17 Aralık 2009 Perşembe

KÜRKÇÜ DÜKKANI OLMAYAN ADAM

Mateja Kežman'ın kariyeri PSV'den ayrıldıktan sonra bir türlü düzelmedi. Chelsea, Atletico Madrid, Fenerbahçe, PSG ve son olarak kiralandığı Zenit Petersburg takımlarından hiçbirinde beklenen performansı gösteremedi. 2002-03 ve 2003-04 sezonlarında PSV formasıyla attığı gol oynadığı maçtan daha fazlaydı. Her Hollanda'da gol patlaması yapan adam gibi yurt dışına transfer oldu. Ama, her Hollanda'da gol patlaması yapıp yurt dışına giden adamda olduğu gibi gol sayısı düştü. Kežman'ınki ona özel olarak aşırı düştü. Sırp oyuncu PSV'de oynarken 20 golün altına sadece bir sezon düşmüş ve onda da 15 gol atmıştı. Üstüste 2 sezon 30 golü aşmışken gitti Chelsea'ye. O günden beri oynadığı kulüplerde sadece 1 sezon 10 golü geçebildi. O da Fenerbahçe'den ayrıldığı 2007-08 sezonunda attığı 11 gol. Son 5 kulübü arasında Fenerbahçe ona en çok dayananı oldu aslında. Chelsea ve Atletico Madrid ona birer sezon sabredebildiler. PSG'deki kariyeri iyi başlamıştı ama ikinci sezonunun başında kişisel problemleri başgösterince Paris kulübü onu geçici olarak kadro dışı bıraktı hatta ona bir süre kulüpten uzak kalması için izin bile verdi. Ağustos ayında Zenit Petersburg tarafından kiralandı. Zenit'in kira sözleşmesinde onu satın alma hakkı da bulunuyordu. Ama oynadığı 10 maçta sadece 2 gol atınca, Petersburglular bu hakkı kullanmak istemediler. Genel Direktör Igor Korneev, dün Kežman'ın Fransa'ya geri döneceğini duyurdu.

Çizgisi aşağı doğru giden iki isim yine buluştular. PSG kulübü ve Kežman. Antoine Kombouaré'nin takımı ligde onuncu sırada. Aslında ligin geneline baktığımızda gol yollarında sıkıntı çekmiyorlar. Mevlüt 6 golle takımın en çok gol atan oyuncusu. Luyindula da 5 golle onu takip ediyor. Kežman'ın bu haliyle bu isimleri zorlaması bile şüpheli. Hollanda basınında kendisiyle ilgili muhtemel bir transfer haberi göremedim. Belki ara transfer döneminde ismi gündeme gelebilir. Onun dışında geleceği karanlık gibi görünüyor.

3 yorum:

Oğuz Öztürk dedi ki...

nereden, nereye... Hollanda Ligi'nde çok gol atıp yurtdışında atamayanlara Afonso Alves'ide gösterebilir miyiz?

QuaresmA dedi ki...

afonso alves, kezman, huntelaar, hatta litmanen diye uzar gider o liste. suarez de bence o tayfaya katılır, ronaldo ve ruud gibi istisnalar da var tabi.

bence kezman almanya'ya gitsin. mesela skibbe'nin forvet ihtiyacı var sanırım, orada iş yapabilir işte..

Ortega dedi ki...

Seviyorum seni Mateja.