degil, yerimiz belli olsun diye yaziyorum.

olympian
bornova, izmir

Çetin Cem dedi ki...

bence orada "burası maastricht alayına gider, akıllı ol utrecht" gibi bir hollanda içi gider yapma durumu var :)

mersin bi tek!