4 Şubat 2010 Perşembe

YOU CAN COME OVER MY HOUSE AND FUCK MY SISTER



Sgt. Hartman: I am hard but I am fair. There is no racial bigotry here. I do not look down on niggers, kikes, wops or greasers. Here you are all equally worthless

Sgt Hartman: What is your name, fat body?
Pvt. Pyle: Sir, Leonard Lawrence, Sir
Sgt.Hartman: Lawrence, what of Arabia...

R. Lee Ermey bu filmle ve sadece ve sadece bu sahneyle dünya üzerindeki tüm ödülleri toplamamışsa bunun tek nedeni Sean Connery gibi bir efsaneye toslaması ve her ikisinin de aynı sene her ödül töreninde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında birbirine rakip olması ve Connery'nin ona tercih edilmesidir (Untouchables). Ödül tarihindeki en şanssız karşılaşmalardan birisidir bu aynı zamanda ama üzerinden 20 yıl geçtikten sonra, her iki filmi de birkaç kez izlemiş birisi olarak Ermey bu ödülü bana göre daha fazla haketmiştir. Ama normaldir, Amerika Kubrick'e hiçbir zaman sıcak bakmamıştır. Bu yüzden de benim için daima saçmasapan bir ödül töreni olarak kalacaktır.

5 yorum:

Panna dedi ki...

Bir arkadasimdan odunc aldim dun izledim tesadufen =D

Emilio Santos dedi ki...

Bunun bir de Skeletor versiyonu var. Herkese öneririm, çok iyi:

http://www.youtube.com/watch?v=NFuw8u5xngo

Dejan dedi ki...

Dediklerinize katılmamak elde değil ama R. lee Ermey'nin başka iyi rolünü görmedim herhalde. O da enteresan. Karikatüristik bir rol diye es geçmiş akademi belli.

I got your ass Pyle! deyişi çınlıyor hala kulaklarımda.

Adsız dedi ki...

Kubrick'in Amerika'da sevilmemesinin gayet geçerli nedenleri var. Siz de biliyorsunuzdur.

Şebnem

cavs dedi ki...

kendisi aslında oyuncu degil gercek askerdir. oyuncu kocu olarak gelmis ve o kadar iyi performans göstermistirki rolü ona oynatmıslardır. (imdb+eksi sözlük)