20 Şubat 2010 Cumartesi

HITLER JR. GELİYOR


















Günün hadisesi budur bana göre. Hollanda'da Afganistan'a asker gönderme konusunda bastıran başbakan Jan Peter Balkenende'ya karşı çıkan Partij van de Arbeid, yani İşçi Partisi, hükümetten çekildi. Böylece hükümet de dağılmış oldu. Erken seçim ufukta. Bu tek bir adama yarayacak. Aha yukarıdaki Hitler bozuntusu, dinci, ırkçı falan değil resmen hoşgörü üzerine kurulmuş Hollanda'nın arkasında yatan felsefeye ihanet eden, insanlık hainine...Geert Wilders'a. Hollanda'daki Fas, Türk, Arap halkını çok zor günler bekliyor. Bakın müslümanlar demedim, zira bu milletlerden birine mensup olunca default olarak müslüman sayılıyorsunuz. Zaten konu da bu değil. Siz öyle görmek isteseniz de istemeseniz de Hollanda'nın özellikle yaşlı nüfusu seçimde, bu dangoza arka çıkacaktır. Aynen AB Senatosu seçimlerinde çıktığı gibi. Hepimize geçmiş olsun...

Tanımayanlar için söyleyeyelim kendisi Kur'an-ı Kerim'in satışının ve bulundurulmasının yasak olmasını isteyen, şahsi internet sitesinde Fitna adında İslam karşıtı bir film yayınlayan, 18 yaşından küçük suç işleyen tüm müslümanların aileleriyle birlikte ülkelerine gönderilmesini talep eden (ülkede geçirdikleri süre ne olursa olsun), başörtü vergisi koymayı planlayan ve buna benzer bir dolu kafatası avcılığı işi yapan bir zattır...Tabii bizim trendy "laikçiler" (laikler demedim bakın atlamayın) bu adamı görünce "İslam karşıtı mı iyi iyi bize de böylesi lazım" diye düşünüyordur ama uzaktan Hitler'in sesi hoş geliyor.

22 yorum:

sebofanmemo dedi ki...

Avrupa'da müslümanlaşma dalgasının artması , müslüman ülkelerden gelen insanların artması ve Avrupa nüfusunun hızla yaşlanması bu fikirlerin eline şu anlık koz veriyor eğerki bu anlık fırsatıda değerlendiremezlerse yerlerini , elitliklerini kaybetceklerini biliyorlar ve daha çok faşistleşiyorlar , hırçınlaşıyorlar düşünemez hale geliyorlar.

İsviçre , Fransa , Avusturya , Danimarka ve Hollanda'dada bu düşünce çok daha katı şekilde ortaya çıktı buda müslüman halkları ve doğu ülke vatandaşlarını zor bir sınavla karşı karşıya bıraktı bırakmak üzere hepinize Allah yardımcı olsun nediyelim . Bu faşistlerin ayakları birbirine dolanır inşallah.

Unknown dedi ki...

Eleman aslinda tam anlamiyla irkci degil, sadece musluman dusmani. Hristiyan bir Turk'un hristiyan bir Hollandali'dan bir farki yoktur gibi beyanatlari vardi. Ama ne derse desin azicik esmersen, 1-0 yenik basliyorsun. Yandigimizin resmidir. Ben simdiden valizi toplamaya basladim, secimden sonra cadi avi baslar.

Adam dedi ki...

Evet tam bizim laikçilere göreymiş. Abdullah Cevdet'in istediği gibi damızlık adam getiremedik lakin Hitler neden olmasın ki :)

linguisticsfc dedi ki...

life with louie ya bu adam. (tipi tabii)

Ferhat dedi ki...

Eğer biraz şansınız varsa Avusturya'daki ekürisi Jörg Heider gibi trafik kazası yapar kurtulursunuz.Yoksa -ki bence bu sefer o kadar şanslı değilsiniz- bundan böyle yabancılara her türlü aşağılık muamelesi yapmaya başlarlar.

