8 Aralık 2009 Salı

HENK TEN CATE KOVULDU

Panathinaikos, Yunan Ligi'nde son 13 sezonda 1 kez şampiyon olabilmişti. 5 yıldır da yüzünü göremiyorlardı şampiyonluğun, bu kafayla giderlerse 50 yıl daha göremezler. Henk Ten Cate'nın görevine son verdikleri haberi düştü ajanslara akşam saatlerinde. Şaka mı diye kontrol ettim değil. Geçtiğimiz sezon takımı üçüncü yapan, bu sezon Olympiakos maçı öncesine kadar ligi lider götüren ve şu anda da onların 1 puan gerisinde olan, UEFA Kupası'nda yoluna devam eden PAO'nun başkanı Nicolas Pateras görevine son verdi Hollandalının. Ters adamdır Ten Cate ama karara, artık olayın şokundan mıdır nedir, başta oldukça temkinli yaklaşmış ve "bazı insanları mutlu etmek zor olabiliyor, yine de kulüpte çalışmak çok güzeldi, başarılar diliyorum onlara" diyerek kulüp resmi sitesi kanalından açıklama yapmış. Daha sonra kendine gelince ise kararı gülünç olarak nitelendirdi Voetbal Internationaal sitesine. "Takım 23 Ocaktan beri ligde bir tek yenilgi aldı, 14 aydır da evimizde kaybetmiyoruz, futbolcularla aramda hiçbir problem yok, puan tablosu belli, bu kararı gülünç olarak algılamamak imkansız" diyor. Pateras hemen yerine gelecek adamı buldu. Yunanistan'ın 19 ve 21 yaş altı takımlarnı çalıştırmış Nikos Nioplias*. 1989-2004 yılları arasında PAO forması ile 500'den fazla maça çıkmış ve 250'den fazla gol atmış, 45 yaşındaki Polonyalı kulüp efsanesi Krzysztof Warzycha da yardımcısı olacak..

Ayrıntıları mafalda bir zahmet düşsün yoruma. Bu arada hatırlatalım, yarın cuma günü bahsettiğimiz hediye çeklerinden ilkini TSİ 21:00'de soracağımız sorularla veriyoruz.

*Uyarıları için yorum gönderen arkadaşlara teşekkürler...

12 yorum:

Deniz Tuna dedi ki...

Galatsaray yenilgileri ağır gelmiş olabilir. Burada bile hazmedemeyenler çok adamlar ne yapsın.

Fabio Luciano dedi ki...

"Panathinaikos, Yunan Ligi'nde son 13 sezonda 12 kez şampiyon olabilmişti."

o bizdik abi.yanlışın var.bizim olduğumuz yerde pao kim şampiyon olmak kim.

Flying Dutchman dedi ki...

yahu sonraki cümleden anlayın işte yazım yanlışı :))

RTÜK'ten betersiniz ha

moist dedi ki...

demek ki yunanistan'da da zihniyet bizdekiyle aynı. takımın en önemli dinamiğini sürekli kurcalayarak ne kazanmayı umuyor bu yöneticiler, anlamak mümkün değil.

pana'nın taş gibi bir kadrosu var, ne UEFA'da ne de kendi liglerinde herhangi bir başarısızlık göremiyorum. bana göre gayet yetenekli ve insan ilişkileri başarılı olan bir teknik direktörleri de vardı, ama ten cate'ın dediği gibi, bazı insanları mutlu etmek zor.

bunun en çarpıcı örneği trabzonspordur. yıllardır kendi kendini yiyip bitiren bir camia. biz sabretmeyi öğrenmediğimiz ve tesadüfi olmayan başarıların sadece istikrarla geleceğine inanmadığımız sürece bu kısır döngüye hapsolacağız.

rakip takımlara yakınlığıyla bilinen medya unsurlarının rijkaard ve ten cate gibi isimleri eleştirmesini "futbol içindeki tatlı rekabet"e bağlayabilirim. ama böyle yetenekli ve kendini kanıtlamış isimleri kovulmaya kadar götüren galeyanları bizzat o takımın taraftarları çıkarıyor. bu noktada sormak lazım kendimize, "bu adam futbol adına ne yapmış, ben ne yapmışım da konuşuyorum?" diye.

AbSurDMaN dedi ki...

Yerine Yunanistan 21 yaş altı teknik direktörü Nikos Nioplias getirildi deniyor çoğu yerde.

Ku.Ba dedi ki...

Demek ki şark zihniyeti derken, sınırı biraz batıya, Balkanlar'a kadar çekmek zorundayız.

Hayır, bundan sonra Hiddink'le, Mourinho'yla mı anlaşacaksın ki Ten Cate'yı kovuyorsun..?

ThePlaymaker dedi ki...

Yanliz yerine getirilen isim Nioplias(eski Pao oyuncusu ve umit mill teknik direktoru) Warzycha da onun yardimcisi

Flying Dutchman dedi ki...

düzelttik dostlar nioplias olayını sağolun

Murat1905 dedi ki...

Yunanlı başkanlar bizimkilerden betermiş demek düşer bu duruma. Diğer taraftan Panathinaikos'un Galatasaray maçları haricinde nasıl futbol oynadığını bilmediğim için başkanı da suçlamak istemem.

Bu arada hocam, AC Milan kulübüne telif hakkı davası açabilirsin :)

4 Kasım AC Milan Resmi E-Bülten:

Orada resmi olması gereken Huntelaar değil sesnsin hocam ;)

http://img709.imageshack.us/img709/5111/acm20090430eng11.jpg

Frapppedaki dedi ki...

Ilk olarak , ben ligde basarili olduklarini dusunmuyorum. Olympiakos da Pao da zaten ligdeki butun maclarini kazanabilecek takimlar. Yunan ligindeki takimlar bu takimlari o kadar zorlamiyor AEK`in de eski halinden cok uzak oldugunu da ekleyerek... Kisacasi sampiyonlugu belirleyen maclar aralarindaki maclar. Pao, Galetti, Torossidis, Derbyshire gibi oyunculari kadrosunda olmayan yarim takimla sahaya cikan bir Olympiakos`a kaybetti.

Ikincisi Pao ligde sampiyon olamasa bile CL`de her zaman basariliydi. Ellerinde tutunacaklari bir o vardi Olympiakos`a karsi. Bu sene Pao gelen gecene yenilen Atletico Madrid`e elendi. Ayrica Galatasaray yenilgileri ve kotu futbol da cabasi.

Son olarak kendisi inkar etse de Ten Cate`nin futbolcularla da problemleri oldugu soyleniyordu uzun zamandir. Buyuk paralar harcayarak oyuncular getirdi ve hicbirini kullanamadi bu da yonetimle arasini bozdu sanirim.

Yerine getirilen Nioplias karakter olarak Aeklilerin sevdigi bir adam. Keske bizim de oyle potansiyel bir teknik direktorumuz olsa kenarda kosede :)

Thermo Rheumon dedi ki...

Bu Nioblias 90'lı yıllarda Yunan milli takımı ortasahasının belkemiği olan ve bilmem kaç senelerce milli olmuş Nioblias, değil mi?

Soner Vatan dedi ki...

Görevine son verildiğini duyduğum an ilk aklıma gelen, ekibin tamamlanması adına Rijkaard ve Neskeens'in yanında kulübede görmek oldu. Keşke o da Galatasaray teknik ekibine katılsa, ah keşke...