9 Aralık 2009 Çarşamba

ORTAKAZIK HINCAL















Ama o Rijkaard denilen adam tekrar tekrar söylüyorum; hoca falan değil, hocalığı bilmiyor. Rijkaard derhal gönderilmeli. Adnan Polat eğer başkansa, başkanlığın b'si varsa Rijkaard'ı kovar. İzahat bile istemeden kovar.
Cevat Güler vardı ve Galatasaray şampiyon oldu. Aynı durum yine geçerli. Kendi kendine oynasa Galatasaray yine şampiyon olur. Her maçta tribünde otururken gösteriyor Lig TV, niye gösteriyor onu da bilmiyorum, Büyük Metin oraya otursa Galatasaray şampiyon olacak. Ben otursam Galatasaray şampiyon olur.... Ama şimdi görüyorum ki Rijkaard, milli takımda da Barcelona'da da başarılı olmuşsa rakip olmadığı için olmuş. Yani ben de çalıştıracak olsam sonuca gidecek takımlarla başarılı olmuş

Aksi İhtiyar, 9 Aralık 2009 Fotomaç

Bahar: Şaban müjde, şimdi radyo söyledi, Erkan Olimpiyat Şampiyonu olmuş
Ortadirek Şaban: Tzzhıhı
Bahar: Sevinmedin mi?
Ortadirek Şaban: Gitseydim ben de olurdum.
Bahar: Ay çok şekersin
Ortadirek Şaban: Şekerim di mi? Hem benim Erkan'dan neyim eksik.......ama görüceksin Erkan'dan daha başarılı olucam, Erkan ne yaptıysa ben daha iyisini yapıcam...

Ortadirek Şaban, 1984

Yahu Hıncal futbol bilgin 1982 Dünya Kupası'nda Zico'yu Sokrates'i izlerken bellek sınırına ulaşmış ve daha üstüne bir şey koymamışsın anladık, evinin salonunda ahbaplarınla kurduğun sofranın başında her hafta izlediğin maçlar dışında dünya futbolunu zerre takip etmiyorsun onu da anladık, Xavi-Iniesta desek Etiler'de İspanyol restoranı sanarsın onu da anladık da komik olmaya çalışma. Ortadirek Şaban gibi şeker de değilsin, senin tadın olsa olsa keçiboynuzu gibi olur. Bırak artık bu işleri, anla artık, Kenan Onuk gibi bu dünyadan göçüp gittikten sonra büyük yazar olarak değil, zırvaların efendisi olarak anılacaksın. Değiştirmeye çabalama, çabaladıkça batıyorsun...


16 yorum:

LuckySlevin dedi ki...

Yorumuna sonuna kadar katılıyorum. Galatasaray kimliğiyle Galatasaray'a sallar. Aynı kimlikle Fenerbahçe ve Beşiktaş'a sallar. Daha ağzından yapıcı bir laf çıktığını görmedim. Sanırım gerçekten artık yaşına vereceğiz..

joe kleine dedi ki...

Yani bildiğimiz Hıncal işte bir fark yok ki, adamın varoluşuda, gazeteciliği de buna bağlı, tarzı bu...
Fatih Terim'e de kro diyordu, bu takım üçlü defans oynar diyordu hatta o sene cimbom şampiyon olmasa büyük ihtimal Fatih Terim kovulurdu ha kötü mü olurdu onu bilmiyorum...

Velhasıl konu Rijkaard falan değil adamın gazetecilik anlayışı ve duruma bakışı, o böyle yaparak takımı motive ettiğini falan zannediyor hatta Fatih Terim'in başarılı olmasının da o lafları sayesinde olduğunu düşünüyor bunu da bir ara söylemişti zaten.

Kısacası konu cimbomsa kendi çapında iyi niyetli olduğunu düşünüyor aslında ben de öyle düşünüyorum.

Great White dedi ki...

Dünyanın en kolay işini yapıyor Hıncal. Yani Türkiye' de hiçbir tanesini ayırt etmeksizin bütün teknik adamlara saldırıyor..

Eh tabii, sonuçta bu teknik adamların en fazla birkaç ay veya en fazla bir sezon sonra gönderileceği kesin olduğu için koltuğunda yengeç gibi yayılarak "Ben baştan beri söylüyordum ama dinlemediler" kıvamında çemkiriyor..

Bu adamın en büyük hayali Mustafa Denizli' yi ya Milli Takım ya da GS' nin başına getirmek ile sınırlı. Her mesajınıni her tribinin, her mimiğinin altında bu sevda yatıyor..

Ama Türk Futbol tarihine koca bir leke olarak kazınan en büyük rezilliği, 2002 Dünya Kupası boyunca salt Şenol Güneş hazımsızlığından beslenerek Milli Takım' a açmış olduğu aleni savaştır..

O rüzgarın arkasına Erman Toroğlu, Turgay Şere ve şu an aramızda olmayan Kazım Kanat gibi "duayen" spor adamlarını da alarak tarihi edepsizliğe imza atan zihniyetin en önde bayrak sallayanıydı ayrıca..

O Dünya Üçüncülüğünü, her koltuğa oturuşunda hala kaba etlerinde hissediyor olduğundan eminim ben..

answer dedi ki...

daha komiğini yazayım ki blogumdada yazcaktım burdan daha cok kişi okur :)

hıncal programında "topa vuramayan barışı bile oynattı" dedi.. tamam iyi güzel bende sevmem barış'ı da..90 dakikada haşmetle bagıra bagıra barış şoyle iyi futbolcu böyle müthiş oyuncu sen demiyormuydun? Kendisi diyordu fatih terim büyük hata yaptı onu almamakla dedi şimdi ne diyor..

