17 Ocak 2010 Pazar

KALEDE EMEKLİLİK



















Manchester United kalesinde sayısız rekor kırdıktan sonra, koleksiyona bir tane daha ekledi Edwin van der Sar. Kasım ayından beri ilk kez kaledeydi Burnley maçında. 39 yaşına girdiğinden beri 79 gün geçmişti. Başka bir deyişle 40 yaşından 79 gün almıştı ve bu, onu 2. Dünya Savaşı sonrası dönemde Kırmızı Şeytanlar'ın kalesini koruyan en yaşlı oyuncu yaptı. Rekor bundan önce yine bir Hollandalıya aitti. Müzmin yedek Raimond van der Gouw, 2002 yılında Charlton Athletic maçındaki aleyi koruduğunda 40 yaşından 48 gün almıştı. Van der Sar bu rekoru geliştirecek her maçta. 2010-11 sezonunun sonuna kadar kontratı var. Zaten o sezonun sonunda da kariyeri noktalayacak.

5 yorum:

CanBey dedi ki...

abi naptın? Billy Meredith forvetmiş.. futbolu da city'de bırakmış.. neyse olur böyle kazalar diyoruz.

Onur Erdem dedi ki...

Billy Meredith sag acikti, kendisi ayni zamanda 1907'de kurulan ve tarihteki ikinci futbolcular sendikasi olan Association Football Players' Union'in da ilk baskaniydi... Ilginc bir kisilikmis...

İsmail Şayan dedi ki...

Ufak bir hata var: Billy Meredith kaleci değildi.

Kimi kaynaklarda "İngiliz Futbolu'nun ilk süperstarı" diye geçer. United'dan önceki kulübü de City idi. City'nin karıştığı bir skandal sonrası dağılan oyuncular arasında yer alarak üç ya da dört arkadaşı ile birlikte United tarafına geçti diye hatırlıyorum. İlk şampiyonluğu kazanan kadronun parçasıydı.

İsmail Şayan dedi ki...

Sanırım unuttum yazmayı, Meredith'i sağ açık diye hatırlıyorum.

Flying Dutchman dedi ki...

arkadaşlar meredith sağ açık mıydı? ben tam anlayamadım :))

düzelttik sağolun :)