11 Mart 2010 Perşembe

1.LİG PANORAMA

























Bank Asya 1.Lig'de sona yaklaşırken Karabükspor dışında tüm takımların umudu veya telaşı var. Yukarıda da aşağıda da sıralama, geçen sene olduğu gibi, son hafta belli olacak gibi gözüküyor. Karabükspor'u bu listenin dışında çıktık çünkü matematiksel olarak olmasa da Turkcell Süper Lig'e çıkmaları neredeyse kesinleşmiş durumda. Kocaelispor ise çok zayıf bir olasılığın peşinde koşuyor. Ancak umut en son ölür.

Karabükspor'ü dışarıda tuttuğumuz zaman, ilk 6 sıradaki beş takımın da ikincilik için umudu devam ediyor.Avantajı elinde bulunduran Bucaspor, bu hafta kendi sahasında Orduspor karşısında 0-2 mağlup duruma düştüğü mücadeleden 3-2 galip ayrılmayı başardı ve 3 puanı almanın yanında büyük de bir moral kazandı.Önlerindeki beş haftada, önce Samsun deplasmanına gidip, sonra ilk 6 içindeki dört rakipleriyle karşılaşacaklar.Eğer başarılı bir seri yakalarlarsa, arkalarına bakmadan Süper Lig biletini kapabilirler.Altay, Hacettepe'yi Alsancak'ta 2-0 mağlup etti ve haftayı 3. sırada kapattı.Altay'ın kalan 9 maçı da birbirinden zorlu rakiplerle.Takımın tartışmasız en iyi oyuncusu olan Yiğitcan'ın geçirdiği ameliyattan sonra sahalara ne zaman döneceği ise belirsiz.Açıkçası ben takımımın ilk 2 şansını pek kuvvetli görmüyorum.Alsancak'ta yine aynı film oynuyor gibi bir his var bende.

Adanaspor ikinci yarıda muhteşem bir çıkış yakalayan Samsunspor'u deplasmanda 87. dakikada bulduğu golle 1-2 mağlup etmeyi başardı ve haftayı kayıpsız atlattı.Saha ve seyirci avantajlarını kullanarak sonuca varmak isteyeceklerdir.Konyaspor haftanın en önemli maçında Karşıyaka'ya kendi evinde kaybetmesine rağmen bu haftayı 5. sırada kapattı.Onlar da Altay gibi ikinci yarıya çok büyük bir düşüşle başladılar.Buca için önümüzdeki beş hafta ne kadar önemliyse, Konyaspor için de ligin son beş haftası aynı derecede önemli.Yeni teknik direktörleri Fuat Yaman ile çıkışa geçmeye çalışacaklar.Haftanın en önemli galibiyetini alan ve İzmir'e mutlu dönen Karşıyaka'nın 2. sıradaki Bucaspor ile arasındaki puan farkı 6 iken 7. sıradaki Boluspor ile puan farkı 7.Kaf-Kaf yıllar süren özlemi bu sene dindirmek için var gücüyle uğraşacaktır.

Ligin orta sıralarındaki takımlar için de bu haftanın kader haftası olacağını söylemek pek yanlış olmaz.Boluspor-Altay, Adanaspor-Giresunspor, Karşıyaka- Kartalspor, Hacettepe- Gaziantep Bld. Spor, Samsunspor- Bucaspor karşılaşmaları, orta sıralardaki bu takımlar için de hedef belirlemek için çok önemli maçlar olacak.

Ligin alt tarafı da üstten farklı değil.Her sene olduğu gibi bu sene de üst gruptan kopmuş tüm takımlar stres yaşıyor.Bu takımlar için artık her hafta kader haftası olacak.

Büyük bir aksilik olmadığı sürece Bank Asya 1.Lig'i her hafta burada takip etmeye çalışacağız.Takımlarınızla ilgili paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz, görüşleriniz, yazılarınız olursa yorum bölümüne bırakabileceğiniz gibi bana ya da Flying Dutchman'e mail de atabilirsiniz. Paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Karabükspor ve Musa Çağıran yazıları da çok yakında.

by Sercan Akan

6 yorum:

mesut tok dedi ki...

Buradan da benim panoramaya göz atabilirsiniz.

umit dedi ki...

artık panoramalarda bile adımız geçmiyorya, kafama sıkasım var,

inadına hodri meydan ...

Erdem Karakuş dedi ki...

Bir Galatasaray'lı olarak en merak ettiğim şey Musa Çağıran'ın yetenekleri. Mehmet Topal, Mustafa Sarp, Barış Özbek ve Ayhan Akman'ın yetersiz performanslarından sonra Musa Galatasaray'da nasıl bir etki yapacak? En fazla Mustafa Sarp kadar mı olabilecek, yoksa daha farklı bir oyuncu profili çizip bizi gelecek adına ümitlendirecek mi?

Mehmet Ali dedi ki...

bank asya 1. ligi için şöyle ufak bi not ta ben veriyim. bu sene play-off statüsünde değişiklik yapıldı. 3. 4. 5. ve 6. sıradaki takımlar 3-6 ve 4-5 eşleşme yerine mini bir play-off ligi oynayacaklar. tek maç usulü oynanacak bu ligde 3 maçlar sonunda lider olan takım süper lige çıkmaya hak kazanacak. değişik bi uygulama. nasıl sonuç doğuracağını mini lig başladığında göreceğiz ama bu seneye özel mini izmir ligi olabilir.

Utku NALBANT dedi ki...

Karabükspor yazınızı heyecanla bekliyorum.Birde sanırım Emanuel Emenike hakkında bir kaç satır yazmanız gerekecek bu sayfada =)
Zira kendisi şu anda Bank Asya 1. Lig'i domine ediyor..

kuzen larry dedi ki...

Yeni playof sistemi rezalet bence. ilk 2 maçını kaybeden takım formalite olan 3. maçını satar mı satmaz mı? Belki satmaz ama herkes tersini düşünecek, saçma sapan düşmanlıklar oluşacak takımların arasında (bkz: bjk-bursa)