23 Ocak 2010 Cumartesi

TAY TAY TAY



Werder Bemen 2-3 Bayern Munich. Bayern bu maçta puan kaybetseydi herhalde "atamayana atarlar" klişesinin bu kadar geçerli olduğu bir maç daha olmayacaktı belki de. Gerçi, yine de geçerli oldu. Bayern 2-1 öne geçtikten sonra Werder Bremen beraberlik golünü atana kadar Van Gaal'in takımının 5-6 net gol pozisyonu ve rakibi 2'ye 1 veya 3'e 1 yakaladıkları sayısız pozisyon var. Böyle bir maçı Robben'in dağlardan taşlardan vurduğu frikikle kazandılar. Frikik sonrası Van Gaal'in karizma da dağıldı tabii. Golü hocayla paylaşıp hırs yapayım diye kulübeye koşan Robben'ın düşüşü görüp yarılması da ayrı bir güzellik. Günün adamı herhalde İranlı Vahid Hashemian'dır. Takımı Bochum'un kendi evinde Schalke 04 önünde, son 10 dakikaya 2-0 mağlup girdiği maçta oyuna sonradan girerek son 8 dakikada 1 gol, 1 de (93.dakikada) iki kişi arasında, aut çizgisine sıkıştırılmışken adrese teslim bir orta çıkardı. Felix Magath'a da kulübe zeminini dövmek düştü.

Futbol ilahları sağolsun bir kez daha. Bundesliga halen futbol zevkinin kaybolmasını engelliyor. Son olarak 2 senedir her fırsatta övgü düzdüğümüz Jurgen Klopp'a da selam olsun. Neredeyse her hafta, binaya bir tuğla daha koyarak büyüttüğü (ve birkaç sene önce iflasın eşiğinde olan, oyuncu maaşlarında indirim yapan) takımını zirvenin 3 puan gerisine yerleştirdi. Nuri Şahin ve arkadaşları "Westfalen'li Mourinho"nun önderliğinde resmen şampiyonluk potasında.

9 yorum:

Emilio Santos dedi ki...

Ah be abi bir de şu senin Utrecht yenilmeseydi bugün. İyi para geliyordu :)

delorean dedi ki...

Dortmund'u yıllardır takip ediyorum ve bir türk takımı kadar sevip tutuyorum diyebilirim.Bu takım haketmediği durumlara düştü kaç yıldır.En sonunda toparlanmayı başardı.Geçen sene uefayı son haftada kaçırdı.O da Hamburg'un 90+da attığı ofsayt olan golle.Neyse sorun değil daha hayırlı oldu belki de.Ben geçen seneki başarının bu sene devam etmemesinden korkuyordum ki allaha şükür öyle olmadı.İlk haftalar takım biraz bocalasa da şu an 12 haftalık bir yenilmeme serisi yakaladılar.Klopp'u Mainz'dayken çok seviyodum.Tamamen sıradışı,zeki olduğu belli olan bir teknik direktördü.Mainz her ne kadar küme düşse de,o takım için yapabileceğinin en iyisini yapmış bir adamdır ve bence başarılıdır.Dortmun onu getirerek çok yerinde bir karar verdi ve o da gerçekten farkını gösterdi.Helal olsun diyorum.Bu takımı avrupaya döndürecek inşallah.Dortmund bu istikrarda gidecek gibi gözüküyor.Umarım sene sonu ilk 3te olunur ve 100.yılında artık bu taraftarın hakettiği başarıya ulaşılır.Gelecek parlak.

Guinness Please dedi ki...

izler izlemez aklıma sergen ve izlandaya attığı gol geldi..

http://www.youtube.com/watch?v=_lKdlsLgRJQ

Minero dedi ki...

Robben bilerek ve isteyerek atmış çok güzel gol. Tim Wiise de çıldırmış tabii. Mübah o çılgın adama. Ama benim için en vurucu olan videonun 1080p olması ve eldeki bir kamera ile evdeki TV'den çekilmiş olması. Almanda para ve teknoloji va diyor gariban bir öğrenci olarak üzüntüden kahroloyurm...

coolasfcuk dedi ki...

bilerek vurduysa sezonun golü.

Ku.Ba dedi ki...

Bence de bilincli atmis. Orta icin topun altina fazla giriyor. (bu cumlede bir terslik var ama...)

Fuzzy Logic dedi ki...

Sonunda Dortmund geri geliyor. yillardir bekliyoduk. bu arada Nuri Sahin bu hafta kaptan olarak sahaya cikti ve bu sene inanilmaz oynuyor. Alman televizyonu ne zaman nuri topu ayagina alsa güclü sahin diye bahsediyor. Bence simdiden sezonun 11 futbolcu listesine girmeyi haketti. Gitgide de bayrak adam olma yolunda. Seviyoruz, seviniyoruz

Adsız dedi ki...

borussia dortmund çok sıkıcı gerçekten.

mamo chello dedi ki...

an error occured diyo videonun başlangıcında,o yüzden heralde devamı gelmiyo:)