Batılının ten rengi kar beyaz olmayanı kendine yakıştıramaması veya hristiyan olmayanı gözünün önünde görmek istememesi yeni değil ama Hollanda gibi özgürlükler ülkesinde böyle dallamalar peydah olduysa ırkçılık tırmanışa geçiyor demektir.

Artık bu herif seçilirse yeni dönemde hepinize kolay gelsin.

gelgidersin dedi ki...

Bu adam başbakan filan olursa üç büyüklerin tribün liderinin klübe başkan olmasını 100 ile çarpmak lazım. Kamil İngiltereye girememişti, sonra mahkemede hakkını arayıp girmişti. Bir insan bu kadar kıl olamaz...

Adsız dedi ki...

Bu işin sonu gelmez.
Avrupalı rahatının bozulmasından, göçmenler insan yerine konmamaktan şikayetçi.
Biri refahının bu insanların ataları sayesinde olduğunun diğeri de az biraz yaşadığı çevreye uyum sağlaması gerektiğinin bilincine varmalı.
Karşılıklı tavizler verilip ortak yol bulunamadıkça Geert Wilders gibileri ortaya çıkıp parsayı toplayacaktır.

Antidoto dedi ki...

Koduum çocuk pornocusu tiplisi yaaa.Faşizme ölüm tek yol devrim......

Ortega dedi ki...

Tabii bizim trendy "laikçiler" (laikler demedim bakın atlamayın)

Şu mecburi açıklamalar içine düştüğümüz rezil durumu özetliyor aslında. İnsanın hakaret ya da küfür etmeden fikrini rahatlıkla söylemesi gereken blogda bile yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için parantez içi açıklamalar yapmak zorunda kalması koyuyor valla.

jackietreehorn dedi ki...

vv garip bir parti, isteyen parasal destekte bulunabiliyor, ama parti üye kabul etmiyor. partinin kararlarinı da bizzat wilders veriyor, üyeleri bizzat kendisi seçiyor, oylama, ortak karar gibi bir şey söz konusu değil.

türkiye'de "adam yobazlara, islamcılara karşı işte, haklı bence" diyenler gerçekten mevcut, onlar için pvv hakkında bilgiler verelim. partinin belli başlı programları şunlar: anayasanın birinci maddesinde belirtilen "hollanda'daki herkes eşittir" maddesinin "yahudi-hristiyan ve hümanist kültür diğer kültürlerden üstündür" şeklinde değiştirilmesi, müslüman göçmenlerin ülkeye gelişinin durdurulması, hollanda'da yeni ki cami inşaatlarının durdurulması, kendi deyişleriyle faşist bir kitap olan müslümanların "mein kampf" ı kuran'ın yasaklanması ama incil'e ellenmemesi, devletin küçülmesi, özelleştirmenin artırılması ve vergilerin azaltılması. parti ab anayasasına karşı, avrupa birliğinin sadece ekonomik bir birlik olmasını istiyor. bunun dışında belçikanın parçalanıp flaman kısmının hollanda'ya katılmasını talep ediyor (çünkü üstün kültür hollanda varken ne işin var dallama fransızlar ile, ey belçika). hollanda'nın güney amerika'daki toprağı olan antillerin açık artırma usülü satılması parti programı dahilinde (new york'u zamanında ingilizlere satmıştık, antilleri niye satmayalım hesabı). son olarak da her türlü uyuşturucunun tamamen yasaklanmasını ve coffee shop'ların da kapatılması da bu güzel partinin planları arasında (genç ingilizler rahatsız).

