7 Ocak 2010 Perşembe

ALEMİN KRALI BUSACCA


















Bellinzona doğumlu Massimo Busacca, resmen dünyanın en iyi hakemi. Son Şampiyonlar Ligi finali Barcelona-Manchester United maçını da yönetmiş olan 40 yaşındaki Busacca, 81 ülkeden temsilcinin katıldığı oylamada 39 ülkenin oyunu ve 225 puan alarak dünyanın en iyi hakemi seçildi. Onu İtalyanların karizmatik adamı Roberto Rosetti ve Ahmet Çakar'ın ifadesiyle "psikopati barındıran" İngiliz Howard Webb izliyor. Collina zamanında nasıl onca hatasına rağmen aldıysa (neredeyse her kritik maçta bir kritik hatası vardır), Busacca da aynı yollardan geçip ödüle ulaştı. Hatta onun vukuatları daha da büyüktü.



















FC Zurich'in Filipescu'nun son dakika golü ile Basel deplasmanında şampiyon olduğu ve sonra kentin alt-üst edildiği maçın hakemidir. Geçtiğimiz eylül ayında İsviçre Kupası'ndaki FC Baden-Young Boys Bern maçının hakemiydi. Bern'li taraftarlar 3-1'lik galibiyete rağmen memnun olmayıp, onun aleyhine tezahürat yapınca, onlara orta parmağını göstererek cevap vermiş ve federasyondan 3 maç ceza almıştı. Futbolcuya "espece de merde" (piece of shit) diye ayar vermiş olan cevap vermiş, Katar'daki Al Gharrafa-Al Khor maçında saha içinde hacetini gidermiş olay bir adam. Zaten Massimo ismiyle İtalya'nın dibinde doğmuş, İtalyanca konuşulan bir yerde büyümüş olan Busacca'da hafiften bir mafioso ifadesi var gördüğünüz gibi. Ama insanlar adamın yaptığı işe bakıyorlar.

2 yorum:

Shms dedi ki...

Sanirim ispanya maciydi o macta yaptigi maclar unutlmaz

AbSurDMaN dedi ki...

Zamanında maçlarda Urs Meier bizi katlederdi şimdilerde bu ediyor. En iyi hakemmiş, pah! İsviçre'den çıkan hakemlerin alayına kibrit suyu.