10 Aralık 2009 Perşembe

RIJKAARD&MESSI






".....Bu tür karşılaştırmalardan pek hoşlanmıyorum. Rijkaard da Guardiola gibi harika bir teknik direktördü. Bana 16-17 yaşındayken sürekli aşıladığı güveni hiç unutmayacağım. Guardiola saha içinde daha disiplinli bir hoca diyebiliriz. Rijkaard bize daha fazla özgürlük tanırdı. Her zaman işe yaramazdı ama ben onu tercih ederim genelde. Ancak bugünkü Barcelona'nın oyun sistemi benim işimi kolaylaştırıyor. Takım arkadaşlarımın seviyesi benim bu ödülü almamda çok önemlidir...."

Lionel Messi, Ballon d'Or ödülünü alması ile ilgili L'Equipe dergisine verdiği röportajdan.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Aha Messi de söyledi işte Rijkaard'ın hoca olmadığını. Daha ne bekliyoruz, hemen haftasonu istifa etmesi için bağıralım tribünlerde.

Lastcm dedi ki...

keşke bu blog yazısı herkes tarafından okunabilse de sözüm ona spor yorumcularının Rijkaard hakkındaki görüşleri bu sözler ışığında tekrar değerlendirilebilse(bu son kelime ne kadar uzun oldu yahu)

Unknown dedi ki...

Bos beles laflar bunlar. Messi futbolcu degil, o takimda ben oynasam ben de Balon d'Or'u kaparim.

POSTER BOY NYC dedi ki...

Bu adam bu ulkeden sabredilmeden gonderilirse bu ulkede bir daha futbol bile izlemek istemicek bu bunye.

ToseLLi dedi ki...

Yahu adamın ne demesini bekiyordunuz ki? Çıkıp "Rijkaard hoca filan değil, Allah razı olsun onu gönderenlerden. Zaten ortada bir kamyon teknik direktörsüz takım varken adam kendine kulüp bulamadı, gidip 3.dünya ülkesinin 3.sınıf liginde hocalık yapıyor vırvırvırvırrrr..." mi diyecekti?

"İyi hoca, hoş hoca, Rijkaard'da iyiydi, Pep'de iyi, hatta Pep'den sonra gelecek hocamız bile çok iyi. Hele Maradona, dünyanın en iyi teknik direktörü" gibi bildiğimiz futbolcu klişelerini döşemiz.

Hatta ödülü alırken "Bu ödülü ben değil, takım olarak aldık" filanda demiş mi? :)

Şaka bir yana severim Messi'yi, CR gibi değil bu bücür..

Ferhat dedi ki...

@ POSTER BOY NYC

Hoca sen ne diyosun ben bu adamı da bu ülkede harcarlarsa kesinlikle artık futbol maçı filan izlemiyecem.

Hayır artık yeter yahu! Ne çok adam harcadılar şu ülkede saymakla bitmez.Gelen teknik direktörlerin hiçbiri mi futboldan anlamaz be! Hepsi mi korkak olur!

Hiddink, Del Bosque, Tigana, Zico, Aragones (ben kendisine üç yıl zaman verilse Fenerbahçe'yi ihya eder gözü ile bakıyordum.)

Eğer şu Hıncallar gaza getirdikleri, zehirledikleri, ileriyi düşünmeyen, günlük yaşayan taraftarlar sayesinde ve bu taraftarların baskısına dayanamayan başkanlar sayesinde Rijkaard'ı da harcarlarsa bu ülkede futbol izlemeye hiç gerek yok.

Şimdiye kadar bir çok fırsatı tepmişiz.Belli artık bizden adam olmayacağı.

Hah işte o gün yani Rijkaard'ı da harcadıkları gün kampanya başlatıcam.Hıncal teknik direktör olsun diye.

Hani diyo ya kendisi bile şampiyon yaparmış.

Valla öyle olunca ben de bu kampanyayı yaparım.

Harcadıkları her teknik adamın arkasından "Galatasaray'ın (Fenerbahçe'nin veya Beşiktaş'ın) büyüklüğünü anlayamamış." diyorlar ya bir de asıl orda çıldırıyorum.

Ne büyüklüğü! Şampiyonlar liginde sürekli başarısı olmayan üç büyüklerin ne gibi bir büyüklüğü olabilir?

Sırf kendilerini kandırıyorlar, bizi kandırıyorlar.

Rijkaard gibi adamlar bizim için büyüme fırsatı, onlara şans vermezsek futbol oynanmasın, izlenmesin artık bu memlekette!

Ortega dedi ki...

