29 Ocak 2010 Cuma

AO KAVALA

















Başlıktaki AO, Athlitikos Omilos'un kısaltılmışı. Yani Athletic Club Kavala. 1 sezon içinde iki kez hoca değiştiren Olympiakos'un, bu değişikliklere sebep olan maçları Kvala'ya karşı oynanmıştı. Takım ilk yarıda Pire deplasmanından 0-0'la dönmüş ve ardından Temuri Ketsbaia'nın kellesi alınmıştı. 10 gün önce de kendi evlerinde Olympiakos'tan beraberlik çıkarıp Zico'nun kapıyı görmesini sağladılar. Ama aslında Kavala'nın potansiyeli bundan daha fazla. Takım birkaç yıl önce Larissa'nın yapmaya çalıştığı çıkışın izinden gidiyor. Kulüp başkanı Stavros Psomiadis, son 3 yılda büyük bir atılıma imza attı. 1965 yılında kurulan kulüp, kuruluşundan 4 yıl sonra ülke futbolunun en üst kademesine yükseldi. Takım 1982 yılında Yunanistan birinci ligi Alpha Ethniki'den, Beta Ethniki'ye düştü ve o günden sonra Alpha, Beta ve Gamma Ethniki arasında asansör takım mahiyetine büründü. 2000-08 arası onlar için kabus yılları oldu. Takım 2003'te üçüncü lige düştü ve 6 yıl burada mücadele etti. 2008'de ikinci lige dönmeyi başarılar. Bunun üzerine başkan Psomiadis, tecrübeli kaleci Theofanis Katergiannakis ve Panathinaikos ve AEK gibi takımlarda oynamış Militiadis Sapanis'i transfer etti. Bu transferler işe yaradı ve takım 2008-09 sezonunda ligi üçüncü bitirerek 10 yıllık bir aradan sonra tekrar Yunanistan Süper Ligi'ne döndü.

Psomiadis durmadı. 1998-99 sezonunda Samsunspor forması da giymiş olan Nijeryalı Wilson Oruma, Senegal milli takım formasını 36 kez giymiş olan Frederic Mendy, Dinamo Kiev'de uzun yıllar yedek kontenjanını doldurmuş Brezilyalı Diogo Rincon, Bundesliga, Premier Lig, Eredivisie ve La Liga tecrübesi olan Polonyalı Euzebiusz Smolarek, Avustralya milli takımıyla sayısız kez milli olmuş, Glasgow Rangers'ın uzun yıllar defans sigortası olan Craig Moore, Liverpool'dan kiralanan kaleci Charles Itandje, Milan kariyeri olan Avustralyalı kaleci Zeljko Kalac, 2005-07 yılları arasında Kayseri Erciyesspor forması giyen Serge Die 2009 yılı içinde takıma katıldılar. Takım şu an ligde dokuzuncu sırada. Bu toplama kadronun oturması için en az dokuz yıla ihtiyaçları var. Aynı sistemle yola çıkan Larissa, onlar için iyi geçen 2 sezondan sonra bu sezon düşme hattında mücadele veriyor. Bu tür takımların toparlanması ve raya oturması zordur. Onlar da bugün, bu işe yardımcı olması açısından Hollandalı Aad de Mos'u takıın başına getirdiler. 1986-91 yılları arasında Belçika'da efsane haline gelen De Mos, KV Mechelen ile lig, kupa ve Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmış, Anderlecht'le de lig şampiyonu olup Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda final oynamıştı. De Mos, son olarak 2006-08 yılları arasında Vitesse'yi çalıştırmıştı.

















Gretna, İstanbulspor ve Larissa türü bir "paranın oluşturduğu toplama takım", Kavala. Planlarının gelecek sezon için olduğu açık. Gerçi Şampiyonlar Ligi play-off müsabakalarına katılmak için halen şansları var. Beşinci sıra ile aralarında 5 puanlık bir fark var. Bu arada madem elleri cebe atacaklar, stadyumu da yenileseler fena olmaz.

11 yorum:

del piero dedi ki...

stadları bildiğin inönüymüş :)

Frapppedaki dedi ki...

Stavros Psomiadis AEK`in eski baskani Makis Psomiadis`in oglu. Makis Psomiadis AEK`e baskanlik yaptigi donemde antreman sahasi yaptiriyorum diye kulupten 11 milyon euro calan bir adam. Kuluple mahkemelik olup gecen sene 4 yil hapis cezasi aldi. Cezasini cekiyor mu bilmiyorum. Yani soyle diyebiliriz Kavala AEK`ten calinan paralarla bugun bulundugu yerdedir ve yoneticileri belki de Yunanistan`in en buyuk mafyasidir. Umarim hakettikleri lige donerler bir gun.

varol döken dedi ki...

yunanistan ile ne kadar benziyoruz yorumu ilk kimden gelecek?

Frapppedaki dedi ki...

Ben de varol ne zaman yorumlara atlayacak diyordum ki

varol döken dedi ki...

geçen sene kavala tatilinin ucundan dönmüş biri olarak atlamasa mıydım...

ama bu sene ipimi kopardım mafalda hanım, korkun benden... zira bir tanesinin dizleri şimdiden titremeye başladı bile kendine turk&caicos adalarında arsa arıyor!

Flying Dutchman dedi ki...

başkan da oğluna sahip çıkaydı diye çirkinleşeyim ben de :)

utku dedi ki...

hem itandje'yi hem de kalac'ı almak nasıl bir transfer stratejisidir :)

Her Yol Roma dedi ki...

Larissa da böyle bir takım;

http://heryolroma.blogspot.com/2009/03/larissa.html

Frapppedaki dedi ki...

@Her Yol Roma

Simdiki Larissa`nin o takimla alakasi yok yalniz. Dusme potasindan cikmaya calisiyorlar son haftalarda.

Her Yol Roma dedi ki...

@ Mafalda

Katkın için teşekkürler. 9-10 ay önce yazılmış bir yazıydı, şimdiki kadrolarının da ondan aşağı kalır yanı yok bence.

Biraz kadrolarına baktım da:

S. Kotsolis ayrılmış ama eski Villarreal'li S.Viera var.
L. Robert ayrılmış.
S. İliç ayrılmış.
M. Zurawski ayrılmış.
S. Giannakopoulos ayrılmış.

S. Venetidis hala kadroda.
N. Dabizas hala kadroda.
Tümer hala kadroda.

Kayseri'den hatırlayacağımız S. Tuama,
Eski İspanyol milli J. Velasco,
En çok Marsilya ve Southampton'dan hatırlayacağımız R. Skacel ve
Kiralık da olsa umut vaat eden Çek milli J. Blazek var.

Fena değiller yine de. Ama ligdeki durumlarını bilmiyordum. Senden iyi de burda kimse bilemez zaten :)

Saygılar..

CaRtMaNtR dedi ki...

Yanlız başkan ve babası hakkında yazılanlardan sonra aklıma gökçek and gökçek geldi :)