27 Ocak 2010 Çarşamba

CITY YİNE SON ROUNDDA NAKAVT

















City of Manchester'daki gibi uzun uzun anlatılacak bir maç olmadı Old Trafford'daki. Daha Carlos Tevez kafasını çıkış tünelinden dışarı çıkardığı anda günün konusu belli olmuştu. Mancunian ahalisi bırakın topun Tevez'e geldiği anları, Tevez kendi defans oyuncularına pres yaparken bile Arjantinliyi yuhladılar. Maçın ilk yarısı itiraf edeyim "işte Premier Lig bu" diye sıraya geçmiş herkesi utandıracak cinstendi. Berbat bir 45 dakikaydı. Bunda tabii Roberto Mancini'nin maçın geneline yayılacak olan çekingen havası eklenince ve özellikle United'ın öndeki üçlüsünden Nani (genelde olduğu gibi) kötü gününde olunca ilk yarı futbol adına pek bir şey kalmadı elimizde. İkinci yarı da böyle başlamıştı ki ne olduysa 50. dakikada oldu. Korner atmak için köşe gönderine giden Craig Bellamy'nin kafasına 2 adet para isabet edince ve bir de yanına şişe düşünce ortam hafiften gerildi. Bellamy, taraftarını hakem Howard Webb'e karşı koruyan Rio Ferdinand'a küfürler sallarken korner Kırmızı Şeytanlar'ın kontratağına döndü. Gol pozisyonunu hazırlayan Rooney'in taç çizgisi kenarında attığı çalım ve ardından Giggs'e attığı 50 metrelik adrese teslim pasın adı "kombo"dur başka bir şey değil. Scholes ceza sahası içinde bitti ve United'ı 1-0 öne geçirdi.

O dakikadan sonra Mancini, rakip kaleye daha sık gitmeye çalışacağına, daha da kapandı. United'ın hücum hattındaki üçlü bloku pek bir iş yapmazken arkadaki üçlüden Scholes'dan sonra diğer iki adam sahneye çıktı. Hep söylerim, Türkiye'deki herhangi bir kulübe önerilse, insanların şüpheyle bakacakları ama yıllardır Old Trafford'un orta saha yükünü çeken iki adamdan Darren Fletcher indirdi, Michael Carrick köşeyi gördü ve Manchester United Wembley yolunu gözlemeye başladı. 2 dakika sonra Wayne Rooney kale önünde ters ayakta yakalanmış ve kıçının üstüne çöküp kalan Shay Given'ı 3 metreden avlayabilse iş bitecekti. Bu kaçan golün nelere mal olabileceği bir kaç dakika sonra belli oldu. Craig Bellamy, maç içindeki berbat derecedeki oyununun en müspet hareketini yapıp, aldığı her topu kaleye şut atma hastalığıyla dağlara taşlara vurmak yerine orta yapmayı tercih etti. Carlos Tevez, tekvando-jujitsu karışımı bir vuruşla Van der Sar'ı avladı ve tüm skorları eşitledi. O golden sonra 2 kez daha geldi City ama önce Adebayor sonra da Tevez fırsatları harcadılar. Uzatma dakikaları gösterildiğinde United sağdan korner atıyordu. Giggs ortaladı, Rooney'in kafasını Given müthiş bir refleksle önledi ama o da olacakları tahmin ettiğinden arkadaşlarını konsantre etmeye çalışıyordu. Korktuğu başına geldi. Giggs korneri tekrarladı, ortayı tekrarladı ve Rooney kale sahası içinde bomboş vurduğu kafayla, City'i bir sezon içinde iknci kez Old Trafford çimlerine uzatmada gömdü.

Manchester City, 34 yıldır herhangi bir kupa kazanamıyor İngiltere'de. 1976'da kazandıkları Lig Kupası'nı tekrar kazanma, en azından final oynama şansını 91. dakikada teptiler. Son final oynadıkları yıl ise 1981 FA Cup. Tottenham'a kaybetmişlerdi. Manchester United, Wembley'de Aston Villa'nın karşısında olacak finalde. 1994 Lig Kupası finalinin rövanşı olacak aynı zamanda bu. 16 yıl önce Villa, United'ı 2 tanıdık isim Dalian Atkinson ve Dean Sunders'ın 2 golüyle 3-1 mağlup etmiş, United'ın tek golü, bu akşam kupaya veda eden City'nin eski hocası Mark Hughes'dan gelmişti.

