5 Mart 2010 Cuma

ÇARŞAMBADAN KALANLAR


















Çarşamba akşamı Hollanda'nın ABD'yi 2-1 mağlup ettiği maç sonrası Rafael van der Vaart Hollanda futbol tarihine geçmiş oldu. Real Madrid'li oyuncu, 75 kez milli formayı giyme şerefine ulaşan en genç Hollandalı oldu. Çarşamba akşamı sahaya çıktığında 28 yaşından 20 gün almıştı. Rekor daha önce 28 yaşından 141 gün almışken aynı sayıya ulaşan Patric Kluivert'a aitti. Üçüncü sırada ise 29 yaşından 83 gün almışken 75'i bulan Clarence Seedorf'a ait. Uluslararası alanda ise bu rekor Michael Owen'a ait. Owen 75. kez İngiltere milli takımıyla sahaya çıktığında 26 yaşından 333 gün almıştı. Onu 27 yaşından 311 gün almışken İspanya ile başarıyı tekrarlayan Iker Casillas izliyor.

Hazırlık maçlarından birisi olan Almanya-Arjantin maçı çok zevkli olmasa da maçın sonu eğlenceliydi. Önce Louis van Gaal'den mi gazı aldı nedir, Lukas Podolski maç sonunda kendisiyle röportaj yapmak isteyen DSF muhabiri Christian Ortlepp'i alenen kavgaya davet etti. Ortlepp Podolski'nin yanına gelip "Bu, senin Alman milli takımıyla en iyi maçın değildi, bu geceki en iyi performansın maç öncesi ısınma hareketleirndeydi galiba" diye soru sorunca Kölnlünün tepesi atmış olacak ki Ortlepp'e, "sen ve tüm muhabir-gazeteci arkadaşlarınız boşboğazsınız, bu lafları sıkıysa kapıma gelip söyleyin, yiyorsa" diye çıkıştı. Neyse ki Alman muhabir olayı pek abartmadı ve alttan aldı da bir rezaletin önüne geçildi. Basın toplantısında da komedi sürdü. Biliyorsunuz maçlardan sonra genelde teknik adamlar ve 2 takımdan birer oyuncu konuşuyor.Diego Armando Maradona, toplantı salonunda Joachim Löw'ü beklerken, Almanya'dan toplantıya katılacak Thomas Müller'e "buraya oturamazsın, burası Almanya'nın hocasının yeri" diye çıkıştı ve sonra da toplantı salonunu terketti. Ama sorun şu ki, Maradona Müller'i tanımamıştı yani onun Alman milli takımı oyuncusu olduğunu bilmiyordu. 3 dakika sonra hadisenin aslını anlayınca geri döndü ve Müller'den özür diledi.

1 yorum:

barış dedi ki...

şu hollanda formasını 75 kez giyen en genç futbolcu olma şerefi gibi olayları da ben anlamıyorum. futbolda belli istatistikler tutulsun isterim, yoksa işin boku çıkıyor. şimdi gereksiz bulduğum istatistiklerin listesini yapsam sayfa yetmez.