11 Aralık 2009 Cuma

SİNAN BOLAT -----> FENERBAHÇE

















Durun cuma cuma klasik bir transfer haberi yapayım.

Belçika'nın en önemli haber sitelerinden Het Nieuwsblad'ın spor sayfasının manşet haberi bu. "Fenerbahçe Bolat'tı istiyor". Haberde Fenerbahçe'nin ocak ayında Sinan'ı İstanbul'a getirmek istediği ve hatta Aykut Kocaman'ın çarşamba günü bizzat Liege'e transfer görüşmesi yapmak için geldiği söyleniyor. Kocaman'ın Liege'in en zengin muhitlerinden Droixhe'deki Chez Caruso isimli restoranda Sinan, kardeşi Barış ve menajeri Kısmet Eriş'le pazarlığa oturduğu, ilk planda 2,5 milyon euroluk bir teklif sunduğu ve Sinan'ı ikna etmek için bu rakamı artırabilecekleri güvencesini verdiği bildirildi. Kısmet Eriş yaptığı açıklamada "Türkiye'de iyi yerli kalecilere büyük bir ilgi var, böylece takımlar, orta saha ve forvet hattındaki yabancılar için kontenjan açabiliyorlar, Sportif Direktör'ün sadece Sinan'la yemek yemek için bu kadar yolu katettiğini sanmıyorum" şeklinde görüş bildirirken (iyi de Fenerbahçe'nin zaten iki kalecisi de Türk) Sinan transfer haberi ile ilgili olarak "Fenerbahçe büyük bir kulüp, ancak konuşmak için erken, 2 yıl daha Liege'de kalmak istiyorum, burada mutluyum, 2 yıl sonra yurt dışını düşünebilirim" şeklinde konuştu.

Kısmet Eriş'in Sinan'ı 2 yıl daha Liege'de tutarak fiyatını artırmak istediği ve onu İngiltere'ye pazarlamak istediği konuşuluyor. Standard Liege onu Genk'den 150.000 euroya transfer etmişti. Sinan'a sadece Fenerbahçe'nin değil Liverpool, Manchester United, Everton, Hamburg, Lyon, AC Milan, Inter Milan ve Ajax'ın da talip olduğu biliniyor. 21 yaşındaki kaleci geçtiğimiz yıl, ligin son haftasında kurtardığı penaltı ile Standard'ı Şampiyonlar Ligi'ne taşıdı ve çarşamba akşamı da Avrupa'da yolunu devam etmesini sağladı. Bu süreçten Belçika kulübü toplam 13 milyon euro gelir elde etti.

5 yorum:

Schumy dedi ki...

Önceden iki haber daha vardı. Oraya da yazmıştım. Bu adamlar Türkler'i ne sanıyorlar acaba diye.

Bir kere kulübüyle izin alınmadan oyuncuyla görüşmek suç, hadi orasını geçtim Sinan Bolat yılda 2,5 milyon euro kazanacak ne yapmış. Şu anda ne kadara oynuyor Liege'de ? Taş patlasa 600 700 bin euro alıyordur.

Fenerbahçe 2,5 milyon euro verecek Sinan'a ? Hem de ikinci kaleci olacak bir adama. Bence tamamiyle şişirme bir haber. Bizim gazete haberlerinden farksız, sanki oyuncu alacağı parayı duyunca kulübüne rest çekecek. Ayrıca Liege de en az 10 milyon euro ister bu saatten sonra Sinan için. Çok kaleciye ihtiyacı olan Milan, Manchester gibi takımlar da kapışabilir Sinan için. Aceto'nun Akinfeev postunda da söylediğim gibi kaleciye ihtiyacı olan kalburüstü Avrupa kulüpleri Sinan'ı alacaktır, ya da Liege'de kalıp kendini geliştireyim derken gözden düşecektir...

Schumy dedi ki...

Eksik yazmışım. Sinan'a yıllık 2,5, Hiddink'e 7 milyon, Adriaanse'ye 5 milyon euro. Belçika'da, Hollanda'da yaşayan Türk vatanadaşlarımız çok lüks bir hayat mı sürüyor acaba. Adamlar bizi bildiğin milyoner sanıyor :)

QuaresmA dedi ki...

volkan yıllık 2 milyon alıyor, değil mi ? volkan'ı yedeğe atacaksa yedek kaleciye 2 milyon verilmez, yok bu yedek olacaksa bu kadar yüksek profilli yedek kaleci olmaz. net balon..

sinan türkiye'de 3 büyükler dışında hiçbir kulübe gitmez, 3 büyükler de sinan'ı şimdilik almaz. sırf gol attı diye bu aralar hakkında çok haber çıkacaktır ama türkiye'ye gelmez bu aralar.

f ı R a t dedi ki...

Benim anlamadığım bir konu
Sinanın kaleciliği nasıldır nedir hiç bilmem. Yorumum sadece son maçta gol atması ile ilgili. Yoksa kaleciliğine lafım yok.
Şimdi bir kaleci son dakikada gol attı diye çok iyi bir kaleci olamaz ki.. Onun asli görevi kurtarmak. Tamam attığı gol takımı için çok önemli ama gol attığı için bu kadar ön plana çıkarılmasını yadırgıyorum. Bir kaleci gol attı diye çok iyi kaleci olmaz ki.
Başka bir örnek vereyim. Lugano fenerin son haftalarda gol atan oyuncusu. Ama yenilen gollerde de defansta bir sıkıntı var. guiza da gelsin defanstan top çıkarsın o zaman. Yani demem o ki önce asli görevini yapacaksın ondan sonra extra bişeyler .
Bu yorumumdan sakın sinan bolatın kötü kaleci olduğunu söylediğimi sanmayın. Ama ben sinanın attığı değil de kurtardıkları ile ön plana çıkmasını beklerdim

varol döken dedi ki...

bu gidişle hakkaten aziz in celladı olacak sinan!

hadi sinan, kocum sinan:)