Roberto Mancini, Premier Lig'de kalıcı olmak istiyorsa varsayımlarını değiştirmek zorunda. Bugün, hücum hattı oldukça etkisiz olan bir United'a karşı rakip sahada görünme konusunda bu kadar çekingen olmasının hesabını bir şekilde verecektir. İngiliz futbolu hakkında oldukça bilgi sahibi bir bloggerın kendisi için "kasım ayına kadar dayanırsa sürpriz olur" görüşü var...Bu anlayışta ısrar ederse kendisini haklı çıkaracak benden söylemesi. Ayrıntısına gireriz zamanla.

Gözüne çarpanlar olabilir, maç boyu Old trafford'da görülen sarı-yeşil kaşkolların hikayesi de yarın.

9 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Maçı Türkiye'de sadece Kanal a verdi sanırım, ilk yarıyı ordan izledim de hem spiker-yorumcu diyalogları hem de Meşhur Dürümcü Yaşar Usta reklamı maçtan kopmamı sağladı. Netten takip edeyim dedim ama oraya buraya bakmaktan golleri kaçırdım, Tevez'in gol sonrası sevincini görmem lazım youtube'a düşün de bakalım neler yaşanmış.

pietrus dedi ki...

tam da ne iş bu sarı-yeşil kaşkollar bi bilgin var mı die e-posta gönderiyodum ki..

Adam dedi ki...

United'ın en sevdiğim formalarından birisidir Sarı-Yeşil olan. GS mor formaları çıkardığında acaba biz de sarı-yeşil yapsak mı diye düşünmedim değil doğrusu manu formasını hatırlayıp :)

Emilio Santos dedi ki...

Son cümleden anladığım kadarıyla Glazer yazısı geliyor.

Adsız dedi ki...

Oh be arap zenginlerin sevinci kursağında kaldı.

roland deschain of gilead dedi ki...

çok dikkatimi çeken husus şudur

manU oyuncuları rakip ceza sahası içinde inanılmaz sakinler....son dakika, rakip savunma baskısı, mağlubiyet hiç farektmiyor...nerdeyse kırmızılı oyuncuların tümü sakin düşünüp aklı başında iş yapıyor. en güzel örnekte ikinci gol...takımın defansif orta saha oyuncularının ikisi rakip ceza sahası içinde biri sakin sakin kontrol edip indiriyor, öbürü de köşeye bırakıyor topu....halbu ki manC ataktayken sürekli bir telaş halinde topu kaleye yollama çabası hakimdi, ki tevez'in golüde "araya ayak sokayım belki kaleyi tutar" mantığının şansla beraber işlemesinden ortaya çıktı...

Rüzgar Karabulut dedi ki...

ilk yarı manuluların futbolun önüne geçen tekme ve dirsekleri vardı. ne olduysa ikinci yarıda oldu; demekki ferguson arada kulaklarını çekmiş, ancak aynı hissi mancini veremedi. Garrido o kadar kötüydü ki hoca ben olsam daha ilk yarıda alırdım adamı. Belamynin deli dumrul tavırları takıma zarar verirken ilerde hem taraftar hem ferdinand baskısına alınan tek cityli savaşcı Tevezi rahatlatmak mancininin aklına gelmiyordu nedense, acaba o takımın teknik direktörü olduğunu unuttu mu ? macı bizimle beraber izledi herif. Oyuna müdahelesi geç ve ruhsuzcaydı.
ikinci yarıda adının ne olduğu önemli değil manuluların oyunu doğru yönlendirmeleri kazanmak için akıllı adımları doğru yerlere tehlike yaratan ortaları sonuçu getirdi.
bir ara sanki maç Tevezle manu arasında zannettim...
her ne kadar manu kazansada Tevez kaybetmedi...

Rüzgar Karabulut dedi ki...

@roland haklı olabilirsin ama adam kazanmak adına kendi payına düşen herşeyi yapıyor.
manulular sakinliği korurken belamy citynin içinde bulunduğu endişeyi nasıl da yansıtıyordu :)

MuL€ dedi ki...

o değil de maç 2.yarıda üst oldu kazandırdılar sagolsunlar :D