22 Şubat 2010 Pazartesi

PEP "DALYA" DEDİ





















Josip Guardiola cumartesi akşamı Racing Santander'in başında 100. kez Barcelona kulübesindeydi. 4-0 kazandılar. Tüm kupalar dahil 100. maçta 71. galibiyet bu. 19 kez de berabere kaldılar bu maçlarda ve sadece 10 mağlubiyet aldılar. Yani toplamda oynadıkları maçların % 90'ında yenilmediler. Bu mağlubiyetlerden onları doğrudan başarısızlığa yönelten bir tek Sevilla'ya karşı Kral Kupası'nda aldıkları 2-1'lik mağlubiyet. Diğer mağlubiyetlerin tümünden çok fazla yara almadan kurtulabildiler. Toplam 242 gol atıp 76 gol yediler. Bu ortalamada her maçı 2.42-0.76 kazanmış oldukları anlamına geliyor. Barcelona tarihindeki başka hiçbir teknik adam bu ortalamalara ulaşamamış şu anda. Ona en yakın isim Helenio Herrera. 1958-60 ve 1979-81 yılları arasında Barcelona'yı çalıştırmış Herrera toplam 143 maçta, 101 galibiyet, 20 beraberlik ve 22 mağlubiyet almış. % 84'lük yenilmezlik unvanına denk geliyor. Gerçi, Ali Okancı'nın da lig maçlarını baz alarak yapılan bir değerlendirmeyi yorumlamasında dikkat çektiği bir nokta var. Guardiola, Cruijff, Daucik, Herrera, Rijkaard gibi adamlardan daha az maça çıktı şimdilik. Ortalama konusunda sağlıklı bir değerlendirme için, bir bu kadar maça daha çıkması beklenebilir. Guardiola Barcelona tarihinde 100 maç barajını geçen sekizinci teknik direktör. Daha önce bu başarıya ulaşmış olanlar ve takımın başında çıktıkları maç sayıları aşağıda. Helenio Herrera, (143 maç), Ferdinand Daucik (150 maç), Terry Venables (169 maç), Louis van Gaal (200 maç), Rinus Michels (264 maç), Frank Rijkaard (273 maç) ve listenin tepesinde Johan Cruijff (430 maç). Tepedeki ilk 4 adamın Hollandalı olması sanırım bir fikir veriyordur.

Aşağıda bu 100 maçın kupalara göre galibiyet, beraberlik, mağlubiyet, atılan ve yenilen gol dağılımları var.

2 yorum:

A dedi ki...

Bu tür istatistikler elbette Pep'in Barcelona'da başarılı bir TD olduğunu gösterir, fakat asla onu Ferguson ya da Mourinho'dan daha başarılı yapmayacak.

Protanopia dedi ki...

@Cristiano Verratti

Şimdilik. Daha bu adamın yaşı kaç? Hem daha ilk senesinde Ferguson'u karşılıklı oynadığında futbol anlamında darmaduman ettiğini de unutma. Bu devamlılık arz edebilecek mi? Onu söylemek şimdilik zor.