25 Ocak 2010 Pazartesi

ŞEYH GERETS ŞAMPİYON

















Kariyerinin büyük çoğunluğunu bir takımda geçirenler yanında, gittiği her farklı takımda bir şeyler elde eden adamlar hep daha çekici gelmiştir insanlara. Capello, Mourinho, Hiddink, Van Gaal gibi adamların sevilme nedenlerinden birisi de budur. Eric Gerets de böyle bir adam. 6 farklı ülkede çalıştı kariyerinde ve bunlardan 4 tanesinin lig şampiyonluğunu kazandı. Toplamda kazandığı 6 şampiyonluğun bence en değerlileri, Lierse gibi, bugün Belçika 2. Ligi'nde mücadele eden ve son şampiyonluğunu 1959-60 sezonunda kazanmış bir takımı, hem de oldukça mütevazi bir kadroyla şampiyonluğa taşıması ve tabii ki 2005-06 Turkcell Süper Lig şampiyonluklarıdır. Bunun dışında Club Brugge'la 1 Belçika Ligi ve PSV ile de iki Eredivisie şampiyonluğu var. Dün bu koleksiyona bir yenisini ekledi Belçikalı. Olympique Marseille'den, hem de takım şampiyonluğa giderken ayrılacağını açıklaması, geçtiğimiz yılın en tartışmalı teknik direktör kararlarından birisiydi. Keseyi doldurmak için Suudi Arabistan'a gittiğinde bir hayli de eleştiri aldı. O eleştirileri bir kenarda tutalım, dün takımı Al-Hilal, Al-Hazm'ı Issa Al Mehyani ve Nawaf Al Abed'in golleriyle 2-0 mağlup ederek ligin bitimine 3 hafta kala, takipçisi Al-Shabab'ın 13 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti. Bu kulüp tarihindeki 12. şampiyonluk. Reinhard Stumpf da Gerets'in yanında tabii. Şimdilik Arap yarımadasında Gerets'in işleri iyi gidiyor. En azından 1 sene daha cebini dolduracak. Tabii Şeyh Bin Musa'id sadece ligi değil Asya Şampiyonlar Ligi'ni de istiyor.

Aralık ayında Al-Hilal ile beraber Fas milli takımını da çalıştırması yönünde kendisine bir teklif vardı ama Al-Hilal kulübü teklife sıcak bakmamıştı. Fas'ın başında halen Roger Lemerre'in yerine getirilen Hassan Moumen bulunuyor ama büyük ihtimal Fas Futbol Federasyonu, Fransızca konuşabilen yabancı bir teknik adam bulacak.

Bu arada son notum, Al-Hilal takımını bugüne kadar Türkiye'den yolu geçen Reiner Hollmann, Georges Leekens, Safet Susic ve Sebastiao Lazaroni de çalıştırmış.

3 yorum:

TurcoMerato dedi ki...

Gerets Türkiye milli takimina yakisir bence ?

Baran Doğan dedi ki...

Onu bunu boşverin de siz, Kuveyt liginde "Kazma" adında bir futbol takımı varmış. http://www101.mackolik.com/Futbol/Takim/2849/Kazma/2009%2f2010
FD bu takımın bir geçmişini araştırıp bir yazı yazsa diyorum, hoş olur.

insivible dedi ki...

hem de nasi, keske