29 Ocak 2010 Cuma

RETURN OF ZE BLACK SHIRTS


















İngiliz basınının Takvim'i Daily Star iş başında. Almanlar Gana ile oynanacak hazırlık maçında ilk kez yukarıdaki formayı giyecekler. Tabii kolunda Gamalı Haç'ın olmadığı versiyonunu. O versiyon İngiliz basınının marifeti. Forma, Adidas tarafından, 1898 yılında Almanların giydiği formanın renklerine saygı ve takım ruhunu artırması amacıyla tasarlandı. Hatta takım uyumunu simgelemesi de için 11 tane çizgi var formada. Ama Daily Star ne yaptı? Forma aynı zamanda Hitler döneminin SS subaylarının uzun siyah paltolarını andırınca, aldı, Ballack'ı gazeteye basıp yanına da Hitler'i koydu. Al sana "Dingiltere" haberciliğinin İngiliz versiyonu. Bir de halkın ağzından görüş almışlar "en son siyah giydiklerinde, dünyayı hakimiyet altına almaya çalışıyorlardı, o yüzden normal" diye. Bu onların ilk Nazi göndermesi değil. Euro 96 yarı finalinde de Daily Mirror, maç öncesi manşete "Achtung! Surrender. For you Fritz, ze Euro 96 Championship is over" yazmıştı. Sonra Stefan Kuntz ve Andreas Möller gazlarını aldı...Hayır bir cengaver çıkıp sormuyor mu, "madem SS'e gönderme yapıyorsunuz, Mussolini'nin ülkesinden bir adamı başınıza niye getirdiniz?" diye, ona yanıyorum.

5 yorum:

Burak Eken dedi ki...

Balık hafızalı Daily Star... Alman Milli Takımı, 2002-2005 arası da siyah forma giymişti. O zaman neredeydiler?

Adsız dedi ki...

Kendileri çok masum da ona buna çamur atıyorlar.'.dünya savaşında nazileri sovyetlere saldırması için göz yuman çıkarı zarar gördükten sonra savaş açan kendileri değil sanki.
Bu arad yanlışsam beni düzeltin Ballack da Doğu almanya doğumlu futbolcu.bu kadar tezatlık plma

Adam dedi ki...

Basın her yerde aynı işte. Sanki bizim Hürriyet, Milliyet vb.. gibi sözde saygın gazetelerimizde çok mu doğru dürüst haber çıkıyor. Paso sallama, paso rezillik. Bkz : "Halk böyle istiyor"

Vandir dedi ki...

forma inanılmaz güzel yalnız

GK dedi ki...

Çok kral forma yapmışlar.Daily Star da zırvalamış.Fanatiğe Fotomaça şükrettirtmiş.