1 Şubat 2010 Pazartesi

PANCHINA D'ORO

















İtalya'da yılın teknik direktörü yukarıdaki adam. Jose Mourinho 2 senedir Inter ile İtalyanın tepesinde oturmasına ve birçoklarına göre Serie A'ya fazla gelmesine rağmen, meslektaşları tarafından ei iyeknik direktör ödülüne layık görülmedi. Artık kıskanıyorlar mıdır nedir, Cagliari hocası Massimiliano Allegri Panchina d'Oro (Altın Benç) ödülünün sahibi oldu. 1990 yılından beri veirlen ödülü Fabio Capello 3, Carlo Ancelotti, Marcelo Lippi, Alberto Zaccheroni ve Cesare Prandelli de 2 kez kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl ödülün sahibi Roberto Mancini olmuştu. Cagliari sezona İtalya Kupası'ndaki Triestina mağlubiyeti de dahil 4 mağlubiyet 1 beraberlikle başlamıştı. Son 14 maçta ise 8 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldılar. Ligin sekizinci sırasındalar ve Şampiyonlar Ligi koltuğuna 6 puan uzaklıktalar. Takım geçtiğimiz yıl da ligi dokuzuncu sırada bitirmişti. İlginçtir, 2008-09 sezonuna da 5 maçta 5 yenilgi ile başlamıştı takım. 42 yaşındaki Allegri aynı zamanda Serie A'nın en genç hocalarından birisi. Allegri, Serie C takımı Sassuolo'yu, 2007-08 sezonunda, tarihinde ilk kez Serie B'ye çıkarmıştı.

3 yorum:

ArenaFutbol dedi ki...

www.ArenaFutbol.org en iyi blog yarışmasında editörlerimiz tarafından belirlenen fahri (onursal) katılımcı olmaya hak kazandınız.
Tarafımızdan devamlı olarak takip edilen bu blogunuzu, en iyinin seçileceği yarışmamızda görmek isteriz. Ödüllerin bulunduğu yarışmamıza katılımınızla bize onur ve yarışmaya rekabet katacağınızı belirtmek isteriz.
not:Bu yarışma için sadece 10 tane onursal katılımcı seçilecek. Blogunuz aradığımız niteliklere ve fazlasına sahip olduğu için sizi fahri üyelerden biri olarak seçtik.

Emre Akın
arenafutbol@hotmail.com

Yarışmaya katılmak için OLUMLU veya OLUMSUZ cevabınızı mail veya msn yoluyla atmanızı rica ediyoruz.

not2:Size ulaşmanın en kolay ve en garanti yolun yorum yazmak olduğunu bildiğimiz için bu yola başvurduk.

Yarışma tanıtma bölümü: http://forum.arenafutbol.org/blog-dunyas-f149/en-yi-blog-yarmas-t12988.htm

Adsız dedi ki...

Mourinho'daki imkanlar ile Allegri imkanları bir mi bir ona bakmak lazım bir de bence Cagliari iyi de futbol oynuyor.Geçen sene Inter'e San siro'da kök söktürdüğünü de unutmuyalım.

varol döken dedi ki...

10 tane onursal katılımcı arasında jose mourinho'da var mı?