2009'daki araştırmaya göre pvv'yi destekleyenlerin sadece %13ü üniversite mezunu (diğer partilerde bu oran %29). wilders'in partisi pvv muhtemelen birinci parti olarak çıkmayacaktır seçimlerden, son anketlere göre hristiyan demokratlar tekrar yükselişte. muhtemelen gene bir koalisyon hükümeti kurulacak ve pvv hükümete girer ise koalisyon pek uzun ömürlü olmayacaktır. bunu da pim fortuyn'un partisi lpf ile kurulan koalisyonun geçmişine bakarak tahmin edebiliriz. eski komünist, sosyalist pim fortuyn yabancı düşmanlığı dışında çakma liberal wilders'a pek benzemiyordu ama iki parti de popüler bir lider ve onun popülerliğinden ekmek yemeye çalışan alakasız insanlardan oluşuyor. wilders lpf'in başarısızlığından gereken dersleri almış, o yüzden parti üyelerini tek tek kendisi seçiyor ve bu yüzden yaklaşan yerel seçimlere her şehirde katılmıyor. fakat wilders'ın popülaritesinden yararlanmak isteyenler kopya pvv'ler kurmaya başladılar, partij vrijheid utrecht (pvu) gibi. wilders ortak özellikleri yabancı düşmanlığı olan bu kopya partileri resmi olarak desteklememekle beraber tam olarak da reddetmiyor, böyle garip bir durum söz konusu.

murat dedi ki...

Aslında bu zihniyete pek yabanci değiliz sanırım... Bi ara TD de açılan şehriniz de kaygılandıran şeyler tarzı bi başlık vardı orda kürt kökenli insanların çoğalmasından rahatsız olan tiplerle aralarında pek fark yok sanki!

Baran Doğan dedi ki...

Canı "Turks Fruit" çekmiş olabilir.

liquefied dedi ki...

adamın hasta olduğu tipinden belli.

bu arada konudan bağımsız olarak ajax'taki christian eriksen isimli genç hakkında bir yazı bekliyorum. çok iyi adam.

t.s.irony dedi ki...

Garip bir sekilde Wilders'in basbakan olmasini istiyorum (ki tabii ki bu olmayacak.) Ulkenin kendiyle yuzlesme vakti geldi gibime geliyor. Baslarina Wilders felaketi gelmeden anlamayacaklar durumun vehametini. Mesela yukarida e.b. nin belirtmis oldugu parti tuzugu (tek adam, partiye uye olamama vesaire) partinin fasist bir yapilanma icinde oldugunu gosterse de Hollanda'da basin partiye hala israrla 'populer' parti diyor. Genel olarak bir iki yuzluluk mevcut. Kimse Hollanda'nin %17'sinin fasist bir partiye oy verdigini dusunmek istemiyor. Cunku Hollandalilar sonucta iyi insanlar, oyle degil mi?

Ku.Ba dedi ki...

bence fazla da kucumsemeyin bu adami. her adimini hesaplayarak atiyor, ne yaptigini gayet iyi biliyor.
- irkciliklari tescillenmis kisilerle arasina acikca mesafe koyuyor (mesela bkz. Flaman Filip Dewinter).
- islam "irk" degil, komunizm ve fasizm gibi mucadele edilmesi gereken bir ideolojidir diyor.
- hatta benim beklentim, bir sonraki secimlerde listesine bir ex-muslumani koyacak; "benim zenci arkadaslarim da var" misali.

hollanda meclisindeki 150 koltugun en kotu ihtimalle 25'ini, gercekci olmak gerekirse de en fazla 22'sini alir benim tahminlerime gore. bu demek oluyor ki, hukumete girebilmesi icin en az (!) 2, ama yine gercekci olmak gerekirse en az 3 koalisyon ortagina ihtiyaci olacak, zira hollanda siyaseti tarihinde hic bu kadar bolunmemisti. kim galip gelirse gelsin, iktidar icin cogunluk koalisyonunu kurma isinde cok zorlanacaklar. zaten pvv'yi boykot edeceklerini belirten birkac parti de cikti simdiden.

her neyse, koalisyon ortagi bile olsalar, fazla telasa mahal yok bence. hollanda'nin asiri uzlasmaci siyaseti hitlercilik oynama firsati vermeyecektir kendisine.

