11 Aralık 2009 Cuma

TARİHTE DÜN BU VAKİTLER vol.10

















-Ortaokul ve lise hayatı boyunca cuma günleri okunan İstiklal Marşı'nın son mısrasında serviste ön koltuğu kapmak için kaytaran öğrenciler CIA, FBI ve Scotland Yard'ın ortak çalıştığı bir operasyonla tutuklandı. 3 yıl boyunca her sabah çevre okullarda andımızı, her cuma da İstiklal Marşı'nı kürsüden okuma cezasına çarptırılan öğrencilerin tümünün "tüten en son ocak o be-nim milletimin" kısmını "nim milletimiz" şeklinde yanlış okuduğu saptandı. (İstanbul, 1997)

-Tatil yörelerinde güneşlenirken kitap okuma ritüelini tüm dünyaya yaymak için harekete geçen 3 Türk kızı Bermuda'da Tolstoy'un Savaş ve Barış'ını okumaya başladı. Ancak 4 cilt olan kitabın üçüncü cildinin okunduğu sıralarda adayı vuran tsunami sebebiyle sular altında kalan 3 genç kız Bermuda Şeytan Üçgeni'ni oluşturdu. Bu üçgene ilk düşen Rus Vladivostok denizaltısı kaptanı Dmitri Pırasatov'un, enkazdan çıkarılan günlüğüne son olarak "cebimdeki son 20 kopiki de votka ve böğürtlenli pasta almak için uşak Malaşenko'ya vermiştim, ah Maşa sevgilim" yazdığı saptandı. (Bermuda, 2013)

-Sıcak ve güneşli bir ocak ayının beşinde saat beşte Yılmaz Özdil alnında üç nokta dövmesiyle dünyaya geldi. Göbek bağının kesilmesi üzerine doktoru süzen Özdil, koluna yapıştırılan kimlik kartına "Göbek bağı...Türkiye...82 il...Muş...Doğuda bir ilimiz..Plaka kodu 49...Muş üzümü...Üzüm bağları...Üzüm toplarken eritilen göbekler...Abshaper...ABD emperyalizmi...Anlayana...:wink:" yazdı. Bu yazısıyla 2 aylıkken Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Özdil Stockholm'da yaptığı konuşmada "Red Kit...stop...Daltonlar kasabaya saldırdı...stop...katran ve tüy lazım...stop..." şeklinde konuştu. (Madagaskar, 1945)

-Yıllardır Türkiye'ye gelen her orta saha oyuncusu için "abi çok kaliteli adam ama koşmuyor, zaten koşsa Real Madrid'de oynar" şeklinde yorum yapan adam Fiorentino Perez'in teklifi ile Real Madrid'in başına getirildi. Takıma ilk olarak Usain Bolt ve Tyson Gay'i transfer eden teknik adam ilk maçında Almeira'ya 3-0 yenilmesi üzerine, "Bolt ve Gay bal yapmayan arı gibiler, ama kumaşları iyi, zaten dünya futbolunda 10 numara devri bitti" dedi.

-Dünya Basın Birliği'nin aldığı bir kararla "Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 şey?" sorusuna "sevgilim, gitarım ve cep telefonum" şeklinde cevap vermek ikinci bir emre kadar yasaklandı (Chicago, 2567)

-Taksim Nevizade'de arkadaşlarıyla yaptığı her sinema sohbetinde kitsch estetiği, sinemada teen-slasher janrının kullanılması, Hitchcock'un sekansları, pop-art estetiği, Tarkovski'nin post apokaliptik lubrikasyonları, Tarantinesk bir back-stage müzikal aslında gibi ifadeler kullanan kadın o gece Warner Bros'un aldığı bir kararla başrollerini Johnny Depp, Leonardo Di Caprio ve Brad Pitt'in oynadığı bir savaş filminin yönetmenliğine atandı. Filmin galasında görüşleri alınan genç yönetmen "Leonardo çok tatlıııııı" dedikten sonra buharlaşarak fezaya karıştı. (İstanbul, 1995)

-People dergisinin bu haftaki "Boş bakkallar taşaklarını tartıyor" yarışmasının birinciliğini ömrünü internette gördüğü LMAO, BTW, BRB, LOL, GTG, IDC gibi kısaltmaların tümünden bir Türkçe-İnternetçe sözlük çıkarmaya adamış adam kazandı. İkincilik ödülü internetten dosya indirirken sayaç % 95'e geldiğinde suratında gülümseme oluşan adama, üçüncülük ödülü iş dünyasındaki bütün problemleri çözmek için yazdığı "10 derste Reply/Reply All Kursu"kitabıyla Pullitzer Ödülü'ne layık görülen adamın oldu. Mansiyon ödülü ise yıllardır stadyumlarda maç sonunda "durun acele etmeyin, biraz boşalsın çıkarız" diyen ama Maracana'da bir maç sonunda stadyumun boşalmasını beklerken donarak ölen adama verildi.

8 yorum:

Ortega dedi ki...

Aha, Yılmaz Özdil eleştirisi. Şimdi ne kadar duyarlı ulusalcı, çağdaş ve de laik insan varsa Flying Dutchman düşmanı olacaktır.

Büyük bir hata yapmışsınız mirim.

TA dedi ki...

istiklal marşının anlamını öğretmezsen ve yanlış okutursan ceza olarak görülmesi normaldir.ritüelden ibaret bir duruma getirdiler.oysa istiklal marşı bu milletin özüdür. doğru okunuşu için bakınız:

http://tarhanacorba.blogspot.com/2009/10/istiklal-marsi.html

Maslow dedi ki...

7 yaşında çocukların kar kıyamet demeden (esas duruşda) istiklal marşı okuması bu milletin özü falan değildir.

Adsız dedi ki...

ne kadar liboş yalaka kıçımın aydını tarafçı varsa da alkışlar mirim.. ;)

Flying Dutchman dedi ki...

ya dostlar

espri maksadıyla yazılmış bir yazıyı vatan-millet tartışmasına çevirmeyelim....şaşkınım...

TA dedi ki...

@maslow
istiklal savaşında karda kışta bu vatanı savunmasalardı bu istiklal marşı olmazdı.biz ne hale geldik.onlar savaşarak yazdılar bu marşı.bazıları ise okunmasına bile tahammül edemiyor.

berthelemy dedi ki...

dutchman büyük yanlış yapıyorsun. sen koca tarkovskiye lubrikatif mi demek isiyorsun? bunlar nasıl imalar? inanamıyorum haşmet. bugün sinemada sıcacık koltuğunda film izleyebiliyosan bunu tarkovski ve onun gibilerine borçlusun unutma.

CaRtMaNtR dedi ki...

Tarkovski korkak, hoca değil ve hatta futboldan anlamıyor. Sen beni anlıyorsun ama Haşmet :)