8 Aralık 2009 Salı

ŞAMAR OĞLANI RAYMOND VE PAYLAŞILAMAYAN DICK

"Paylaşılamayan Dick" biraz manidar başlık oldu ama neyse. Dünya Kupası ve sonrası ile ilgili milli takımlardan iki haber geçeyim. İlki bizim şamar oğlanı Raymond Domenech ile ilgili. Domenech Fransa'nın Dünya Kupası'na katılması dolayısı ile normal maaşından ayrı olarak 826.222 euroyu cebe indirdi. Bu bir bonus ödeme. 300.000 eurosu bazı telif haklarından, 198.000 euro 2008-09 sezonu 328.222 euro da 2009-10 sezonu UEFA'dan gelen galibiyet primlerinden. Hiçbir milli maçı kaçırmamış olan Fransız oyuncular da toplamda 563.111 euro gibi bir ekstra ödeme aldılar. Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde de bu rakamları görünce "ne yaptı ki bu Domenech, bu kadar para alıyor?" diye tepki koymuş. Lagarde eski bir senkronize yüzme şampiyonu ve 2008'de Forbes Dergisi'nin Gezegenin En Güçlü 14. Kadını olarak gösterilmiş birisi. "Ben de eski bir sporcuydum, biz de ter dökerdik ama formamızın parasını bile kendimiz öderdik, anladık önemli iş yapıyorlar ama bu kadar parayı hak edecek bir şey yapmadılar" diyor. Domenech'e bir kendi Ekonomi Bakanı'nın gider yapmadığı kalmıştı o da oldu.


İkinci haber Hollanda-Belçika-Almanya üçgeninden. Ronald Koeman AZ'deki görevinden kovuldu biliyorsunuz. Ligin doğru dürüst maç kazanamayan takımı Vitesse'ye kendi evlerinde 2-1 mağlup oldular. Koeman, Louis Van Gaal'in 4 senede kurduğu takımı sağolsun 6 ayda çarçur etti. Tamam takımın ana sponsoru ve başkan Dirk Scheringa'nın sahibi olduğu DSB Bank battı ama (Şampiyonlar Ligi özetlerinde rastlamışsınızdır, takım forma reklamsız maçlara çıkıyor) oyuncuların maaşlarında bir problem olmadı. Ama bu ekonomik durumu da bahane olarak gösterdiler ki bence hiçbir etkisi yok varsa da Koeman'ın kötü yönetimini hafifletmez. AZ hoca arıyor şimdi. Belçika milli takımı ile 2010 Dünya Kupası sonrasına kadar çok da meşgul olmayacak olan Dick Advocaat'a "gel bizi 6 ay idare et" dediler. Belçika federasyonu ile AZ görüşmelerini sürdürürken, bir de işin içine VfB Stuttgart dahil oldu. Markus Babbel'in kovulması ile boşalan koltuğa onlar da geçici bir adam arıyorlar. Advocaat gündemde. Belçika federasyonu daha önce anlaştığı teknik adamın Zenit'in başında kalmasına izin vermişti. Göreve iyi başlayan Hollandalının gönlünü hoş tutmak için buna da izin verecekler büyük ihtimal. Kime gideceği bu hafta içinde belli olur.

Bir de bizim İmparatore'miz vardı, son 6 yıldır her boşta kaldığında Avrupa'dan meşhur teklifler olduğu konuşulan (bir ara emekli olması konuşulan Sir Alex'in yerine geçirdi bizim basın hatırlarsınız). Ne yapıyor bilen var mı?

1 yorum:

Ku.Ba dedi ki...

Advocaat'in durumu belli gibi. Dün Belçika'da canli yayina baglanmis: http://www.sporza.be/permalink//1.649070

"AZ'deki göreviniz Belçika Milli Takimi'ndaki görevinizi etkilemez mi?" minvalindeki sorulara, Advocaat "Gerekli anlasmalar yapildi, etkilemez" diye cevap veriyor. Ama henüz imza falan atmamis, "AZ'le konusmam gereken konular var daha" diyor.