23 Aralık 2009 Çarşamba

OLDBOY ŞİMDİLİK HUZURLU

















Daha önceden belli olmuş ama ben haberi yeni aldım. Oldboy'un, Steven Spielberg'in yöneteceği, Will Smith'in Dae-su'yu oynayacağı Hollywood versiyonu iptal oldu. Kore yapımı orijinal filmin uyarlandığı manganın yaratıcıları ile Spielberg'in de ortağı olduğu Dreamworks'ün çözemedikleri anlaşmazlıkların buna sebep olduğu söyleniyor. Ben öyle manga yaratıcısının elinden öperim. Belki de inatçılıkları, bir başyapıtı Hollywood'un gazabından korudu. Şimdilik sinema sanatı kurtulmuştur, yerlerinize dönün.

9 yorum:

Ortega dedi ki...

Blogumda bir ara yazmıştım bunu. Orada yürüyün be diyemediydim, buradan yazayım; bu kararın alınmasına sebep olanların her yerlerinden öpüyorum.

AbSurDMaN dedi ki...

Hah, yaşa ya. Diyorum 2 gündür lan bi film indirecektim ama neydi o diye :) Uzakdoğu sinemasına damlamak için iyi bir başlangıçtır sanırım?

Adsız dedi ki...

die hollywood die

axel dedi ki...

bu habere 'biz gülelim ve dünya da bizimle gülsün'

anial dedi ki...

off resmi görünce bile şok geçirdim. yeopgijeogin geunyeo'ya ve benzerlerine yaptığını oldboy'a da yapacak illa ki hollywood. fazla umutlanmamak lazım.

SirEvo dedi ki...

Ben habere acayip şaşırdım.
Nasıl olur ya?
Holivud nasıl olur da uzakdoğudan poüpler bir filmi çalmaz?
İMKANSIZ!
1-2 sene içerisinde izleriz veya duyurusunu okuruz hiç merak etmeyin. :)

sin dedi ki...

Benim bildiğim Steven Spielberg Dreamworks'u gecen sene sattı ve onun yerine Bollywood daki bir sirketle anlastı, Ortaklık 1 milyar dolar civarında bır butce yaratmıs gıbı bısey de okumustum,artık Hollywood diil Bollywood filmlerini cekicektı,merak ederseniz arastırması sızden, kolay gelsinn

ETU dedi ki...

Orjinalini zar zor bulup izledikten sonra bu habere sevinmeyecek adam yoktur sanırım..

Black Pearl dedi ki...

Neden uzak dogu filmlerini bir de Hollywood versiyonu yapilir ki? Yani insanlar altyazi okumayi üsendikleri icin midir? Tamam eski filmlerin yeni versiyonu yapildigini anliyorum (ama hoslanmiyorum) ama 5 sene önce uzak dogu versiyonu cekilen filmin neden hollywood versiyonu cekiliyor? O filmi izleyin o oyunculara bir sans verin.