19 Şubat 2010 Cuma

STRANGE CM HAPPENINGS vol.39



















Serinin bu haftaki bölümünü daha 2-3 gün önce bizzat yaşadığım bir olayla açıyorum dostlar. FM 2007 oyununda İrlanda 2. Ligi'nde semi-pro bir takım olan Kilkenny City'i alarak göreve başladım. Takımı ilk sezonunda Premier Lig'e çıkardım. Ancak takımın semi-pro olması antrenman programı ve kontratları etkilediğinden ligdeki 4 profesyonel takımdan birine geçmek için başvurular yaptım. Tümü reddedildi. Ben de mecbur Kilkenny'de göreve devam ettim. Seyirci ortalaması 600 olsa da razı olduk. Neyse o sırada Euro 2008 oynandı ve İngiltere yarı finalde elendi. Ertesi gün bir baktım, İngiltere Futbol Federasyonu, İrlanda'nın bilmem kaç bin kişilik kasabasından bir semi-pro takım yöneten ve maçlarına 600 kişinin geldiği bir hocaya milli takım hocalığı teklifi getiriyor. Balıklama atladım tabii. İngiltere/Kilkenny City gibi müthiş bir CV yaptım. Shelbourne'un, Bohemians'ın Drogheda United'ın beğenmediği bendeniz futbolun beşiğinin patronu oldum. Bir omzumda yıllık 5.000 pounda razı olan Tac Zung ve arkadaşları kasap, manav, bakkal diğer tarafta yılda 30 milyon pound kazanan David Beckham. Maalesef kader ağlarını ördü, Kilkenny'den cacık olmayacağını anlayınca yollarımı ayırdım. Sosyeteye kanalize oldum.



















İkinci ve üçüncü hadiseler Hakan Dilan'dan. İlkinde Serie B takımı Cittadella'nın bir günde nasıl dünyanın en zengin takımı haline geldiğini görüyoruz. Kesin bu işin arkasında bir Arap prens var. 2 milyar pound ne oluyor utanmazlar. Üçüncüsünde ise benim aklıma Şener Şen'in "siz arkadaşıma bakmayın, aklı sıra nah vardır demeye getiriyor" lafı aklıma geldi.





































Son hadise Serdar Acun'dan. Gördüğünüz gibi Michel Platini Galatasaray'da başkanlığa oynuyor. Yıllarca Haluk Ulusoy'la uğraştı Fenerbahçeli dostlar. UEFA Başkanı da Galatasaraylı olursa ne yaparlar bilemiyorum. Michel Platini ve çetesi daha doğrusu zsetesı...



10 yorum:

Majesty dedi ki...

Ahmedinejat kim yahu :))

yurdum insanı dedi ki...

michael platini... yok artık haldun üstünel demek istiyorum :

Marty dedi ki...

platini'nin başkan adayı olması fm2010 un patchsiz oynanmasından kaynaklanıyor.

Adsız dedi ki...

sanki ahmedinejat ile bir hile yapılmış gibi ama tutmamış sonuçta o kadar da hile sayılmaz=)

orion dedi ki...

Küçücük kulüp iki milyar paund borcu nasıl yapmış, bence daha ilginç bir nokta..

Burak Eken dedi ki...

32 Aralık mı? :)

Mehmet Tuna dedi ki...

Zidane'in 32 Aralık'ta gelmesine istinaden..

Ben de bi keresinde Mehmet Cansun'un, bir transfer sonrası, tüm ödemelerimiz 31 Haziran tarihinde yapılmış olacaktır dediğini bilirim.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

FM'yi hile ile oynadigini acik eden (Ahmedinejat ile) Flying Dutchman'dan bir aciklama bekliyoruz.

Bu bloga yakismadi :)

Flying Dutchman dedi ki...

yahu adamların hocalığı boşta kalsın da bana teklif getirsin diye yaptık, ama getirmediler, bir işe yaramadı zaten

Adsız dedi ki...

Oh my God they Kilkenny! Ehehehehe.