Hıncal Uluç: "Messi oyuncu falan değil zaten"

:)

Ferhat dedi ki...

Fanatikte Cruyff röportajı yayınlandı.

Fanatikten beklemiyeceğim kalitede bir çalışma.Doğrumudur bilmem ama;

Soru: Frank Rijkaard hakkında ne

Cevap: söylemek istersiniz?
Açıkçası Galatasaray’la anlaştığında beni şaşırtmıştı. Yanlış anlamayın, Türkiye’ye para için gittiğine inanmıyorum. Emin olun Frank, banka hesabını Milan’da forma giyerken iyice kabarttı! Galatasaray seçimini başka bir şeyler kanıtlamak için yapmıştır. Frank benim komşumdur. Amsterdam’da evlerimiz yan yana, hatta bir ünlü komşum daha var; Marco van Basten. Frank, çok iyi bir teknik adam olduğunu zaten Barcelona’da kanıtladı. İyi de bir insan. Çok şey biliyor. En sevdiğim özelliği, kazanmak ona yetmiyor. Kazanmaktan daha fazlasını istiyor. Bence Galatasaraylılar onunla gurur duymalı.

Soru: Yardımcısı daha büyük bir isim değil mi sizce?

Cevap: Ben olaya farklı bakıyorum. Johan Neeskens benim eski takım arkadaşım. Ama bu ikili farklı yapıya sahip. İyi olan, bu ikilinin birbirlerini iyi tanımlamaları. Frank daha sakindir, soğukkanlıdır, olaylara daha sakin yaklaşır. Johan ise daha serttir, daha seridir. Böylece ikisi birbirlerinin açıklarını kapatır.

Şimdi acaba Cruyff da mı futboldan anlamıyor?

Yoksa biri Hıncal'ı durdursun mu?

Türkiye'de efendice eleştiri yapan popülizme rağbet etmeyen gerçekten işini doğru yapan spor yazarları var.Ama ben stadı dolduran günü birlik başarı peşinde koşan hiç bir taraftarın o yazarları okuduğuna şahit olmadım.Mesela bir pozisyonda."Bu Uğur Meleke doğru söylü..." gibi bir laf işitmedim.

Ama her köşe başındaki angut "Rijkaard hoca falan değil!" diyen Darth Hıncalious'u dinler takip eder bir de "Bu Hıncal çok doğru söylüyor..." der.

Keşke diyorum internet kullanımı her yaşa ve her kişiye ulaşsa şu blogları herkes okusa.

Biz de şu Hıncallardan kurtulsak.

Eminim sırf bu herif yüzünden kimse çocuğuna Hıncal adını vermiyordur artık.Yani kimse istemez kıl, antipatik, popülist ve çok bilmiş bir evladı.

Cümleyi Hıncalca bitiriyim:

"Bana kimse bu Cruyff futboldan anlıyor demesin! Benim de elimde öyle oyuncular olsa Barcelona'da ben de başarılı olurdum."

alperensaylar dedi ki...

@ferhat

Cümleyi Hıncalca bitiriyim:

"Bana kimse bu Cruyff futboldan anlıyor demesin! Benim de elimde öyle oyuncular olsa Barcelona'da ben de başarılı olurdum."

ben ciddi ciddi 1992 yılında hıncalın bunu da dediğini düşünmüyor değilim:)

bu hıncalın ağzının payını bi mourinho verir bu dünyada herhalde:)

Ferhat dedi ki...

@alperensaylar

Bir ara galiba Mourinho Porto'da CL kupası aldıktan sonra Türkiye'ye gelmiş.Ve Fenerbahçe ile görüşmeler filan yapılacakken Fenerbahçe vaz geçmiş diye biliyorum.Hatta Bayram Tutumlu ile bir restorantda fotoğrafı da var.(Yanılıyor da olabilirim.Yani belki Fenerbahçe ile hiç görüşmemiş de olabilir.)

Eğer o gün Chelsea değil de Fenerbahçe'de olsa idi bu adamı da çıtır çıtır yerler miydi aslında merak ediyorum.Sonuçta Chelsea'ye geçtikten sonra çenesi düştü diye biliyorum.Belki ezelden beri çenesi düşüktür.

Ama şimdi Inter'i bırakıp gelse Türkiye'ye piyasada ne kadar Hıncalımsı varsa hepsini hizaya sokardı.Ondan kesin eminim.

Hıncal o adamdan ayar yese herhalde gazeteciliği bırakırdı.

roland deschain of gilead dedi ki...

adı balon olan şeyi verselerde almam zaten

hıh