23 Aralık 2009 Çarşamba

VATANİ GÖREV ÖNCE GELİR


















Ajax, geçtiğimiz sezon başı onu transfer ettiğinde "Futbolun Che'sini transfer ettik" diye Hollanda basınına tanıtmıştı. Ama nasıl Bask diyarından Ismael Urzaiz ve diğer İspanyol Albert Luque Arena'da hüsran yarattıysa, Katalan diyarından Oleguer'in de kaderi aynı oldu (Bu modada kelek çıkmayan bir tek Gabri oldu Ajax adına). Çok kötü bir sezon geçirdi Oleguer. Ajax'ın geçtiğimiz yılki yerlerde sürünen performansında onun etkisi büyüktür. Zaten ligin son maçlarında da kızağa alındı. Bu sezon Martin Jol'un gelişiyle de yedek kulübesinin gediklisi oldu. Jol onu, asları dinlendirmek için, Avrupa Ligi grup maçlarının sonuncusunda Anderlecht'e karşı sahaya sürdü. Hemen hünerlerini gösterip, rakip oyuncuya yaptığı asistle takımının başını yaktı. Bu sezon bir daha forma ne zaman görür bilemem. Zaten kafasından Ajax'ı sildiğini son davranışı ile gösterdi. Dün akşam Nou Camp tarihi bir maça ev sahipliği yaptı. Katalunya Milli takımı Arjantin'i özel maçta 4-2 mağlup etti. Katalunya'nın başında Johann Cruijff vardı ve Oleguer'i 22 kişilik aday kadroya dahil etti. Ancak şöyle bir durum var. Ajax'ın bugün WHC ile Hollanda Kupası'nda bir maçı var. Tabii, görüşleri uğruna zamanında Rijkaard ve Laporta ile karşıya karşıya gelmekten kaçınmamış bir adam olan Oleguer bunu pek takmadı ve "başlarım sizin Hollanda Kupanıza" diyerek Barcelona uçağına atladı. Zaten Martin Jol da pek itiraz etmedi duruma.

Aşağıda Oleguer'i 2005-06 şampiyonluk kutlamalarında, sırtına aldığı Katalunya Bayrağı L'estelada ile birlikte görüyoruz. ("estel" Katalanca'da "yıldız" anlamına geliyor)




Maç için, pazartesi gelen haberlere göre 40.000 bilet çoktan satılmış durumdaydı. Katalan halkına güzel bir Noel hediyesi oldu aynı zamanda. Cruijff'u da uzun yıllar sonra teknik direktörlük koltuğunda görmek çok güzeldi.

Oleguer büyük ihtimalle bir hafta sonra başlayacak ara transfer döneminde ülkesinin yolunu tutacak. Talip bulamazsa, Campo gibi, acaip bir takıma da imza atabilir. Bu arada Campo demişken, geçtiğimiz hafta haberini vermiştik, İspanyol futbolcu antrenmanlara çıktığı, Kıbrıs 2. Ligi takımlarından AEK Larnaca ile 6 aylık sözleşmeye imza attı.

2 yorum:

Kerem dedi ki...

Campo herhalde askerlikten yırtmak işin Kıbrısta.

Her Yol Roma dedi ki...

Oleguer'in ekonomi mezunu olması ve finallere girebilmek için antrenmanı asması gibi hususlar da vardır;

http://heryolroma.blogspot.com/2008/11/ilgin-mezuniyetler-02.html