18 Ocak 2010 Pazartesi

VAKA-I TWİTTERİYE-4

İnsanoğlunun köpekten sonra en sadık dostu haline gelen Twitter aleminden yine bir bombayla karşınızdayım. Biliyorsunuz bu blogda Twitter denen gavur icadını yerden yere vurdum da vurdum. Sonra gittim bir tane hesap açtım. Açtıktan sonra aynaya baktım şöyle, "allah cezanı versin, çek git burdan, döverim seni, hepinizi döverim ulen" diye kovdum kendimi aynanın önünden. 3-4 günde bir girip bakıyorum işte arkamdan küfreden varsa ağzının payını vereyim diye o kadar. Ama hakikaten insanlardaki özveriye hayranım, şimdi isim vermeyeyim (hiç de sevmem vermemeyi ama vermeyeyim) bazı arkadaşları görüyorum, sabah 7'de "günaydın herkese" diye girip, gün boyu 89 mesaj atıp gece 12-1'de yatarken "iyi geceler ben yatıyorum" diye yatıyorlar. Aralarda ne yazıyorlar okumuyorum, herhalde "az önce tuvalete gittim", "ishal olmuşum", "yemek de iyiydi ha", "çıkıyorum 5 dakikaya evdeyim", "eve geldim az önce yemek yiycem şimdi", "TV'de de bu gece hiçbir şey yok", "bu program da iyiymiş dur izleyeyim", "çok yorulmuşum bugün", "sevişicem bir saniye bana şans dileyin", "hamlamışım biraz o yüzden erken döndüm" diye gidiyor...Hayır teknoloji, GPRS, GPS şu bu ilerliyor böyle giderse insanoğlu bu "nowing" denen şeyin suyunu çıkartacak. Her anını her hareketini oraya yazamayan insanlar bir süre sonra krize girebilir. Ahu Tuğba'nın "beyaaaz beyaz istiyorum" diye Nuri Alço'ya sarılması gibi "twiiiit twiiiiit getirin bana" diye dolaşan adamları sokaktan toplamayalım sonra. Durun yakında bir TOP 10 klişe yaparız bununla ilgili...Şimdi girsem 25 tane çıkarırım...

Hollandalı futbolcuların arasında da moda bu Twitter belası. Daha önce Gregory van der Wiel olayını anlatmıştık. Ayrıca Hull City'nin Amerikalısı Jozy Altidore'un da bir hadisesi var. Hayırlısı ile Ryan Babel'in de oldu. Cumartesi günü oynanan ve 1-1 biten Stoke City maçı öncesinde kadroya alınmayacağını öğrenen Babel, hemen koşmuş Twitter'a. "got some disappointing news, I m not travelling 2 Stoke. The Boss left me out the squad. No explanation" diye dökülmüş. Bunun internet sözlüğündeki karşılığı şu. Hoca beni kadroya almadı anlayana :wink:. Bakın bu olaylar aslında bizim, ulaşılmaz üst düzey futbolcular olarak gördüğümüz adamların nasıl daha teenage pozisyonunda olduğunu gösteriyor. 23 yaşında bir adam Babel da sonuçta. Normal olarak, daha birkaç ay önce yaşanmış ve Altidore'a pahalıya patlayan Twitter hadisesinden ders alması lazım ama almıyor işte. Henüz o olgunlukta değil. 30 metreden Şampiyonlar Ligi'nde gol çakıyor ama kızgınlık yönetimine gelince fos. Yetmemiş bir de "who is going to watch match of the day tonight? not me" (bu akşam Match Of The Day'i kim izleyecek? ben değil?) diye de aranmaya devam etmiş. Taraftardan da gideri almış tabii. Bir Liverpool taraftarı "you never played that great against Reading could be the reason. show some passion and get your foot in" "Reading'e karşı iyi oynamadığından olabilir. Biraz gönlünü koy şu sahaya" diye cevap vermiş.

Benitez'in ilk baştaki yaklaşımı sakindi ama işin aslı bugün ortaya çıktı. 60 bin pound ceza aldı Babel ve Benitez tarafından kulüpte artık istenmediği resmen bildirildi. Kısacası Babel Liverpool'dan şu şartlarda kesin olarak ayrılıyor. Sunderland, Birmingham devrede. İngiliz basını Galatasaray'ın ismini de çok kullanıyor.

Koskoca Liverpool'ın hali. Bill Shankly mezarından zombi diye kalkıp bunların hepsinden bir ısırık alsa müstehak. Babel'e şu formayı hediye ediyorum.

5 yorum:

varol döken dedi ki...

eğer bunu yazıyorken bir yandan da

@babel you're right man, come to galatasaray, we're so open for the tweets

yazmıyorsan yüce rabbim bana da bir twitter hesabı açmayı nasip etsin!

Flying Dutchman dedi ki...

şöyle yazmayı düşünüyorum

@babel under the control the games, during the games, some big chances some possibilities

Schumy dedi ki...

okazyons... diye devam eder :)

Bu arada Rafa ilan vermiş sahibinden.com'a.

Sahibinden satılık 86 model Surinam görünümlü Hollandalı golcü (kanat). Değeri 10 milyon euro, takas bedeli 12 milyon euro diye.

Sade dedi ki...

giriş cümlesine bayıldım :D

Çağrı dedi ki...

bundan sonraki kariyerini 4-5 tane 2.sınıf İngiliz klübünde oynayarak tamamlar Babel ..