19 Şubat 2010 Cuma

KARDİNAL TRAP



















İrlanda, Henry'nin "skandal" golüyle Dünya Kupası'na gitmekten alıkonulunca Giovanni Trapattoni'nin talipleri de birbir ortaya çıktılar. Önce Türkiye gündeme geldi. Ardından Nijerya konuşuldu. İsrail araya girdi. Ama İtalyan hoca bu tekliflerin tümünü İrlanda Futbol Federasyonu ile devam eden kontratı sebebiyle reddetti. Bugün gelen son haber adama Vatikan'ın talip olduğu. Kiliseci amcalar. Trapattoni'nin Katolik görüşe yakınlığı biliniyor. Kızkardeşi bir rahibe. Kendisi koyu bir Katolik. Opus Dei düşüncesinin takipçilerinden. Vatikan'da her sene oynanan Clericus Kupası maçları için tribündeki yerini almış. Kupaya Vatikan Milli takımı, Nazionale Italiana Religiosi adında İtalyan rahipleri temsil eden bir takım, 2 tane de dini okulun takımı katılıyor. Vatikan Milli Takımı'nda oynayan adamlar da dini yapıların güvenlik görevlileri ve ülkeyi koruyan İsviçreli askerler. Trap onlara da aynı cevabı vermiş ama açık kapı bırakmış: "İrlanda ile kontratım devam ediyor ama emeklilikten onra düşünebilirim" diye. Tnarı yolunda giden bu adama ben de kendisine ait müthiş bir videoyla selam duruyorum.

5 yorum:

Borges dedi ki...

oy oy oy oyyyyy kult bir videodur bu.. Unutulmaz basin toplantilari arasinda uzak ara bir numaradir, böylesi bir daha gelmez.. Keza Irlanda Milli takimini calistiracagi kesinlestikten sonra yaptigi bir basin toplantisi vardir yillar önce bloga koymustum orada da güzel bir karisik dil mevcut..

Bir de "Ich habe fertig" biraz zor anlasilir. Zira cok büyük bir gramer hatasidir. "ich bin fertig" olmasi gerekir ama bunu aciklamak biraz zor.

Sonuc itibari ile Trapottonu denildigi vakit almanlarin aklina ilk "ich habe fertig" cümlesi gelir..

organic soap dedi ki...

bu videoyu defalarca izlemişliğim vardır ama şunu bilmiyorum. peki ne oldu bundan sonra? kazandılar mı maçı? basler ile mehmet oynadı mı maçta? strunz'u boşverin, o zaten sakat, eheh.

meinkissen dedi ki...

Fatih Terim'in Ingilizcesi bunun yaninda mütercim Ingilizcesi valla... :)

AFO dedi ki...

@Borges,

Abi, bir tek oraya mı takıldın? Adamın tek bir cümlesi bile doğru değil ki! İddia ediyorum, 14 yaşında hazırlık sınıfına giderken 3. haftamın sonunda bundan daha iyi Almanca konuşurdum. Fatih Terim'in İngilizcesi "native speaker" kalır bunun yanında.

Nightstalker dedi ki...

Hitler atrenor olsaydi...