29 Aralık 2009 Salı

GİDE GİDE DÜNYA FUTBOLU-2




















Yine not halindeki haberlere devam ediyoruz.

-Atletico Madrid'li Florent Sinama-Pongolle 6,5 milyon euro karşılığında Sporting Lizbon'a transfer oldu. 25 yaşındaki Fransız Portekiz ekibiyle 2012 yılına kadar sözleşme imzaladı.

-Bu yılın şubat ayında, inşaatına ara verilen Valencia'nın yeni stadyumu üzerindeki anlaşmazlık çözüldü. Yapımcı firmaya ödenmeyen 14 milyon euro inşaatın durmasına sebep olmuştu. 75.000 kişi kapasiteye sahip yeni stadyumun projesi tekrar başlamış oldu.

-1994-95 Avrupa Kupa Galipleri Kupası finalinde Real Zaragoza forması ile tarihi bir gol atıp takımına kupayı getiren Fas asıllı futbolcu Nayim, Zaragoza'nın yeni teknik direktörü Jose Aurelio Gay'in yardımcılığına getirildi.

-CSKA Moskova'lı Sırp oyuncu Milos Krasic (resimde), ülkesinde yılın en iyi oyuncusu seçildi. Yılın teknik direktörü ödülü ise Sırbistan milli takımını Fransa'nın önünde Güney Afrika'ya götüren emektar Radomir Antic'in.

-Edwin Van der Sar, eşinin beyninde teşhis edilen bir problem sebebiyle, bir süre daha Manchester United'dan uzak kalacak. Hollandalı şu anda ülkesinde, eşine hastanede refakat ediyor.

-Yeni görevinde takımıyla 2 maçta 2 galibiyet elde eden ve gol yemeden 5 gol atan Roberto Mancini "hedef kesinlikle ilk dört sıra, şampiyonluk da imkanlar dahilinde" şeklinde ilk iddialı demecini verdi.

-Bundesliga lideri Bayer Leverkusen defans oyuncusu Manuel Friedrich ile olan sözleşmesini 2013 yılına kadar uzattı.

-Pierluigi Collina, FIFA'nın çok yakında hakemlere video destekli karar verme olanağını sunacağını belirtti.

-Bu sezonun transfer piyasasının gözde isimlerinden VVV Venlo'lu Japon oyuncu Keisuke Honda, CSKA Moskova'ya imza atmaya çok yakın. Transfer bu hafta içi netleşecek.

-"Uçamayan Hollandalı" Dennis Bergkamp'ın 2002 yılında Newcastle United'a attığı gol Arsenal taraftarlarınca % 34 oy alarak milenyumun ilk 10 yılının en iyi golü seçildi. Onu, Thierry Henry'nin 2000 yılında Manchester United'a attığı gol izledi. Üçüncülükte bir başka Hollandalı var. 2006 yılında Charlton Athletic ağlarına gönderdiği müthiş vole ile Robin Van Persie.



-Son olarak Bundesliga'da ilk devrenin fairplay raporunu verelim. Hayat insana neler gösteriyor. Kadrosunda Mark Van Bommel gibi bir arızayı bulunduran Bayern Munich, ilk yarının en centilmen takımı.

Takım Sarı Çift sarı kart
Direk kırmızı
Bayern Münich 16 - -
Borussia Dortmund 23 - -
SC Freiburg 23 - -
B. Mönchengladbach 22 - 1
Werder Bremen 25 1 -
Bayer Leverkusen 28 1 -
Hannover 96 29 1 -
Schalke 04 34 - -
1. FC Nürnberg 32 1 -
FSV Mainz 05 32 1 -
1899 Hoffenheim 32 1 1
Hamburger SV 30 - 2
Hertha BSC 34 2 -
1. FC Köln 37 - 1
VfL Wolfsburg 39 - 1
Eintracht Frankfurt 33 1 2
VfB Stuttgart 43 1 1
VfL Bochum 42 2 1

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Henry hep orada kalsa daha mı iyi olurdu ne?
Bu arada bu üç golden birinci seçmesi zor olmuştur herhalde. Sonra da yaşa ve karizmaya göre sıralama yapılmıştır :)