23 Aralık 2009 Çarşamba

LÜÇESÇÜ



















Başlık için Abdürrahim Albayrak sağolsun. Aşağıda Euro 2012'nin Polonya tarafından bir stadyum inşaatı haberi verdik. Bu sefer de Ukrayna tarafından bir teknik direktör haberi ile kapatalım. 11 Ocak tarihinden beri, Sovyetler'in futbol efsanelerinden Oleksiy Mykhaylychenko (ya da bizim halk arasında Mihailichenko) Ukrayna milli takımının başındaydı. Takım 2010 Dünya Kupası elemeleri 6. grupta İngiltere'nin arkasından ikinci olarak play-off maçında Yunanistan'ın karşısına çıktı. Otto Rehhagel genç meslektaşını TV başına mahkum etti. Kontratı 30 Kasımda bitti. Ukrayna yeni hoca arıyor. Tabii bu yeni hoca Euro 2012 için eleme maçı oynamayacağından en az 2 yıllık görevi garatilemiş olacak. Ukraynalıların aklında şimdilik tek isim var. Mircea Lucescu. Shakhtar ile henüz 6 ay önce İstanbul'da bir UEFA Kupası kaldıran 64 yaşındaki Romenin ayrıca ülkede kazandığı 3 Ukrayna Ligi 3 de Ukrayna Kupası şampiyonluğu var. Mutlaka teklifle gidecekler ona. Anlaışırsa, bu sezonun bitişi ve Dünya Kupası'nın ardından resmen göreve başlar. Bir zamanlar, bizim basına göre, bir İmparatorun yerine göreve gelmiş bir Romen çingenesi vardı. Zaman neler gösteriyor insana.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

100 yilda Besiktas'in basina gectiginde cok sevinmistim. Ulke ortamina ayak uydurup zaman zaman spekulatif sikayetlerde bulunsa da buyuk hocadir bence. Bugun gelse hayir demem:)

Ozan dedi ki...

yanlış yazmışsınız, "lükesku" olacak!

aksilaz dedi ki...

Başarısız olma ihtimali yok.

Başlığa 10 dakikadır gülüyorum.

IBRAcadabra dedi ki...

Lucescu'nun Shaktar'da mutlu oldugu ve milli takima gitmeyecegini ima ettigi aciklamalari konusuluyor Ukrayna'da.Kesinlikle resmi bir teklif olacaktir , ancak ben Lucescu'nun klup teknik direktorlugunden vazgecegini zannetmiyorum.Zira son denemenin ustunden cok uzun yillar gecmis.Belki emekli olmadan once Romanya...