8 Ocak 2010 Cuma

PASTADAN ÇIKAN TARAFTAR
















Bizde taraftarlarla takımın arasında tansiyon yükselince, antrenmana baklava götürüp gönül almak, hatta baklavanın tam ortasından alınan bir parçanın taraftar eliyle futbolcuya yedirilmesi ve tam o sırada fotoğraf çekilerek gazeteye basılması meşhurdur. Yalnız şöyle bir ayrım vardır ki, baklava antrenmana götürülüp futbolcularla yenir, yaşgünü ise futbolculaırn kendi aralarında yaptıkları bir törendir. Türkiye'de bu ayrıma sadık olmak gerekir. Baklava kamuyu birleştirir daha halkçıdır, yaşgünü pastası ise daha bir aristokrattır, taraftar pek katılmaz. Bu ritüeli Torino'lu taraftarlar çarşamba günü yıktılar. Takımları geçtiğimiz yıl Serie A'dan düştü. Bu sene de ligde onuncu sıradalar. Bütün bunlar yetmedi bir de kasım ayının sonunda kendi evlerinde 2-1 kaybettikleri Crotone maçından sonra futbolcuların bahis skandalına karıştığı dedikoduları ortaya döküldü. Başkan Urbano Cairo bu haberleri yalanladı ama taraftarlar pek memnun olmadılar. Cumartesi günü takım, David Di Michele'nin yaşgününü kutlamak için Torino'daki Il Cavlieri restoranına gitmişler. Taraftarlar da "şu halde bir de kutlama mı yapıyorsunuz, durun sizle bir özel görüşelim" diye basmış yaşgününü. Organizasyon bittiğinde takım mekandan ayrılırken maskeli 25 kişi ortama dalmış. Bazı oyunculara sözlü saldırı ve tükürme yetmemiş İtalyan medyasına göre Rolando Bianchi ve Riccardo Colombo'yu da tartaklamışlar. Arabalar tahrip edilmiş. Ardından da içeri dalıp Aimo Diana, Marco Pisano, Francesco Pratali, Massimo Loviso, Matteo Rubin, Paolo Zanetti, Angelo Ogbonna ve yaş günü çocuğu Di Michele'yi de elden geçirmişler. Futbolcu eşleri ve 4 tane çocuk da masada o sırada. Kocaları ve babalarının dayak yeyişini izlemişler çaresiz.

Torino ertesi günkü idmanı taraftarlara kapattı. Futbolcular Di Michele'nin okuduğu bir açıklamayla, yarınki Cittadella maçına çıkmamayı düşündüklerini belirttiler. Federasyon olayı "utanç verici" olarak nitelerken, İtalyan futbolcular sendikası da Torino'lu futbolculara sahip çıktı. Bu arada sendika demişken not düşelim.Hakan Şükür'le ilgili bu blogdan övgüden çok eleştiri okumuş olabilirsiniz ama adam yıllardır Türkiye'de bir futbolcu sendikasının eksikliğinden dert yanar. Sonuna kadar da haklıdır.

11 yorum:

mcD dedi ki...

zaneettiyi kimse dövemez, vallahi inanmam

varol döken dedi ki...

ben olsam öyle bir açıklama yaptıkları için bir daha döverim...

varol döken dedi ki...

sendika ne yapacak, koruma mı tutacak?

asıl torinolu futbolcular juventuslu futbolcuları da alıp taraftar derneklerini bassalar olay olur...

öyle açıklamayla falan olmaz, ezikler sizi!

varol döken dedi ki...

aimo diana, fm'nin hot prospect for the future beklentilerine cevap veremediği için sega tarafından dövdürülmüş olmasın?

Adsız dedi ki...

Taraftarların davranışını açıkçası haklı görüyorum.Helal olsun.

Kerim dedi ki...

Ne yorum yapacağımı bilmiyorum..Bu icraatı yapan insanlar gerçek ultra mı değil mi anlayamıyorum..Tamam takımına aşıksın herşeyden çok seviyosun ama bence insanları çoluk çocuklarının önünde dövmek ultralık olamaz..
Not: Allah korusun bigün galatasaray bu durumlara düşerse belki bende aynı şeyleri yaparmıyım bilemiyorum??

oneblood dedi ki...

ultraslana bak ultranın söz hakkını almış :) ultralık ne demek ya tarikat grubu gibi oldunuz iyice.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Gerizekalilik, baska bir sey degil. Bizde de zamaninda Rustu'yu, Ogun'u tartaklamislardi; sonra adamlar takimdan gidince "Hain" oldular bir de. Taraftar bazen saglam aptallasiyor, yapacak bir sey yok.

Fabio Luciano dedi ki...

sendika kuraralarsa sendika temsilcisi hakan şükür olsun o zaman.

toplu sözleşmelerde yıllık 2 milyon euro'yu beğenmeyen fenerbahçe'li futbolcular samandıra'da greve başladı.en ön saflarda ali bilgin ile selçuk şahin görüldü.ali bilgin'i gören başkan aziz yıldırım "bu kim ben tanımıyorum bunu dışarı çıkarın" dedi.

a-town dedi ki...

kendilerini futbolcuların sahibi sanan serseri takımı... 10. lige düşseler müstehak bunlara.

Kerim dedi ki...

Oneblood isimli kardeşim evet bende ultraslanım ama ultraslan asla ultra oluşumların yanından bile geçemez..sadece adının içinde ultra geçiyo okadar..Bunun dışında tarikat demişsin ultraslanı kulaktan dolma bilgilerle biliyosun sanırım..ercan saatçi denilen mahlukatta bize zamanında pkk demişti ona da inanırsın sen şimdi:)