5 Şubat 2010 Cuma

TARİHTE DÜN BU VAKİTLER vol.13

















-Latin American Network Information Center (LANIC), sağda solda "beni hep İspanyola benzetirler", "aaaaa her gittiğim ülkede benimle ilk önce İtalyanca konuşurlar", "bana da Türk olduğumu söyleyince inanmazlar" diyerek üstünlük arayışı içine giren Türklere hitaben bir basın bildirisi yayınladı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Felipe Alvarez "arkadaşlar, biz bu iddialardan bıkmış durumdayız, kaşları birleşik olan hiç bir erkek ve saçını kalemle tutturan hiçbir kız bize bunlarla gelmesin, Latine falan benzemiyorsunuz, sizin de ırkınız kendi içinde güzel, lütfen başka milletlerin üzerinden prim yapmaya çalışmayın" şeklinde mesaj yolladı. Açıklama üzerine Rusların da sarı saç ve mavi gözlü Türklerin kendilerine atıf yapmasından bıkmaları üzerine bir duyuru yapacağı bildirildi (2045, Buenos Aires).

-Soğuk ve yağışlı bir Temmuz ayının sekizinde sabah saat sekizde Ahmet Hakan, boynunda twitter.com/ahmethc damgasıyla ve elinde iskele sancakla dünyaya geldi. Taşıdığı damganın ne anlama geldiği anlaşılamayan ve doğduktan bir gün sonra sakalları çıkmaya başlayan Hakan'ın çocukluk yıllarında İmam Hatip Lisesi'nde okuyan ilk Beatles hayranı olması sebebiyle doğu-batı sentezi şeklinde geçen ömrü, bir kandil gecesi camide headbang yapmaya çalışırken, cemaat tarafından meydan dayağına dönüşmesiyle feci şekilde son buldu. Hakan'ın geride bıraktığı Sevişgen Tasavvufi, Hayatımın 2T'si Tekke ve Twitter isimli kitaplarının 89 dile çevrildiği biliniyor (Riyad, 1962)

-Dünya tarihinde ilk kez, asfalt yolda yapılan bir mahalle maçında top, park halindeki arabalardan birinin altına veya komşulardan birisinin balkonuna kaçmadı. Söz konusu maçta oynayan çocukların hemen uçağa bindirilerek Ajax Futbol Akademisi'ne yazdırıldıkları, ancak çocukların tümünün profesyonel kariyerlerinde gece maçlarına çıkamadıkları, zira akşam ezanı okunduğunda hepsinin toplarını alarak eve gittiği gözlendi.

-Yalan Rüzgarı dizisindeki Victor Newman aralıksız 10 bölüm boyunca hiçbir güzel hatunu götürmedi, öte yandan Desperate Housewives dizisinin kadrosuna Emine S. Beder de katıldı. (Los Angeles, 2013)

-Şampanyanın kazara icat edilmesinde olduğu gibi, bir şeyi icat etmeye çalışırken başka bir şeyi bulan bilimadamlarından esinlenen bir Türk genci, zamanda yolculuğu bulmaya çalışırken 62'den tavşan yapmayı buldu. Gencin ölümünden sonra ele geçirilen günlüklerine, "yıldız tarihi 2262, bugün zamanda yolculukta yeni bir sayfa açılacak, yalnız şu 62'ye bir kafa yapsan da süper tavşan olur ha...." diye not düştüğü ve o günden sonra günlüğe sayfa eklemediği ortaya çıktı (Afyon, 1893).

-Türk Dil Kurumu'nun yaptığı bir başvuru ile Türkçeyi güzel konuşmasına rağmen komiklik veya samimiyet olsun diye taşra ağzıyla konuşan isimlere bir muhtıra gönderildi. Yurt çapında büyük yankı uyandıran muhtıra ile ilgili açıklama yapan Etiler Sakini B.M.C "Yimaaaa oturmuştuk, kapı çaldı, karşımdaki polis naaapüsünüz diye sorunca, baktım olmiy, içeri davet ettik, iki yımırta kırdık önüne" diye konuştu. "TDK hepimizi öpenzi" şeklinde duygularını dile getiren S.G. ise "ben de Alman köylüsüyüm" diyerek kendini savundu (İstanbul, 2092).

-People dergisinin bu haftaki "Boş bakkallar taşaklarını tartıyor" yarışmasının birinciliğini Hollywood filmlerinde sürekli duyduğu "Elvis sahneyi terketti", "şişman kadın daha şarkısını söylemedi", "çorabını çıkarma tatlım" gibi Amerikan esprilerinden bir bok anlamasa da gülmeyi kendisine görev edinmiş adam kazandı. İkincilik ödülü arkadaşlarının doğum günlerini 00:01'de kutlayarak sempati toplamaya çalışan adama verilirken üçüncülük ödülü ise yıllardır hiçbir bilgisi olmasa da sırf sevgili yapmak için 45 farklı Dağcılık ve Doğa Kulübü'ne katılmış adama verildi. Mansiyon ödülü ise 38 yıldır dişlerinin arasından zsllllzzrt şeklinde tükürerek Lama Sevenler Derneği tarafından aday gösterilen adamın oldu.

5 yorum:

Burak Eken dedi ki...

-Dünya tarihinde ilk kez, asfalt yolda yapılan bir mahalle maçında top, park halindeki arabalardan birinin altına veya komşulardan birisinin balkonuna kaçmadı. Söz konusu maçta oynayan çocukların hemen uçağa bindirilerek Ajax Futbol Akademisi'ne yazdırıldıkları, ancak çocukların tümünün profesyonel kariyerlerinde gece maçlarına çıkamadıkları, zira akşam ezanı okunduğunda hepsinin toplarını alarak eve gittiği gözlendi.

Bu süpermiş. :) Diğerleri de güzel ama bu gerçekten harika. :)

AbSurDMaN dedi ki...

Off iyi güldüm yaa... Harika :D

serdar dedi ki...

"TDK hepimizi öpenzi"
"Hayatımın 2T'si Tekke ve Twitter"

ben de seni alnından öpenzi :) koptum gece gece. diğer yazarların yazılarını sık göremesek de sen 10 numarasın dutchman

Emir dedi ki...

Bu haftaki tespitlerin beni ekran başında utandırdı flying daçmın. Gümbet'te zaten İngilizlerin Türkleri sayı olarak katladıkları bir esnada İngiliz olduğu düşünülmüş diye saçına sakalına bakmadan yıllardır utanmadan "beni de Türk sanmazlar hiç" diyen :), Türkçe'yi güzel konuşmasına rağmen her samimi ortamda k harfinin sonuna h'yi de ekleyen çakma adanalı, birazdan da şortun üstüne kotu geçirip göztepe halı sahaya gidecek olan o adam benim abi itiraf ediyorum :D Boş bakkallar üçüncülük ödülünü alan arkadaşımla diyaloğumuz birkaç sene öncesine kadar bitti, ama birşeyler öğrendi yine de o kulüplerden. 00:01'de doğumgünü kutlayıp ödül alan adam da adeta halkın temsilcisi olmuş :)

Protanopia dedi ki...

En güzeli Ajax.