7 Aralık 2009 Pazartesi

YEDEK KULÜBESİNDEN GELEN ASİST



Bir oyuncu, herhangi bir maçta yedek olup, oyuna hiç girmeden nasıl harika oynayabilir? Match Of The Day programında Alan Hansen bu cümleyi kullandı Aston Villa'lı Steve Sidwell için. "substitute, didn't get in the pitch, played magnificently "...Kanıtı yukarıda. Cumartesi günü Aston Villa'nın 3-0 kazandığı Hull City maçı. Villa 1-0 önde. Ashley Young sağ kanattan topu ileriye taşıyor. Gabriel Agbonlahor atak yapıyor, ancak Hull kalecisi Matt Duke kalesini terkedip topu kafayla taça atıyor. Taç çizgisi kenarında ısınan Steve Sidwell'in ellerine gelyor top, Sidwell saniye kaybetmeden topu Agbonlahor'a veriyor, Agbonlahor taçı James Milner'a açıyor, o da müthiş bir vuruşla Villa'nın ikinci golünü kayediyor. Vuruşuna olan saygımız sonsuz ama bu golün gerçek bir mimarı varsa o da Steve Sidwell'dir. Zaten Milner da gol sevincini gidip Sidwell'le paylaştı.

Gary Lineker'ın aynı maçla ilgili yaptığı espri ile kapatalım. "Hull City en son Aston Villa deplasmanında kazandığında Alan Shearer daha doğmamıştı, ben küçük bir çocuktum, Alan Hansen ise Liverpool'da oynuyordu"....(aslında Hansen Lineker'dan sadece 5 yaş büyük, üçü beraber yarıldılar tabii)...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

prömyer ligi sevme sebebidir. hızlı oyun, akıllı işler..biz de olsa kaleci kalesine geçtikten 3 dakka sonra belki orta yapmaya niyetlenilir..önceki 2 dakka zaten tacı atmak için topu beklemekle ve atılacak adamı seçmekle geçer...ahh ulan ahh!

aykan dedi ki...

zamanın birinde ankara'da gençler-beşiktaş maçında da aynı olay yaşanmıştı, uyanıklığı yapan 10 yaşındaki bir top toplayıcı çocuktu, gençer öne geçmiş ama amçı vermişti diye hatırlıyorum eskilerden. erkan sözeri gençler'de, letchkov beşiktaş'ta iken. kupa maçı olabilir.

Ortega dedi ki...

İşte Premier Lig bu!!!
Bizim ligde olsa misal, Güiza tacı atmak için topa koşardı, sonra sağa sola bakar ve topu yerine bırakırdı. Akabinde Gökhan da arkadaşlarının rakip yarı alana yayılmasını beklerdi. Bunlar tahminin 30 saniye sürer herhalde.

bonedriven dedi ki...

bir galatasaray beşiktaş maçında da sahada oyuncular tartışırken top toplayıcı çocuk topu necatinin önüne atıvermişti de pozisyon golle bitmişti.