28 Ocak 2010 Perşembe

GREEN& GOLD ARMY















Glazer ailesinin Manchester United'ı ittiği borç batağı adanın bu aralar en çok konuşulan konularından. Bununla ilgili bir yazı yayınlayacağız yakında. Son olarak kulüp tarihinde ilk kez 700 milyon poundluk borç barajının üstüne çıkıldı ve rakamın 716 milyon pounda ulaştığı açıklandı. Üstelik bu rakama Cristiano Ronaldo'nun satışından gelen 80 milyon poundluk gelir de dahil. Aslında taraftarlar çok uzun süredir, hatta kulüp Glazer ailesine satıldığından beri bu gidişi protesto ediyorlardı ama son 2-3 ayda, tüm İngiltere'nin bu protestolara "tipik endüstriyel futbol eleştirisi" olarak bakmak yerine, "yaklaşan tehlikenin habericisi olarak" yaklaşması, açıklanan ekonomik verilerle desteklenince, kulübün içinde bulunduğu oldukça ciddi durum iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. Böyle olunca, sonunda medyanın da olayın farkına vardığını gören taraftarlar protesto ağlarını genişlettiler. Bu yöndeki son eylem, Manchester United'ın kuruluş renklerine ve 1992-93 yılındaki yeşil-altın sarısı renkli deplasman formasına dayanan bir hareket. Old Trafford'da uzun süredir kombine sahibi olan Rob Blanchette isimli bir Manu aşığı, Glazer ailesini protesto için, kimsenin maçlarda Kırmızı formayı giymemesini ve tepkiyi gösterme adına kuruluş renklerindeki formayı sırtına geçirip atkıyı boyunlarına takarak maçlara gelmesini istedi. Bu hareket internet üzerinde çok fazla taraftar topladı ve daha çok yeni bir girişim olmasına rağmen, şimdiden tribünlerde taraftar toplamaya başladı. Manchester United Supporters Trust ve Red Issue organizasyona tam destek verdi. Aşağıdaki duyuru onların sitesinden. Glazer ailesi kulüpten elini eteğini çekene kadari kırmızı rengi giymeyeceklerini ve bir gün o rengi tekrar gururla taşıyacakları günü bekleyeceklerini belirtmişler. Bugünlerde Old Trafford'daki Manchester United maçlarında sarı-yeşil renkleri görüp, sebebini merak ederseniz diye açıklamış olalım. Tabii stadyumun, özellikle dakika 40 olunca "prawn sandwich" kuyruğuna giren çoğunluğu halen bu oluşumun dışında "başarı geldikçe ben işime bakarım usta" modunda.

























Aşağıdaki resimdeki "L.U.H.G." kısaltması "Love United Hate Glazer" anlamında. Yazının girişindeki resimde, yapılan oynamalar da United'ın tarihindeki oyunculara bir tür saygı duruşu.

4 yorum:

İsmail Şayan dedi ki...

Sarı-yeşil ayrıca kulübün ilk renkleri. Kuruluş tarihi olan 1878'den yönetimi Henry Davies ve ekibinin devraldığı 28 Nisan 1902'ye kadar bu renkleri kullandılar. Hikayeye Acetobalsamico'ya konuk olduğumda değinmiştim deyip ayıp değilse bir de link vereyim:

http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/02/major-adnda-bir-kopek.html

Selocan dedi ki...

Manchester United kurulduğunda, ilk renkleri Sarı Yeşildi. Belki tarihlerini hatırlatarak bir tepki de vermek istemiş olabilirler. Amerikalıları pek sevdikleri söylenemez.

Flying Dutchman dedi ki...

dostlar uyarılar için teşekkürler kuruluş renkleri hadisesini de yazıya ekleyelim..

Adam dedi ki...

Şu formayı yapsınlar 11 adet alacağım Fenerium'dan. Bunlar ne güzel renkler yahu.