25 Ocak 2010 Pazartesi

120 YILLIK ÇINAR DEVRİLDİ

























Ben dünya üzerinde kırmızı-lacivert her kulübü tutarım, ismine sempatim var vb. tüm nedenlerlde bir yerlerde sempati besleyen varsa hepsinin başı sağolsun. HFC Haarlem, 120 yıllık tarihinin ardından kapıya kilit vurdu ve bugün resmen profesyonel futbol sahnesinden çekildiğini açıkladı. Bir süredir 1,8 milyon euroluk borcu kapatmak için çabalayan ama başta Genel Direktör Johan van Streun'un çabalarına rağmen, hiçbir yatırımcıyla anlaşamayan kulübe yardım etmek için taraftarlar aralarında para toplamış ama toplanan para ancak 80 bin euroya ulaşmıştı. Ancak bu iflastan kurtarmaya yetmedi tabii. Takım Hollanda ikinci ligi olan Jupiler League'in son sırasındaydı. Bütün futbolcular serbest bırakılacak ve kiralanan tüm oyuncular takımlarına dönecek. Bugüne kadar oynadığı maçlar da büyük ihtimalle iptal edilecek. Hollanda'da 1992 yılından beri benzer bir olay yaşanmıyordu. O yıl FC Wageningen ve VCV Zeeland iflas etmişti.



















1889 yılında kurulan, Hollanda'nın en eski futbol kulüplerinden olan HFC Haarlem, 1902 ve 1912 yıllarında Hollanda Kupası'nı kazanmış ve 1945-46 sezonunda kulüp tarihinin ilk ve tek şampiyonluğunu elde etmişti. 1990'dan beri ikinci ligde mücadele ediyorlardı. Ruud Gullit ve Arthur Numan gibi tanınmış oyuncuların profesyonel futbola başladığı, Dick Advocaat'ın teknik direktörlük kariyerinin başında çalıştırdığı ilk profesyonel futbol kulübü olan HFC Haarlem artık tarih sayfalarında.

Bu gibi durumlarda hep aynı şeyi düşünürüm. Taraftar şimdi ne yapsın? Tuttuğunuz takımın dünya üzerinden silindiğini düşünün. Ne yapabilirsiniz ki? Elimi sallasam ellisi bu işte olmuyor maalesef. Galatasaray yarın kapıya kilidi vursa kimi tutacağım ki? Livorno'yu mu? Hepsine sabır diliyorum, ne diyeyim.

5 yorum:

_The-Last-Phoenix_ dedi ki...

Başka bir isimle baaştan başlarlar belki bu daha hayırlı olur.

Galatasarayım batsa aynı renkte aynı amaçla başka bir benzer isim ve amblemle yola sıfırdan başlardık ;)

Emrah D dedi ki...

Abi provakatif bir yorum olmasini istemiyorum ama Galatasaray tutan adam ikinci opsiyon olarak bence Livorno'yu tutmaz. Lazio olabilir Juventus olabilir Milan olabilir Verona bile olabilir ama Livorno olmaz bence.

Protanopia dedi ki...

@diskonnektus erektus

Yurt içi taraftarlığın siyasi vs. görüşlerle bir alakası olmadığını farkedemediniz mi hala?

Adsız dedi ki...

Kapitalizmin futbola hediyesi:İFLAS

Semt Aşığı dedi ki...

Yusuf diye bi futbolcu transfer etmiştik Yusuf Sarıca sanırım.Transfer araştırmasında bu klübe laşmışdım gerçekten şaşırdım Yusuf 3.Lig şampiyonu takımda fazla yer bulamayınca sanırım geri dönmüştü acaba durumu noldu şimdi?