19 Şubat 2010 Cuma

SEX, DRUGS, ROCK'N ROLL YALANI



If you think, what you do really matters, like music, or film or whatever it is you know..If you think it's important you do a really good job and proud of what you do and you think...you know...that's really..that was great...then why would you coc it all up...People would say I got in the bands, cos I wanted to get girls...I never go into a band cos I wanted to get girls ....you got into a band cos you want to be in a band, cos you want to play music...I never understood all these bands say I got into a band cos I wanted to use drugs....you wouldn't do that....you know...go and do it somewhere else...don't mess up my world...cos what we do here to us is really important..and it's really important to lost and lots of kids who come and see us...

Eğer yaptığın işin gerçekten bir fark yarattığını düşünüyorsun, müzik, film ne olursa..Eğer yaptığın işin önemli ve iyi olduğunu düşünüyorsan ve yaptığın işle gurur duyuyorsan neden uyuşturucuyla mahvedesin ki?...Bazı insanlar kızlarla birlikte olmak için bir gruba girdiğimi söyloyor...Hiçbir zaman kızları elde etmek için bir gruba girmedim. Bir gruba girmek istersin çünkü bir grubun içinde olmak istersin, öünkü müzik yapmak istersin...Kızları tavlamak ve uyuşturucu kullanmak için müzik gruplarına girdiklerini söyleyen adamları hiç anlamadım...bunu niye yapasın ki? Git ve başka yerde yap, benim dünyama bulaşma. Çünkü burada yaptığımız iş çok önemli...Bizi izlemeye gelen onca genç için de...

Bruce Dickinson, Abbey Road'daki program öncesi 80'ler müzik dünyası üzerine konuşuyor. Iron Maiden, 1980'ler ve müzik deyince ilk akla gelen şeylerden olan ve ziyan bir X Kuşağı yaratmış uyuşturucuya hiç bulaşmamalarının arkasındaki düşünceyi basitçe anlatıyor...

5 yorum:

Atilla Çelik dedi ki...

Yıllardır bu müziği dinliyorum, 18-19 yıldır Heavy ve türevlerini dinlerim ve her zaman da Bruce abinin dediği düşünceleri taşımışımdır. Bazen bu düşüncelerim için alay bile edilmiştir bence ama o ince nüansı Bruce harika ifade etmiş. Bu kadar basit ve net.

Iron Maiden'da bi onu severdim zaten, iyice gözüme girdi. :)

Erdem Karakuş dedi ki...

Bu sözün gerçekliği var ama uygulaması söze inanıldığı için gerçekleşmiyor. İşin içinden cinselliği çıkarırsan kimse umursamaz bu kadar. Bu sözün peşinden giden daha çok 15-30 yaş aralığındaki insanlar ve kendini ispatlama, belli bir ortam tarafından kabul edilme, cinselliği rahatça yaşama gibi birçok düşüncenin birikmesiyle bu söz doğru geliyor.

İşin içinde cinsel olarak da ego olarak da tatmin olmak var. Daha önceleri heavy metal gruplarını dinleyenler bu sözün peşinden gidiyorken şimdi bu daha çok black veya death metale doğru kaymış durumda. Müziğin türü de amacı da önemli değil aslında burada ana etken içinde bulunulan ortam. Bruce Dickinson'un şortlu, tişörtlü, çok sıradan halini görüp de "yav tipe bak bu ne biçim metalci" diyen birsürü insan biliyorum. Türkiye'de bir festivale veya konsere üzerinde şort tişörtle gidersen kimse seni kendi kriterlerine göre metalci görmüyor, illa ekstrem giyineceksin falan. İnsanların olaya giriş yeri yanlış olunca sonuç da böyle oluyor işte.

Majesty dedi ki...

Bruce bu yüzden büyük bu kadar. Bu cevabını muhtelif rock barlarda duvarlara asıp yukarıdan da ışığı verip motto olarak koymak lazım.

Adsız dedi ki...

Mr. Mackey`den daha sempatik bir anti-drug propagandasi oldugu kesin :D
- Well Is It The Truth?

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

abimiz doğru söylemiş. Şöyle birşey var bir de kızları elde etmek için girmezsin. grupta bir ruhu yakalarsın,o ruhla yola devam edersin.belli bir süre sonra hayran kitlen oluşur,sana yakın davranırlar,turnelere çıkarsın yeni insanlarla tanışırsın vesaire yani. burda söylediği sanki glam gruplarına laf etti gibi görüyorum glam severim hepsinin kız tavlamak için bu işe girdiklerini zannetmiyorum. bruce abimiz güzel bir noktaya değinmiş. yaş 50 kusur ama iş bitmemiş. iş mezarda biter,aman ölmesin.scream for me Turkey duymadan olmaz.