hatta ben sahsen bir suredir iktidara gelmelerini umuyorum: lpf ornegindeki gibi, beceriksiz, isbilmez kadrosundan dolayi millet pvv'nin ne mal oldugunu gorecek, Wilders'ten umudu kesecektir. (1 hafta sonra yapilacak olan yerel secimlerde de zaten bu yuzden sadece iki belediyede secimlere katiliyor pvv; guvenilir adam bulamiyor Wilders ve imajim zedelenir diye korkuyor) asil muhalefette kalip, ekonomik kriz sayesinde daha da guclenmeleri beni korkutur, cunku halk o zaman daha fazla gaza gelir, hollanda sokaklari da yavas yavas fransa ve belcika sokaklarina benzemeye baslar.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Bence Avrupa'daki fenomen irkciliktan cok Islamofobi olmaya basladi; ikisi de farkliya toleranssizlik temelli zirvalar, ama teshisi tartisilip ondan emin olalim ki tedavi daha isabetli olsun.

Radical Media dedi ki...

bu herifin hasta olduğu kesin ama ben küfür yemeyi göze alarak birşey sorucam. norveç almanya bağlantılı çok küçük bir protestan hareketi toplamda 200 - 300 kişlik bir kitleyi hristiyan yaptı diye 4-5 sene önce bütün televizyonlarda misyonerlik faaliyetleri diye tamtamlar çalınmadı mı ? Hakaretin de bini bir paraydı bu arada. Malları iç edilen hristiyan vakıflarını ,sınırdışı edilen dini görevlileri,malatya yayınevi katliamını görmezden gelip de el kadar hollanda da seçmenin %17'sinin oyunu alabilmiş (toplam seçmeni kaçtır denizli ya da Diyarbakır kadardır herhalde) bir aşırı dürzü yüzünden Hollandalılara yüklenmek ancak zihinsel mastürbasyondur. Kendimizi hiç eleştirmediğimiz için bu haldeyiz diye düşünüyorum ben.Azıcık iğne çuvaldıza girsek herşey daha iyi olacak.

Flying Dutchman dedi ki...

pushkin, o olaylar bambaşka mesele biz sivas madımak'ı da yaşadık da,....ülkeye hristiyan girmesin, incil toplatılsın gibi acaiplikler bambaşka bir sınıfa giriyor...

Ku.Ba dedi ki...

burada pushkin'e ne yazik ki katilmam gerekiyor. Turkiye'nin "ulkeye hristiyan girmesin" gibi bir acayipligi yasamamis olmamasinin yegane sebebi, Lozan Antlasmasi'dir, ki, o antlasmaya ragmen bugun hala "mutekabiliyet ilkesi"ni bahane ederek hristiyan vatandaslarin haklarini teslim etmeyerek onlara adeta rehin muammelesi ceken bir zihniyet de hala mevcut. Turk hukugu belki kagit uzerinde olmasa da (ama olayin o tarafi da kesinlikle tartismaya acik), pratikte ayrimcilik uzerine kurulmus. ayrica medyanin da sikca yangina korukle gittigi inkar edilemez.

bonus: http://www.salom.com.tr/news/detail.aspx?id=12023 .

Wilders'i aklayacak degilim elbette (neocon'cunun teki), lakin hem global hem de ulkesel capta baskalarinin da olusmasinda payi oldugu bir boslugu doldurdugu cok bariz.

Jordi Metal dedi ki...

Jörg Heider'in şaibeli ölümü gibi onuda kim vurduya götürürler ;)

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Lozan Antlasmasi'na azinliklar konusunda o kadar uymadigimiz halde, vatanseverlerin o antlasmayi bayrak yapmasi tarihin en nadide ironilerindendir herhalde.

Radical Media dedi ki...

burası futbol konuşulan bir yer o yüzdenfazla uzatmak da istemem ama lozan hem anlaşmaya konu olan halklar için hem de anlaşmayı imzalayan için berbet bir anlaşmadır.kazanılmış olan savaşın masada kaybedildiği benzer osmanlı antlaşmalarından hi farkı yoktur.tek fark emperyalist ülkeler bu topraklardaki sözümona hamisi oldukları hristiyanları feda ederek musul , kerkük, halep , adalar gibi bölgelerin imtiyazlarını ellerinde tutmuşlardır. misak-ı milli mi yoksa lozan mı doğru sınırdır önce ona bir karar versin ulusalcılar.