28 Ocak 2010 Perşembe

CM EFSANELERİ 5: PETER PROSPAR

















İşte CM serisinde "bug" olduğundan şüphelenilen bir başka yiğit. Oyun başladığında Lübnan'ın Al Ansar takımında top koşturan, Trinidad Tobago'lu bu arkadaşın bir kere yaşı konusunda oyunun veri tabanında yanlışlık yapılmıştır. Prospar CM 98/99 versiyonunda, gerçekte 30 yaşında olmasına rağmen 21 yaşında gösterilmektedir. Bazen 18 yaşında başladığı da görülmüştür. Zira kendisi 1969 doğumludur. Daha ilginç olanı Prospar'ın 1996 yılında forma giydiği Trinidad&Tobago'nun United Petrotrin takımı öncesinde nerede olduğu, ne yaptığı da belli değildir ve bu konuda güvenilir bir veri bulmak çok zordur. Zaten oyunun bir sonraki versiyonunda bir anda 31 yaşına gelmiş ve kafaları karıştırmıştır. Ancak bilinen odur ki, Ortadoğu'ya yönlendirdiğiniz scout size, Prospar adında özellikleri çok yüksek olmayan, finisihing'i 10-11 civarında dolaşan (daha düşük olduğu da görülmüştür) Peter Prospar adında bir Trinidadlı'yı önerir. Alıp takıma koyduğunuz anda da maç başına 1 gol atan bir canavara dönüşür. Prospar'ın fiyatı 4-5 bin dolar civarındadır. Belki de CM efsaneleri içinde kendisi hakkında en az veri toplanabilecek adamlardan birisidir. İnternet üzerinde ne bir resmi ne de videosu mevcuttur.

Gerçek hayattaki Prospar hakkındaki bilgilere ise belirttiğimiz gibi 1996 sonrasında ulaşıyoruz. 1997 yılında Petrotrin'den Lübnan Ligindeki Al Ansar takımına (arması yukarıda) transfer olmuş ve ilk sezonunda şampiyonluk yaşamıştır, üzerine 22 golle gol kralı olmuştur. Bunun üzerine de CM 98/99 versiyonunda kendisine yüklenilmiştir ama yaşı saptırılmıştır. Prospar 1999'da Al Ansar ile tekrar şampiyon olmuş ve 13 gol atmıştır. İzleyen sezonlarda ise performansı hafiften gerilese de takımda sürekli yer almış, 35 yaşında Beyrut'un bir başka takımı Al-Akha'a Ahley Beirut'a transfer olmuştur. Daha sonra da ülkesinde San Juan Jabloteh, futbola başladığı United Petrotrin takımlarında oynamış. 38 yaşında Al-Mabarrah takımıyla Lübnan'a geri dönmüş ve gollerini sıralamaya devam etmiştir. Geçtiğimiz sezon 40'ına dayanmışken Racing Beirut'un yolunu tutmuştur. Kendisi şu an 41 yaşına yaklaştığı günlerde bu takımda futbol hayatını sürdürmektedir. Sanal alemde, bir editör hatasıyla meşhur olan bu adamın ünü efsanelerde kalmıştır.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Cm'de bu tarz harika oyuncular var. Bence Fm'de de bazı liglerin bazı oyuncularının özellikleri aşırı şişirilmiş oluyor.Neyseki, Cm'deki gibi gazla hayali oyuncuya pek rastlamadım

Adsız dedi ki...

Bir de sanki 00/01'de endonezyalı Kurniawan nı nedir(yanlış biliyor da olabilirm) bir oyuncu vardı.Onun akibeti ne oldu acaba?

Flying Dutchman dedi ki...

kurniawan'ı serinin ikinci maddesinde inceledik arama tuşundan ulaşılabilir

varol döken dedi ki...

2 kadeh atmış kadar rahatladım...