Adsız dedi ki...

Hahaha Darth Hıncal müthiş olmuş.

varol döken dedi ki...

Ama bu Flying Dutchman denilen adam tekrar tekrar söylüyorum; blog yazarı falan değil, blogları bilmiyor. Flying Dutchman derhal gönderilmeli. mafalda eğer başkansa, başkanlığın b'si varsa Dutchman'ı kovar. İzahat bile istemeden kovar. tunchay vardı, canarino, gand, forzabrian vardı ve flying dutchman BÖÇ oldu. Aynı durum yine geçerli. Kendi kendine yazsa bu blog yine BÖÇ olur. Her gün internetin başında otururken gösteriyor facebook , niye gösteriyor onu da bilmiyorum, İnternet Mahir oraya otursa blog yine BÖÇ olacak. Ben otursam yine olur.... Ama şimdi görüyorum ki Flying Dutchman, BÖÇ olmuşsa rakip olmadığı için olmuş. Yani ben de yazacak olsam ödüle gidecek, alkışa gidecek, rep'e emeğe saygıya, teraziye gidecek yazarlarla başarılı olmuş.

BÖ: Blog Ödülleri Çempiyınşip

Serhat dedi ki...

Benim bu şahıs ile ilgili izlenimim : Bu zat hayatı boyunca hiç spor yapmamış, 100 mt. bile koşmamış. Çevresindekiler parkede, sahadayken, bu şahıs hep kenarda oturmuş, hep izlemiş. Hayatında spor adına hiçbir şey yap(a)mamış yada oyna(ya)mamış.

Dolayıs ile diğer yorum yapan arkadaşlarında dediği gibi dünyanın en kolay şeyini yapıyor. Oturduğu yerden sallamak.

Fatih Terim hoca değil dedi. Bu ülkeye ilk Avrupa Şampiyonluğu geldi. Şenol Güneş'in sakin uslubu nedeni ile ona adam değil dediler.Dünya üçüncüsü olduk. Mircea Lucescu'ya ise yakıştırılan çingenelikti. GS ile süper kupa sonrası bir UEFA kupası daha kazandı. Yazıkki ne yazık.

Rijkaard geldiği günlerde sanırım ya bu blogda yada başka bir blogda ileriki dönemlerde Rijkaard ile ilgili "hoca olmadığı" şeklinde yazı çıkar diye mizansen bir yazı çıkmıştı. Neredeyse kelimesi kelimesine oldu.

Maalesef bu ve bunun gibiler Türk spor medyasının her köşesindeler. ve biz bu ve bunun gibiler ile aynı ahavayı soluyoruz.

Baran Doğan dedi ki...

Kendi kulaklarımla duydum, Pazartesi günü ntvspordaki programında "Galatasaray'ın önliberoları top yapmayı bilmiyor, koysana oraya Kewell'ı, hem oyun da kurar" dedi.

Ferhat dedi ki...

Benzer bir yaklaşımı Bülent Korkmaz geçen yıl teknik direktör olunca göstermişti.Ona göre çok doğru bir hamleydi.Takımı tanıyordu vs. vs. Çok değil iki maç sonra.Bülent Korkmaz'ı korkak ilan etmişti ve hemen istifasını istemişti.

Bu yılda Rijkaard'ın gelişini öve öve bitiremezken şimdiden zırvalamaya başlamış.

Keza Fatih Terim'in en başarılı olduğu dönemlerde bile istifa istiyordu sürekli.Şenol Güneş ve Lucescu örnekleri de verilmiş.

Gerets her ne kadar ilk yıl puan rekoru kırsa da iki yıl boyunca adamın iliğini kuruttu.

Sonuçta bu adama hala hürmet gösterenler varsa (ki var çünkü hala kavede maç izlerken "Hıncal biliyo da knouşuyo." laflarını duyuyorum) demek ki insanlardaki ortalama spor kültürü yerlerde sürünüyor.

CaRtMaNtR dedi ki...

Daha öncede dedim yine diyorum; bu adamın Galatasaray'ın başına geçmiş olan teknik direktörlerden arasında korkak ve futbolu bilmiyor demediği varmıdır merak ediyorum.

Maslow dedi ki...

hıncal'ın cesaretine bak sen yaa, avrupa'da söylese bunları afedersiniz ama adama götüyle gülerler.

Can dedi ki...

Bu aralar sık denk geliyorum; insan dayanamıyor değil mi? Sene başında bende yazmıştım, sonra yazmama kararı aldım. Her hafta biri yeter diyor ama adam hepimizi yer.Enteresan adam Hıncal. Eğlenceli aslında; nereden baktığımıza bağlı.

rıza yaşar dedi ki...

Fotograf mükemmel Dutchman,

eline sağlık

Murat1905 dedi ki...

Messi dünyaya kendini kanıtlamadı diyen Hıncal, Rijkaard'a hoca değil diyen Hıncal, sıçtıktan sonra sifonu çekmekten aciz Hıncal, Türkiye dışında ismi anılmayan Hıncal :)

Unknown dedi ki...

@chao grey
darth hincal konusunda sana katiliyorum.
keske blog yazari nerden aldigini soylesede asil eser sahibine tesekkur etsek.

PVH dedi ki...

darth hincal'i bizim blogdan aethewulf yapmisti gecen sene. iyi photoshop bilir. ben olsam ancak bir kafa kesip yapistirirdim :)