29 Ocak 2010 Cuma

TARİHTE DÜN BU VAKİTLER vol.12


















-IKEA'daki küçük alanlarda yaşama üzerine kurulmuş, 50 metrekarede yaşıyoruz, 25 metrekarede yaşıyoruz tasarımlarını gören bir Türk genci, IKEA'nın bileğini bükmek için, 8 yıl boyunca kendisini 15 metrekarelik bir odayı tasarlamaya verdi. 8 yıl sonunda odadan çıkarak tasarımını tüm dünyaya tanıtan gencin, pes etmeyi düşündüğü sırada banyo yaparken banyo deliğine işediği ve tuvaletle banyoyu tek bir duşakabinde tasarlayarak hedefine ulaştığı bildirildi. (Stockholm, 2018)

-Sıcak ve kurak bir ocak ayının dokuzunda, saat dokuzda Ayşe Arman, elinde Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi kitabıyla dünyaya geldi. Ağzından çıkan ilk laf "Dubai'de seviştim" olan Arman, Spice Platinium ve Vivid Interactive firmaları üzerine verdiği bitirme teziyle üniversiteden çıkarak anında Türk basınına girmesinin ardından, kendisine yöneltilen "her yazında da cinselliğe giriyorsun" eleştirilerine "girenler nereye giriyor, çıkanlar nereden çıkıyor bunu düşünmek lazım" şeklinde cevap verdi. (Adana, 1965)

-Yıllardır, ömrünü, her transferi değerlendirirken "opsiyonu var mı abi onu söyleyin, opsiyon varsa iyidir, önemli olan opsiyon" diye ortamları dolaşmaya adayan adamın eşiyle 5+5 opsiyonlu evlilik sözleşmesine imza attığı, 2 çocuğunu da doğum kliniğinden 1+2 yıllığına, kiraladığı öğrenildi. Konuyla ilgili görüşleri alınan M.M.'nin kameralara "bir önceki eşimi de %50-%50 bonservis sistemiyle Perugia Evlendirme Dairesi'nden almıştım" şeklinde konuştuğu, sözlerini "yeter Haldun yeter" şeklinde tamamladığı öğrenildi. (İzmir, 2156)

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın aldığı bir kararla, iş mülakatlarında "en sevmediğiniz 3 özelliğiniz nelerdir?" sorusuna, ters manyel yapmak için "iş hayatımı özel hayatımın önünde tutmam, mükemmeliyetçi olmam ve iyi niyetli oluşum" şeklinde cevap veren tüm adayların, eğitim diplomalarının elinden alınması kararlaştırıldı (Ankara, 2035)

-Avustralyalı bağımsız yönetmen Edward Pompatin, müzikteki "best of" albümlerinden sonra edebiyat dalında Elif Şafak'ın da "best of" kitabı çıkarması üzerine, çektiği 5 filmin en iyi bölümlerini birleştirip sinema dalındaki ilk "best of" ürününü piyasaya sürdü. İlk gösteriminden sonra izleyicilerin, oldukça yıpranmış halleriyle "daha önceki filmlerinden ne tat aldıysak, bundan da aynı tadı aldık, bu ekol devam etmeli" şeklinde görüş bildirdikleri Pompatin ile ilgili tek sorunun, yönetmenin porno filmler çekmesi olduğu, konulu filmlerde henüz bu uygulamanın denenmesinin zor olduğu açıklandı. (Sydney, 2009)

-Tarihte ilk kez bir kadın, yeni doğum yapmış kız arkadaşının bebeğini gördüğünde "oy yerim ben seni yerim, ay çok tatlı, bak bak bak ablası" ifadelerini kullanmadı ve bu an BBC, NBC, National Geographic ve Animal Planet tarafından olay yerinde kaydedildi. Animal Planet'in olay yerinde olmasının gizemi, bebeğin Fil Adam olduğunun ortaya çıkmasıyla netlik kazandı. Olayla ilgili açıklama yapan acılı anne "ben her bebek alenen tipsiz olsa de göstermelik olarak böyle sevilir diye bilirdim, bunlar ülkemizden rant sağlamak isteyenlerin oyunlarıdır" diye konuştu (Bristol, 1907).

-People dergisinin bu haftaki "Boş bakkallar taşaklarını tartıyor" yarışmasının birincilik ödülünü tarihte ilk kez Paris'e boş bavulla gidip havalimanında kilo fazlası olmadan dönebilen Türk kızı kazandı. İkincilik ödülü yeni işe başladığı her şirkette 1 ay sonra, "beyler bir halı saha takımı çıkarmaz mıyız?" diye sorarak Türk sporunu ve şirket içi ilişkileri geliştiren adama verilirken, üçüncülük ödülü sorumlu baba imajı vermek için çocuğuna çizgi film VCD'si almayı hayat felsefesi edinmiş adama verildi. Mansiyon ödülü ise Kadıköy-Alkım Kitabevi'nde hiçbir şey satın almadan 5 saat 16 dakika 37 saniye gezebilmiş adama verildi.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Şöbiyet tadında bir yazı olmuş bilesin uçan hollandalı.Pelerinin var mı lan senin ?

Adam dedi ki...

Ayşe Arman bombaymış hakaten. Bu kadınla sevişmektense Koala ile sevişmeyi yeğlerim. Niye Koala bilmiyorum. Birden aklıma geliverdi :)

aranciameccanica dedi ki...

harikasın uçan hollandalı. ayşe arman enfesti özellikle..

roland deschain of gilead dedi ki...

ben bi kere alkım ı 7 saat boyunca gezmiştim...arada sevdiğim kitaplardan bölümler okuyup raflara kitapları geri koymuştum çok güzel bir pazar günüydü..

ödülümü bekliyorum