29 Ocak 2010 Cuma

AFRİKA BİLETLERİ TÜKENİYOR



















Dünya Kupası'nın bilet satışları gayet iyi gidiyor gelen haberlere göre. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke ve Organizasyon Komitesi CEO'su Danny Jordaan'ın açıklamalarına göre, ilk satış döneminden beri, elverişli olan 3 milyon biletin üçte ikisi satılmış durumda. Çarşamba günü 5 periyoda bölünen bilet satış işlemlerinin üçüncüsüydü ve bu iki isim Johannesburg'da bir basın toplantısı düzenledi. Üçüncü kısımda 1,2 milyon adet satışa sürüldü ve bu biletleri satın alanların % 80'i Güney Afrikalı. Yani Afrikalıları sadece kendi ülkelerinin maçlarında değil, rakip ülkelerin maçlarında da göreceğiz. Ya da bu sevginin sebebi 5 ay sonra maç günlerinde, arka sokaklarda "abi açık var açık var açık var" diye dolaşmak (tabii stadyumlarda açık falan yok lafın gelişi). Bundan sonraki satış dönemi 15 Nisan'da. Almanlar, aslında diğer dünya kupalarına göre yavaş gitmelerine rağmen hala ev sahibinden sonra biletlere en çok ilgi gösteren toplumlardan. İlk aşamada 20.000, ikinci aşamada 14.000 başvuru yapılmış. Danny Jordaan, turnuvada en az 10.000 Alman taraftarın olacağını tahmin ediyor. Listenin zirvesinde ise ev sahibi var. 50.217 başvuru yapmışlar. Onları, Capello liderliğinde umutlanmış İngilizler izliyor, 41.529 başvuru. Üçüncü sırada kangurular var. 15.523 başvuru. Dördüncülükte ise sürpriz isim Meksika yer alıyor. Tabii Jerome Valcke'nin belirttiğine göre birçok taraftar isteidği maçın biletini alamayacak, zira başvurular Brezilya-Portekiz grup maçı, yarı final ve final maçları üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Jordaan, ayrıca bazı stadyumların yetiştirilemeyeceği veya biletlerin satılamayacağı gibi dedikoduların asılsız olduğunu, tüm stadyumların zamanında tamamlanacağını ve elde kalan 900 bin biletin de satılacağını bildirdi. Bizim Tuncay efendi de biletine ikramiye vuranlardan belirteyim. Afrika'da sülükler yiyecek onu haberi yok, zıp zıp zıplıyor.

4 yorum:

varol döken dedi ki...

tuncay nasıl izin alcak da gidecek afrika'ya?

varol döken dedi ki...

akşam kabak yapmış
yenge gelecek
tuncay güney afrika'ya
nasıl gelecek?
tuncay güney afrika'ya
nasıl gelecek?
ooo

Adsız dedi ki...

Varol Döken yerim seni Palandöken

tunchay dedi ki...

üzerime fazla geliyorsun varol döken. keser döner sap döner, ve dönecek birkaç şey daha! hazirlan anfield'a gidiyoruz önce.