2 Şubat 2010 Salı

CELTIC VE METAMORFOZ


















Herhalde Ankaragücü'yle ara transfer döneminde yarışacak tek kulüp Celtic oldu. Ankaragüçlü taraftarlar, sabah yataklarından "bu sefer kimi aldık acaba?" diye kalkıyorlardı. Hani her transfer sonrası yapılan meşhur dizilişli kadrolar var ya, Ankaragücü taraftarları ondan günde 5 tane yapıyorlardı. Neyse transfer dönemi bitti de kadroları da şekillendi. Bu sene kaç yabancı geldi kaç tane gitti ben ucunu kaçırdım. Neredeyse dün aldıkları adamı, yabancı kontenjanı açmak için bugün gönderecek duruma geldiler. Lig başladığında göreceğiz olup biteni. Ama biz hep söylediğimizi yineleyelim, bu tür takımların oturması için, aynı hocayla ve aynı iskeletle en az 2 sene istikrarlı biçimde yanyana oynamaları lazım. Hele Türkiye'de şampiyonluktan bahsediyorlarsa 4 sene belki de. İskoçya'da da Celtic tabuları yıktı. Rangers'ın 10 puan gerisinde olunca takım metamorfoza uğradı sanki. 7 oyuncuyu gönderip 11 tane oyuncu aldılar. Tony Mowbray, WBA'da bütçe yetersizliklerinden pek rahat hareket edemiyordu. CM'de 2-3 sene boyunca Drogheda United'ı çalıştırıp, sonra sıkılarak Milan'ı alan adam gibi oldu. Paul Slane (Motherwell), Thomas Rogne (Stabæk IF), Ki-Yueng Sung (FC Seoul) ve Cillian Sheridan (Plymouth Argyle) transfer edildi. Paul Caddis (Dundee United), Darren O'Dea (Reading) ve Benjamin Hutchinson da (Swindon Town) kiralık sözleşmelerini bitirip Glasgow'a döndüler. Morten 'Duncan' Rasmussen (Brøndby IF) ve Diomansy Kamara (Fulham) ardından Celtic'e katıldılar. Son olarak da Robbie Keane Tottenham'dan kiralandı. Ayrıca 2 Hollandalı Jos Hooiveld (AIK) ve Bayern'den kiralanan Edson Braafheid da Celtic Park'ın yolunu tuttular. Ayrılan oyuncular genelde Anglo Sakson kökenli oyuncular. En bilineni Gary Caldwell. Caldwell Wigan Athletic'e transfer oldu. Tam 5 oyuncuyu da Gordon Strachan eski kulübünden Middlesbroguh'ya getirdi. Barry Robson, Willo Flood, Chris Killen, Stephen McManus ve 3,5 milyon pound ödedikleri Scott McDonald.

4 yorum:

McDennis dedi ki...

sanirim ayni anlarda ayni konuyu yaziyormusuz... :)

http://lefoot.wordpress.com/2010/02/02/the-boyhood-heroes/

QuaresmA dedi ki...

gordon strachan da ayrı bi ziya doğan'mış. baktı başarısız oluyor, topla bakalım robson'ları, flood'ları, celalettin'leri.

McDennis dedi ki...

geL Tjikuzu sende geL.. :) Ayman aL formayi sende...

Eddie dedi ki...

Tüm bu oyuncular arasında en faydalı transferin Cilian Sheridan olduğu kanısındayım. Peter Crouch vari geleceği parlak bir santrfor. Gerçi bize göre genç, onlara göre yaşı kemal ermiş ama (21) yine de bir kaç sezon sonra Premier League'de izleriz gibi geliyor.