26 Şubat 2010 Cuma

BİZ KANSAS'TA YABANCILARI SEVMEYİZ

Claudio Lopez'in kariyerinin zirve noktası Valencia ile 1999-2000 sezonunda oynadığı Şampiyonlar Ligi finalidir, ki Hector Cuper'in takımının o sezonki en önemli oyuncularından birisidir. Lazio'ya o sezonun sonunda transfer olduğunda bonservisine ödenen para 35 milyon euro değerindeydi. Ancak Lazio'da beklenileni veremedi Arjantinli. Zaten onun döneminde de kulübün elde ettiği en büyük başarı 2003-04 sezonunda kazanılan İtalya Kupası'ydı ama o sezon çok da fazla forma giyememişti zaten ve attığı gol sayısı 4'ü geçmemişti. Meksika'nın Club America takımına gitti o sezonun ardından. Takım 2005 Clausura şampiyonluğunu kazanırken attığı 17 gol onun kariyerinde ufak bir kıpırdanmayı da beraberinde getirdi. Ama fazla sürmedi bu. 2005-06 sezonunda toplam 6 gol kaydedebildi. Artık 32 yaşına gelmişti. Birçok futbolcunun yaptığı gibi evine döndü. Valencia'ya gelmeden önce forma giydiği, Racing Club'la sözleşme imzaladı. Ancak kürkçü dükkanında da tezgahın arkalarında kaldı hep. Bu da onu Kuzey Amerika'ya, yaşlı eski şöhretlerin cenneti ABD Ligi'ne gönderdi. 34 yaşına birkaç gün kala Kansas City Wizards, onu bedelsiz kadrosuna kattı. 2 sezondur orada forma giyiyordu. Ta ki 2 gün önceye kadar.
Kansas kulübü Arjantinli'nin kontratını feshetti. Web sitelerinden kulübe yaptığı hizmetler için teşekkür edip, kontratı uzatmama kararı aldıklarını belirtmişler. Haziran ayında 36 yaşına girecek oyuncu. Nereye kapağı atar bilemiyorum. Kariyerindeki tek şampiyonluğu Club America ile kazandığı Meksika Ligi şampiyonluğu olarak kalacak bu gidişle. Bu arada Lopez'in lakabı El Piojo...Türkçedeki karşılığı "kımıl"...bildiğimiz zararlı olan...Artık adama "kımıl" demek içimden gelmedi...

3 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

99'da PSV'ye gelişine attığı harika bir gol vardı hep onla aklıma gelir. Hoş o dönem hep akılalmaz goller atıp dururdu hey gidi.

organic soap dedi ki...

south park'ın bir bölümüydü bu. biz burada yabancıları sevmeyiz der dururlardı. zamanında tv'de izlemiştim, lisede de baya kullanırdım bu sözü. ama nette araştırmama rağmen bulamamıştım o bölümü bir daha.

eğer hangi sezon, hangi bölüm olduğunu biliyorsan söyleyebilir misin dutchman?

insivible dedi ki...

uzaylilarin geldigi bolumden bahsediyosun galiba. meksikalilara gonderme var, amerikada meksikalilara wetback derler denizden geldikleri icin yabancilara da gooback diyolar.

bolum su
http://en.wikipedia.org/wiki/Goobacks

izlemek istiyosan
http://www.southparkstudios.com/guide/806/